Мъжете, които постоянно искат разни материални неща от вас….

• 14 644
  • 375
  •   1
Отговори
# 30
Примадона, уточни за какви подаръци става дума. Иначе просто си коментираме нещо си....

# 31
"Материални неща",това ние начин да се каже секс ли? Кажете го директно,без заобиколен начин. По добра ще е темата защо голотата се разпространява. Разбирам всеки човек е красив,но и голото тяло да се показва,е малко неудобно. На плажовете да,но да се случва и по улиците....

# 32
  • Сф
Направо се ококорих. Това ще да е някаква женска версия на шугър деди. Млади момчета също се закачат така за някоя кака.Ти обаче ,за да питаш ,  няма как да не си наясно с подобни отношения и очаквания. Може и да те ухажват, защото си много богата примерно. А и какви бананови републики обяви, как да нямат общо мъжете...само нигериец липсва! Крал примерно. 😀

# 33
И аз това се чудя. Мъжа на майка ми е българин на 70 години, бившия ми е бразилец на 45,  а последните 2 ма са сърбин на 42 и американец от мексикански произход на 35. Значи феноменът няма общо с културната принадлежност, нито с възрастта на на мъжете. Единствения признак по който свързвам тези мъже е че БГ-то, Бразилеца и Мексиканеца са си баш мамини синове. Сърбина не ми е много ясен.
За мен е нормално за децата си да нося подаръци от пътувания, но на “мъж” да нося и да ми поръчва малко ми е странно. Вероятно ме мислят за тяхна майка….
Никога не ми се е случвало мъж да ми поръчва какъвто и да е подарък, който ТРЯБВА да му донеса от пътуване. Може да се майтапят нещо?
Всякакви поръчки за лекарства изпълнявам обаче.
ММ, като го питам какво да му донеса от еди къде си, отговаря: "Теб". Ами, това го изпълнявам. Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 20:59 от Uncommon

# 34
  • Out of the Mix
"Материални неща",това ние начин да се каже секс ли? Кажете го директно,без заобиколен начин. По добра ще е темата защо голотата се разпространява. Разбирам всеки човек е красив,но и голото тяло да се показва,е малко неудобно. На плажовете да,но да се случва и по улиците....
А?

# 35
Един стар умен човек беше казал нещо от рода на : Ако една любовна връзка има нужда от женските пари - то тя е връзка, ама не любовна.

По-точно обяснение не съм срещала.
Изключвам подаръци за рожден ден и пр. и дребни сувенири от екзотични дестинации.

# 36
Факта, че явно от никоя друга не се очакват, а камо ли изискват такива неща и другия факт, че това е модел в твоите връзки трябва да те доведе до извода, че ти провокираш такова поведение.
А после то не ти допада.
Моля те, не го приемай като нападка, а като разглеждане на казуса. Всички изграждаме някакви отношения и сме хора, допускайки нашите си грешки. Анализирай себе си, разговорите, закачките по темата с подаръчетата. Ако си питала преди "Какво да ти донеса?" или самата ти си искала да ти бъде носено нещо, или си от хората които на всяко пътуване се втърват да купуват подаръци за всеки близък може така да изграждаш ваши си отношения с подаръчета, които стават очакваеми.

# 37
Един път имах глупостта да помоля моя позната да ми закупи от чужбина материал, с който работя и не се намира у нас. Разбира се, че с условието да си го платя, предварително или когато ми го донесе. Ставаше въпрос за шишенце от 200 мл. Е, няма такава идиотщина. На другия ден дойде, за да ми каже, че това е запалителна течност, ще подпали самолета, ще й ударят черен печат в паспорта, въобще разви голям сценарий. На следващият ден дойде, за да ми каже, че този материал го има и у нас, ходила по магазините, търсила го, обяснили й, че това е по-добро от това, което аз търся ... все едно не знам какво има в трите специализирани магазина. И всичкото това, за да ми намачка фасона и да покаже каква нетактична използвачка съм. Можеше да ми каже, че не го е намерила и да приключи въпроса, но трябваше да ми покаже колко невъзпитана съм. Много съм доволна, че сега мога да си поръчам всичко отвсякъде.

# 38
  • По света и у нас
Ами мексиканеца искаше да му донеса две шишета вино от БГ. Според мен понеже ме ухажва иска да избие инвестицията. Нали се сещаш как се слагат 2 шишета вино в куфар които ще лети през океана. Реално не ми е проблем за парите, но ми е тъпо да ми иска при положение, че сме съвсем нови и още с нищо не ме е впечатлил. После поиска да му нарисувам картина за неговия апартамент - казах му че ще трябва да си поръча -  моите картини вървят по $250-800, защото са си работа и имат различни размери и сложност. Ще му бия шута защото това искане ме отвращава. Като някаква женичка е, пресметлива. Мъжът ми, той дори децата ги пита какво ще му донесат като се приберат от Бг. На времето искаше да му подаря часовник за $6000 след като той ми подари годежен пръстен ( за много по-малко пари). На майка ми мъжа и постоянно поръчва някакви лекарства, машини за свиване на цигари, пасти за зъби с текове - наистина все едно в БГ няма такива неща. Всъщност в БГ има повече по-хубави и по- евтини работи но не - аз трябвало да нося. Даже знам, че той очаква и пари да им дам но аз до сега не съм давала. Дадох им да си оправят едни стари имоти дето искаха да ми ги треснат на мен да се разправям и им казах да си изхарчат парите от тях. Та така. Всички ме дърпат за нещо и ми писна вече.

