Отговори
# 420
Много сладко Афито бе Heart Eyes

# 421
Привет отново! Simple Smile
Изгледах го този епизод от - до. И ... първият въпрос естествено беше: ЗАЩО? Защо Сейран не приема Ферит в болницата (системата на ръката й в края и бледия й вид напомня все пак онкологична болница).
Ето и отговорите, които в превода онлайн някак бягат:
- Ферит: "В историята на двама човека няма един разказвач. И в нито една раздяла няма само един виновен."
От тук, уважаеми дами, нападките към единия и жаленето на другия вече би трябвало да отпаднат. Нужно е разбиране на двамата, а не емоции и симпатии/антипатии.
По -нататък, сцената между Суна и Ферит:
- Ферит: "Защо тя се усмихва с него, а не с мен?
  Суна:  Защото те са приятели по нещастие. Боят се от едно и също нещо. Имат еднакви преживявания, една надежда, един страх. Нито ти, нито аз можем да ги разберем. Те се разбират по по-особен начин."
  Ферит:  Сейран ме обича повече от живота си (!), а сега съм станал за нея чужд човек... Значи аз не й помагам... Сунааа! Бъдещето на Сейран, всичките й преживявания, душата й, всичко в нея съм аз (!) Бях аз... Тя е моя жена! Какво да правя, как да се откажа от нея... По-добре да умра...
 Суна: Умри!... Ако трябва да избирам между двама ви, ще избера нея. А ти кого би избрал?
 Ферит: Какво правя (насълзен). Ще откача. Как да живея, какво да правя...
Суна: Иди си! И не се връщай, докато тя сама не дойде при теб.
Ферит: А ако не дойде? "(вижда Синан да наметва жилетката си на Сейран, обръща се и си тръгва...)
И накрая третата сцена между двете сестри:
 - Сейран: " Много силно го обичам, како. Много го обичам, не издържам да ме гледа такава болна... Какво ще правя... (е, знаем какво е направила след болницата).
Това, което прави впечатление в думите на Ферит, е центриране на преживяването в себе си - с мен не се усмихва, аз съм във всичко що е на Сейран, моя е... и без нея е мъртъв. Не бих казала, че това е някакъв егоцентризъм, то е по-скоро невъзможност на Ферит да живее, без да се хване за някого. Така беше и преди с дядото, така е и сега с Дияр. Ако се откаже от дървото на живота, за което се е хванал, той пропада. Вината не е негова, вината е на авторитарния модел на семейство, което дава силата на всеки член, не случайно все повтаряше, "Аз съм Ферит Корхан.
Сейран може да се откаже от себе си в името на Ферит. Тук някой би казал - да де, ама се е вкопчила в Синан. Ама неговият отговор е показателен. Той е временното й пристанище, докато мине бурята, но не е морето й, началото на всякакъв живот. Аз още след първата серия писах тук, че Сейран се самозаблуждава, че за нея има друг живот със Синан. Раздвоението й, което показват в тази серия, също го доказва. Явно й предстои по трудния начин да си го признае - самовнушенията и бягството от реалността помагат временно. Интересен ми е обаче друг въпрос - защо, въпреки че го отпрати с нагласената сцена в болницата, после все  чакаше Ферит. Струва ми се, че разводът е бил иницииран от Ферит и това е наляло масло в огъня. Ще видим...
Накрая, посипвам си главата с пепел по отношение на Суна в болницата. Свързах две събития от фраговете, а си знам, че не бива. Blush

# 422
И аз съм в шок от финала на снощния епизод все още! 🙄 Надявам се това недоразумение да бъде поправено много скоро, че въобще не ми се гледат Феро с майка му Диар и Сейро с дървения и противен Синан! 😂😂😂
#СейФер 🤍🧿🪬

Еве, Афито е най-красива!

# 423
# 424
Ааа, забравих да кажа по паричния въпрос (ама аз не съм много по паричните въпроси Wink)  - възможно е във връзка с лечението й изплащането на наем да е инициатива на леля й, или на Ферит. И фактът, че Суна поиска от нея доста солидна сума заради изнудването, показва, че не е пиляла пари просто. И домът на майка й, предполагам, че е пак от нея.

