Хигиената на българина

• 44 664
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 975
Аз не пера. Мия отвън на ръка. Вътре използвам сменяеми хигиенни стелки и пръскам със спрей.

Не ти ли стават по-малки обувките със стелки?

# 976
Аз не пера. Мия отвън на ръка. Вътре използвам сменяеми хигиенни стелки и пръскам със спрей.

Не ти ли стават по-малки обувките със стелки?

Всъщност имам тесен крак и ми стават таман Simple Smile  И даже печеля комфорт от допълнителното омекотяване.

# 977
Ех, при мен няма да мине този номер.

# 978
  • Melmak
Аз имам няколко якета и палто, редувам ги. Едно основно ми е за тренировки - нисък клас приличащо на скиорско. Понеже залата ми е на 10 мин пеша от нас, обличам го до залата и обратно. Пера го на сезон.

Останалите по-често, на месец. Предпочитам химическо, за да не се занимавам аз. Обаче не всичко може. Палтото - задължително на химическо.

Но самите якета не всяко може. Нямам с пух, с обикновена вата са. Не нося много дебели якета, защото нямам къде.

Кожените са по-проблемни за почистване, тях нося основно в преходните сезони и почиствам с кърпички.

# 979
Аз пък имам доста пухени якета и елеци. Пера всичко съвсем редовно в пералня, но нямам сушилня. Само най-скъпите давам на химическо

# 980
Ами май разкрихме мистерията на смрадливите якета - хората вероятно имат едно или две и рядко ги перат, защото просто нямат какво да облекат междувременно.

# 981
Дори човек да има само едно, пак може да го изпере в началото и края на сезона. Някои хора и това не правят.

# 982
  • Melmak
Явно хората масово са си мърляви. Едно яке само, все може да се изпере, да се почисти. Толкова да не могат да купят две.

Наскоро забелязах, че едната ми колежка вечно идва с кални обувки. Идва с кола, не гази по спирките. Вечно с  кал по краката. Наистина не знам как не й прави впечатление. Сутрин не я мързи да се нагримира, но я мързи да си изчисти калта…

# 983
Якетата ги пера поне по три пъти на сезон.
Пък ако съм ходила някъде и са ме осмърдяли на цигари също.
Или просто ако надуша, че е попило миризма.
А се случва и да вали дъжд и да мине бързо кола и да ме окъпе. Пак пера якето. И дрехите логично.

# 984
Не че нещо,но как така кола ще те окъпе?! И то якето! Laughing

# 985
Не че нещо,но как така кола ще те окъпе?! И то якето! Laughing

Ами вали дъжд, има локви, вървя по тротоара. Минава кола. Не се ли сещаш или тролиш?

# 986
  • Пловдив
Връхните дрехи се развалят от много пране, особено ако са с мембрана за водонепропускливост.  Перат се при нужда, а не зорлем. Ако са много светли и се носят всеки ден в градски транспорт или сред пушачи разбирам да е по-често. Но ски екипи се перат веднъж на сезон за нормалните карачи - тоест седмица или две каране сумарно.
Освен това те не се цапат отвътре. Да, човек се поти, но изпаренията от потта се филтрират от бельото, после от следащи слоеве дрехи и накрая до горната дреха достига само чиста пара.
И аз така смятам. Но аз съм видна форумна мърла. Ски екипите пера по веднъж, на края на сезона (абе към лятото) със специален препарат и после с импрегнатор.

Градското ми яке е друга работа, но то е за част от цената на скиорското ми яке. Въртя две-три и си ги пера по веднъж месечно или ако се изцапат/вмиришат.

# 987
  • София
Връхни дрехи давам на химическо чистене на две седмици. Изобщо всички деликатни дрехи давам. Ясно ми е, че не е евтино, но се запазват, а моите са по-класически и ги нося повече от един сезон.

# 988
  • Melmak
Проблемът с химическото е, че не всяко яке става. Палто -да, но якетата не всичките могат.

# 989
  • София
Повечето са ок с химическото. Нямам време и нерви да се чудя как да поддържам дрехи. В читавите места имат и гаранция и си казват, ако има риск.
Като чета разни теми, оставам с впечатление, че се пазарува така, щото и веднъж на сезон да не перат.

Общи условия

Активация на акаунт