Хигиената на българина

• 44 673
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 105
Градски легенди. Само хора с увредена психика не биха искали.

Гледах заседанието на едно дело за жена  бездомница в Рим, която обясняваше защо в приюта не е добре за нея, за една жена  по принцип - ставали насилия и там, всякакви, дори и сексуални, и затова оставала само час-два, колкото да се изкъпе.Улицата била по-сигурна за нея, а и за другите жени. Казваше също така, че по-сигурните места на улицата струват по-скъпо, тоест къде ще опънат картона, зависи колко ще платят за място на улицата - 10 €, 20 € в зависимост от мястото, парите, спечелени от просене.
Тъжна история.

# 106
У нас не съм чувала такива неща, нито за насилие в приютите, нито за плащане на местата. Но може и да има такива неща и тук.

# 107
  • Down south
Даже в бг градски направо се живее! В чужбинския е още по-зле!
Мръсни хора има навсякъде.
Наистина ли Confused
Миналата седмица имах възможността да ползвам градски транспорт в София. И да, циркулацията на въздуха не е никак добра, съчетана с останалото, равносметката не е никак приятна.
България е съвременна държава в EU, а не страна от трети свят, това върви и със съответните очаквания Hushed

# 108
Ужас, не знаех, че си плащали за да си оставят  картона и да седят върху него.

В градския редовно има миризми, особено лятото. Но и си личи дали е на 2 месеца некъпано или на 1-2 дни.

# 109
Ужас, не знаех, че си плащали за да си оставят  картона и да седят върху него.

В градския редовно има миризми, особено лятото. Но и си личи дали е на 2 месеца некъпано или на 1-2 дни.

И аз не знаех. Може би не всичко знаем за толкова много неща в живота, не само за клошарите.
Делото беше от собственик на ресторант, в близостта на който тази жена стояла вечер, не точно пред ресторанта, но близо до него. Спорът беше относно това, че собственикът искаше тя да не пребивава там, дори за няколко часа, искаше тя да се махне, да иде в приют, а тя казваше, че е обществена собсвеност тротоара и не е точно пред ресторанта му, а на разстояние. И обясняваше мотивите си. Много ме впечатли тази история, беше около 60 годишна жена, казваше, че е по-лесен животът на мъж клошар, отколкото на жена клошар именно заради побои и насилия.

# 110
  • Melmak
Даже в бг градски направо се живее! В чужбинския е още по-зле!
Мръсни хора има навсякъде.
Наистина ли Confused
Миналата седмица имах възможността да ползвам градски транспорт в София. И да, циркулацията на въздуха не е никак добра, съчетана с останалото, равносметката не е никак приятна.
България е съвременна държава в EU, а не страна от трети свят, това върви и със съответните очаквания Hushed

Честно казано в София мисля, че няма как съвсем лесно да се обобщи ако човек не ползва градския редовно.

Примерно в третия лъч на метрото винаги е климатизирано. В някои автобусни линии се случва конкретни автобуси да са без климатик (въпреки че имат), но да не го пускат.
Някои линии на трамвая са с много стари и гадни мотриси (примерно 22, но той свързва две много неприятни махали в крайните си точки и има доста кофти пътници).

Просто в някои линии може да дойде модерен трамвай с климатик, после да дойде някакъв стар, вмирисан и без климатизация.

Повечето автобуси ги посмениха вече с модерни, но не всички.

Аз ползвам често ГТ и забелязвам разликата от линия до линия. Иначе много ми е неприятно като се качи някой мъж, миришещ на пот смесена с цигари и седне до мен. Возя се от спирка на метрото, която е първа и винаги има места. Сядам.
На следващата влиза потен чичо, който може и да се е къпал снощи, но юли месец се поти човек. И миризмата с цигарите, пропита навсякъде в дрехите му се смесва с потта и направо… директно ставам. Как пък не им направи впечатление, че мириша на парфюм и съм къпана, че ми се лепне някой такъв!

# 111
Е, той човекът сяда, където има място. Надали си казва чакай да седна до тази къпаната, че да й вмириша душичката Grinning отделно според мен тези хора не си усещат миризмата, знам ли и аз.. то и аз не си усещам хубавия парфюм като се пръскам месеци с него.

Имах колежка, дето идваше всяка сутрин с мокра изкъпана коса и вонеше на пот, гнус и ужас. Заключих, че явно не си пере дрехите и се наслоява тази кофти миризма на застояла пот. Щото едно е да се потнеш на момента и да замиришеш, а друго е да мирише на пот на 3 седмици...

# 112
  • Melmak
Да, различна е миризмата, но при мъжете и потенето е повече. Ако сложат и някоя изкуствена тениска положението става ….

Сигурно си права, че не сядат преднамерено до тази, миришеща на Шанел и Герлен, но вероятно усещат на какво мириша. А аз като помириша дрехи, пропити на цигари… и пот. Направо ми идва да повърна.

Сигурно някои пушачи не се усещат как миришат. Особено ако не си пере някой дрехите всеки ден.

# 113
Факт е, че изкуствените дрехи много се вмирисват. А последно време е все по-трудно да се намерят дрехи от 100% памук.

# 114
Не е нужно да е 100 процента памука. Но колкото повече, толкова потта не мирише.

# 115
Много рядко ми се е случвало някой да мирише на мръсно в ГТ. Но за сметка на това непрекъснато попадам на парфюмирани, без значение евтин, или скъп парфюм, приятен, или неприятен. Парфюмиращите се, как не се усещат, че има много астматици, които правят белодробни спазми и се задушават от тези миризми?  Като ползваш обществени места, не се оливай с миризми. И те са неприятни, дори могат да бъдат по-опасни за околните.
Почти при всяко качване в ГТ съм все със спазъм, щото някой е решил да ощастливи околните с парфюма си, независимо, че съм си пръснала помпичката.

# 116
  • Melmak
Едно е да си парфюмиран, друго е да си прекалил. Също така един харесва Бакара, друг Шанел 5, трети иска сапунена свежест.

То няма как никога нищо да се хареса на всички.

# 117
Не става дума за харесване, а, че астматиците често правят белодробен спазъм от самата миризма, т.е. летливите вещества, особено ако човек е и алергичен към някоя съставка, ела гледай какво става.

# 118
Като го каза, май по-често съм получавала пристъп на кашлица от облак силен аромат на парфюм, отколкото от смрадливец.

# 119
  • Melmak
Да, разбрах това, просто не всеки парфюмиран е толкова силно. Не знам защо парфюмиран се разбира като силно парфюмиран. Има парфюми, които са много силни, както и такива без особени проекция и сияж, стоящи близо до кожата и съответно не се усещат от околните по тоя начин.

Съчувствам ти за състоянието, но реално няма как да забраним на хората да се парфюмират силно. Аз обожавам парфюми, но на места като офис примерно не бих носила силните си такива.

Хората като цяло са несъобразителни. Един колега пръскаше на всеки час с диор саваж парфюм в оупън спейс. Изключително неприятно е, защото това е силен парфюм и вмирисва всичко. Харесвам аромата, подарила съм го на мм, но не пръскаме в офисите като луди на кръгъл час. Ами правих му забележка няколко пъти и не вдява, други колеги също го помолиха да не пръска. Накрая казахме на мениджъра. Чак тогава доби ефект.

Общи условия

Активация на акаунт