# 425
Малко естетика от Афра и Мердо Heart Eyes

https://x.com/boslafg/status/1837430073265139925

Значииии, за разлика от повечето от вас, изключително ми е противно да гледам сцените на Феро и кака. Първо му маже филийка, чете му конско, после го оправя в леглото... Е добре, не в тази последователност Smirk Гнус Rolling Eyes

Кате, много обичам да те чета, нали знаеш Heart

# 426
Кате, много обичам да те чета, нали знаеш Heart
И аз! И аз! Heart

# 427
Е, какво пък толкова ви е гадна Дияр?  Жената е срещнала мъж- необвързан, влюбила се е, помогнала му е в тежки моменти, а сега е готова да се откаже от него, когато вижда че не е превъзмогнал бившата.
Така и не разбрах, какво се очаква от нея. Дай,щом не се казваме  Сейран или Ферит да мрем Grinning

# 428
Защо според мен Сейран  е недостойна и глупава:

Грешките ,които и простих:

1.Не избяга ,преди първата сватба с Ферит
2.Не напусна Ферит след първа брачна нощ
3.Не напусна Ферит след заявката му ,че Пелин ще е ВИНАГИ в живота му
4.Не напусна Ферит за да учи
5.Напусна Ферит  без да допуска  ,че ще се върне
6.Нагруби  първа Халис  и ТЯ  обяви война на Корханови преди  да знаят за проблемите и с Ферит
7 Допусна първия развод  с Ферит без да помисли и разсъди  за реалното си положение
8.Приема  собствеността  и наема  на Ялъто  по недостоен начин от омразните и Корхан
9 Втори път се е развела с Ферит ,въпреки ,че все някога пак ще се върне при  Корхан

Грешките ,които НЕ ПРОСТИХ заради  липса на ДОСТОЙНСТВО ,като се връща при Корхан

1.Напрви интервюто ,което навреди на ВСИЧКИ ,без да допуска ,че пак ще се върне при Корхан
2 Намеси полицията  с ареста на Орхан ,като нарани Ферит  .... а пак се върна при Корхан .
3.Допусна Кязъм отново да я зажени за Акън наранявайки Ферит  , а пак се върна  при Корхан

# 429
Домът на Есме може да е купен с парите от развода. Той е бил още богат, след като се развежда с ...забравих името става беден, защото другата му взима всичко.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 20:11 от Zvezdichka77

