Хигиената на българина

• 44 893
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 165
  • Melmak
Зелено и оранжево Stuck Out Tongue Winking Eye

Сега се замислих за чесъна. Дали ако си търкаш косата с чесън и после се изплакнеш с оцет ще се махне миризмата на чесън?
Защото принципно оцета има свойство да премахва разни миризми.
Дояде ми се шкембе чорба! 😅

# 166

Необходимо е един път да мине с шампоан, после със сапун по тялото и готово. Отнема 15-20 минути, ако е дълга и гъста косата, като моята. Ако е къса косата, за 10 минути си готов. И мен ме уби това, да се наклепи косата с ракия. Тц тц тц язък за пропилената ракия. Можеше да се изпие с хубава салатка. Joy

Жена съм Grinning
Смятам, че сама мога да реша как да се грижа за косата си.
За да използвам оцет си имам причини и съм достатъчно информирана.
Съжалявам, но не сте разбрали. Не е отправен към вас този коментар. Написах коментар за онази жена, която се къпе или пръска с ракия, за да замаскира лошата миризма.
Късно е. Сопата те изпраска по главата Simple Smile

# 167

Необходимо е един път да мине с шампоан, после със сапун по тялото и готово. Отнема 15-20 минути, ако е дълга и гъста косата, като моята. Ако е къса косата, за 10 минути си готов. И мен ме уби това, да се наклепи косата с ракия. Тц тц тц язък за пропилената ракия. Можеше да се изпие с хубава салатка. Joy

Жена съм Grinning
Смятам, че сама мога да реша как да се грижа за косата си.
За да използвам оцет си имам причини и съм достатъчно информирана.
Съжалявам, но не сте разбрали. Не е отправен към вас този коментар. Написах коментар за онази жена, която се къпе или пръска с ракия, за да замаскира лошата миризма.
Късно е. Сопата те изпраска по главата Simple Smile
Хахаха дива жена. Направо ми строши главата.

# 168

Оки. Просто ме цитираше мен и прозвуча, че на мен го казваш Grinning

# 169
.........
Сега се замислих за чесъна. Дали ако си търкаш косата с чесън и после се изплакнеш с оцет ще се махне миризмата на чесън?
Защото принципно оцета има свойство да премахва разни миризми.
С чесъна и оцета друг ефект не знам дали ще има, но аромата на туршия ти е гарантиран. Simple Smile А ако натриеш тук-там и с малко ракия за разкош, ще стане чудно....Satisfied
Но пък с този "парфюм" ще си пътуваш повече от комфортно в ГТ. С качването ти, всички останали ще слизат. Joy

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 04:59 от Sysly

# 170
  • Швейцария
Като (бивша) фризьорка да кажа за оцета. Той е просто киселина, която затваря косъма и затова изглежда по-лъскав. Всеки балсам има киселина и няма нужда от оцет. Освен киселината, косата (сухите краища) има нужда и от мазнини, които също ги има в балсамите. Пък в краен случай лимон върши абсолютно същата работа като оцетът.
А за сапуна, да, той едно време е бил алкален и е изсушавал кожата. Отдавна не е така. Душ геловете са синдет, т.е. леко киселинни с pH 5.5, и няма никакъв проблем да се използват всеки ден. Никой вече не прави сапун от глицерин и пепел Laughing Освен това кожата има свойството да възстановява защитната си обвивка до 30 минути след третиране с вода и сапун. Има го във всеки учебник по фризьорство и козметика. Запомнила съм въпроса на изпита "Как бихте обяснили на хората, че не е вредно да се къпят?" Laughing Отивам да си взема душ след четенето на тази тема.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 07:07 от JennyBG

# 171
  • Пловдив
А, да, за оцета и аз съм чувала съвет да се полива косата накрая на къпането, също и за бира съм чувала, но не вместо къпане.

# 172
  • София
Отдавна има специален оцет за коса.

# 173
От такива съвети за поливане на косата с оцет щях да умра. Падна ми адски много кръвното, което и по принцип е ниско. Едвам успях да стана от леглото да ида да се измия. Та мерси с тези бабешки рецепти. Хората са измислили сапуна и шампоана отдавна.

# 174
Отдавна има специален оцет за коса.

Видях едни. За 38 лв. Joy
Не го ща.

# 175
Това дето е за ядене го предпочитам в чинията си, не върху главата и тялото си. Същото е и с гурме парфюмите, няма значение колко харесвам аромата на дадена храна, излята върху мен, не я ща!

Ох, преди малко прочетох тук, че и с майонеза си мажат главите. Open Mouth
Трябва да пробвам направо с руска салата, така току-виж и някой витамин от салата мигрирал върху мен. Satisfied
Мисля си....дали пък да не сменя концепцията. Със зелева салата с майонеза като че ли ще е още по-полезно, тъкмо и с каротина ще наваксам....Thinking

JoyJoyJoy

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 12:20 от Sysly

# 176
  • Melmak
Да пробваме с кослоу? 😁😁😁

Като тийнейджъри бяхме бедни момиченца и си мажехме главите с какво ли не. Моята съученичка с чесъна, аз не й отстъпвах с жълтъци и зехтин. Добре се отразяваха тогава на косата, изгоряла от слънцето през лятната ваканция.

Майонеза мажеха, защото нали е мазна, косата има нужда от масла.
Благодаря за обяснението за оцета, наистина не знаех, че затваря косъма.

Поливали сме се и с бира. 😁😁😁
Бях тийн и купувах бира от магазина в блока. Продавачката се шегуваше дали е за татко, а аз й казвах, че ще си поливам косата с нея. 😆😆😆

Не е мирисало после, но за оцета и за бирата мерака бързо ми умря. С жълтъците бях редовна.

А имаше един форум за тийнейджъри, там описвахме дословно какви продукти си мажем на главите и имаше цели теми като тези тук за красота и подобни, в които споделяхме какви маски ползваме.

# 177
Еее, къде ме върнахте.. с оцет вместо балсам. В годините на детството ми, на село. Вместо шампоан - домашно приготвен сапун. Ако помня правилно, баба го правеше от свинска мас и сода бикарбонат. Балсамът - оцет, разреден с вода и после обилно изплакване. Нямам спомен да сме миришели на оцет.

Относно хигиената - все по-рядко усещам неприятни миризми.

# 178
  • Glasgow
Най-хубава ми е ставала косата, когато в прогимназията имаше епидемия от въшки и ни мажеха профилактично с нещо домашно миризливо. Трябва да питам майка ми, но миризмата е убийствена🫣

# 179
Газ, мас и не помня другото..., а досадното пощене и скубане на косми 😄

Общи условия

Активация на акаунт