# 430
FI79 Колко удобно използваш събитията от началото на сериала,когато и Ферит,и Сейран бяха абсолютно непознати един за друг и нямаха никаква връзка,освен един насилствен брак на хартия,който по-скоро беше "търговска сделка" между семействата им и на които им предстоеше тепърва да се опознават и създават някаква търпимост един към друг.Обаче те не създадоха "търпимост" а една голяма "любов" която се сподели и от двамата."Удобно" забравяш как при първото напускане на Сейран,Ферит не се напи,ами на секундата изхвърча и си я "открадна" като все още не осъзнаваше любовта си към нея.Забравяш и когато Пелин се оплака,че не я е докосвал от месеци,той и отговори,че не иска и че в сърцето и ума му ще е Сейран,и в тази стая няма да се промени нищо.Забравяш,че не Ферит,а Абидин се напи когато щяха да женят Суна и Сафет,а Ферит беше този който организира бягството им.И още,и още няма да изброявам сега.При втория брак Сейран беше абсолютно наясно с характера на Ферит,даже твърдеше,че го познава повече отколкото той себе си,но се ожени за него.Не знам колко от нас са се изправяли пред своята собствена смърт за да знаем точно как се променя човек.Това ни го "хвърлиха" сценаристите като стръв и ние яко я захапахме.Освен това,като гледам нея и Синан как хубавичко са си оздравели и даже са пообиколили света,нещо не ми се вързва онкоболест.Виж,ако бяха написали,че Сейран е оздравяла,а на Синан му остават още няколко месеца или години живот,по бих я разбрала да има дълг и да се опита да осмисли дните му преди смъртта.Не напразно онкоболните и техните близки се възмутиха,че сценаристите не са провели консултации с лекари колко време е необходимо за лечение на такава болест и че открито са се подиграли с тях.Този факт не го казвам аз,а хора които наистина са сблъскани със собствената си смърт.Пропускам това и да,пейката и Сейран.Браво.Изиграно перфектно,но ми стои някак нелепо при положение,че изиграха "театър"  със Суна и Синан за да отпратят "по-достоверно" Ферит.Сцената,когато отпратиха Ферит и Сейран страдаше в прегръдките на Суна,ей това ме разтресе.Тя беше много по-силна от пейката.Освен това,на тази пейка тя сподели на Синан,че не живее след като Ферит си е отишъл.Как да го разбираме,уж Синан я връща към живота след като си споделят здравословните проблеми,а пък тя се чувства "мъртва" след като си заминава човека,който я "задушава" и не може да влезе в "обувките и."Синан направо си е объркал приоритетите,трябвало е да стане психолог в тая болница.Относно Ферит-Дияр.Много от нас не са се изправяли пред собствената си смърт,както казах,но много от нас са изпадали в някакви депресивни състояния,по един или друг повод.Някои се обръщат към психолог,други правят опити за самоубийство,трети пият антидепресанти,четвърти откриват наркотиците,пети откриват алкохола,а шести всички тези неща взети заедно.Е на това аз му казвам различна реакция.Дияр попада при Ферид точно когато е в такова състояние,в случая той е посегнал към алкохола.Няма да се учудя ако я е "забърсал" в някоя дискотека.Тъй като тя има някакъв проблем свързан с този алкохол е решила,че може да "спаси" един човешки живот.Започва да го обгрижва,да му налага,да го държи с две думи "на къса каишка" като едновременно му вменява,че тя е неговия спасител и той е "зависим" от нея.Че без нея е пълен провал и единственото което ще го споходи е смъртта от алкохола,както при родителите и.Накарала го е да повярва,че само на нея и "пука" за него,като го "облича в дрехата"  на любов.Всичките и действия и думи показват това.Отношението и сутринта след напиването му.Тя не беше бясна от бълнуването на Ферит,а от това,че отново е посегнал към "чашката".Според мен влюбена жена щеше да се вълнува повече от бълнуването на любимия към друга жена.Защо не хукна да го гони когато той си тръгна?Защото знаеше,че е успяла да го изманипулира и той да чувства зависимост от нея.Знаеше,че "кученцето" ще се върне при "стопанина" си с подвита опашка.И ще видим какво ще излезе от цялата работа,какво точно ще пренапишат сценаристите предвид рейтингите.И една теория,която не се чува от вчера или днес.Гюнгер изгради образа на идеалната жена.Двете жени,сценаристки го принизиха.Може би завиждат на образа на идеалната Сейран и искат да я принизят до обикновено момиче.Според мен,те не завиждат на Сейран,а на успешната млада жена,която благодарение на този сериал стана известна не само в Турция.А тези,двете са със сравнително плаващи кариери,едната със сценарии достигнали до най-много 12 епизода и другата,която няма собствен проект,а е винаги в екип.

# 431
АфРам май ще имат обща реклама. 😃

# 432
Надявам се да е вярно, макар да ми звучи невероятно. 😀 На мен ми попадна информация,  че Афра е пред обявяване на ново голямо партньорство.

# 433
Очакваме  двамата   фаворити Stuck Out Tongue

И най-вече очаквам Ферит да се съвземе , да оцени Деар ,да спре да се моли на Сейран и да и го върне  както заслужава.....
Надявам се да видим Сейран тичаща след Ферит и умоляваща  го за малко внимание

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 21:07 от seungri

# 434
Още миналата година бях попаднала на някаква информация,че Алп Навруз се отказал от рекламата на някакви дънки,която правеха двамата с Афра,/знаем,че са много добри приятели/ смятали да наемат Мерт на негово място,но така и си остана,само слух.

Общи условия

Активация на акаунт