Дорис мисля че проблема е, че аз съм от мъжествените жени дето са самостоятелни. И ние привличаме женчовци. Аз никога нищо не искам от никого, а на мен все ми се лепят хора които искат да ти оправям. Е сега една позната се премества в моя град, и съм сигурна че ще иска да я осиновя. Вече ме моли да и ходя да и загрявам и охлаждам къщата, да я наглеждам , а къщата е на 30км от нас… тн. Преди искаше да бия път два часа да я взимам от друг град защото и бил по- евтин самолетния билет. Представяш ли си какви хора ме преследват. Еми казах и да си наеме такси. Явно е някакъв урок от съдбата да ме научи да не си давам лесно своето.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 20:30 от PriMadonna

# 39
Извинявай, но ми се струваш доста пресметлива, да не кажа сметкаджийка.

Поискал ти две бутилки вино. Сигурно е чувал, че е хубаво, пък и не струва милиони. Може да му кажеш, че е трудно за пренасяне и да му занесеш нещо по-дребно.
Поискал ти е да му нарисуваш нещо лично, а ти си му поискала да си го купи...? Сигурна ли си, че си имала връзка с него. Понеже аз бих се поласкала от подобна молба и дори не бих си помислила да искам пари. Особено на някой скъп за мен човек.....

Това с часовника не знам какво е, може и да е някакъв тест. Но пък ти си забелязала, че пръстенът е евтин. След като сте сгодени, не сте ли като семейство?

Не знам с какво се занимаваш в чужбина, но ми е странно да се скъндзиш за подаръци на най-близките ти и то от рода на пасти за зъби, лекарства и подобни. Все пак не искат замъци и кабриолети. Дори по-лесно, казват си от какво имат нужда....И да не им оставиш пари....?!? Някак ми е странно. Не отсядаш ли при тях, не се ли храниш с тях....

ПС: Сигурна съм, че ще се засегнеш, но истината не винаги е приятна.

# 40
Е, стига, де, на днешно време си е точно наглост да дрънчиш такива елемeнтарни неща. По всяко време може да си поръчаш всичко онлайн. Горните приемри са типично байганьовско поведение - какво толкова ще ѝ стане, имала е бол пари, дала е...
PriMadonna, роднини няма как да избереш, но поне гледай приятелите да не са толкова нагли. Нали знаеш, не е виновен този, който яде баницата .... Кажи веднъж НЕ и ще видиш как ще те гледат с други очи.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 20:49 от Leonie

# 41
  • По света и у нас
Soul free, звучиш ми като някой който никога не е трябвало да купува часовник за 6 бона, не е пътувал с 2 шишета вино в куфар който ще бъде хвърлян из летищните ленти и който би си поръчал 2 пакета с паста за зъби от Америка за да се почувстваш по-западна.

Между другото, това за картините е все едно ти да си водопроводчик и за едно посещение да взимаш към $300, и понеже сега сме се запознали да му кажа - хей правя ремонт и ще ми трябва някой да ми свърже трабите в новата баня. Хайде да дойдеш за без пари - нали много ме харесваш.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 20:52 от PriMadonna

# 42
И аз това се чудя. Мъжа на майка ми е българин на 70 години, бившия ми е бразилец на 45,  а последните 2 ма са сърбин на 42 и американец от мексикански произход на 35. Значи феноменът няма общо с културната принадлежност, нито с възрастта на на мъжете. Единствения признак по който свързвам тези мъже е че БГ-то, Бразилеца и Мексиканеца са си баш мамини синове. Сърбина не ми е много ясен.
За мен е нормално за децата си да нося подаръци от пътувания, но на “мъж” да нося и да ми поръчва малко ми е странно. Вероятно ме мислят за тяхна майка….

Колекционер - ценител си ти! Респект!

# 43
Казах си мнението. Не искат подаръци за хиляди, някакви пасти за зъби и подобни..... Е, извинявай, ама аз като ходя при родата в провинцията влача повече подаръци без да ме питат, при това не родителите ми, а примерно братовчеди и лели.

Това с часовника не знам какво е било. Може да кажеш - нямам такава сума, ако искаш може да ти подаря по-евтин. За виното също - казваш му, че не можеш да минеш летищната проверка и затова не можеш да му занесеш. Дори не виждам защо го правиш на въпрос......
Но е факт, че ти самата забелязваш кой какво ти е подарил и за какви пари.
Това за картината е супер обидно ЗА НЕГО.

ПС: Аз не съм летяла с вино в багажа, но ММ е. Опаковано добре, стигна невредимо. Не е имал проблем. Вярно, една бутилка само....
А, не, всъщност съм - до Виена с една бутилка българско вино. Също нямаше проблем.....Подарихме я на хазяина, в чийто апартамент отседнахме през букинг, който не познавам и никога няма да видя повече.

ППС: Сега видях, че си писала за водопроводчика. Ами, да, бих казала на човек, който харесвам, че ще отида безплатно да му свърша услуга. И, то дори само да съм с него и да се сближим (стига да го искам, разбира се). А, доколкото разбирам, вие не само сте се харесвали, а сте били двойка....или бъркам?!? Пък ти си му отказала, така си го усетила, така си направила. Щом 300 долара ще ти оправят битието.

# 44
  • По света и у нас
Значи показах ти пример където са искали подаръци за хиляди, и ти го неглижира. Неглижира и факта, че съм си предоставила наследството на роднините си, за да не ме занимават да им давам пари на ръка. В крайна сметка ако искаш пари поне си вдигни задника и си оправи документацията вместо да чакаш аз да ти я оправям от чужбина за да ти изприпкам и да ти поднеса паричките….
Картините  ми на са за 20 кинта - те са РАБОТА която изисква време и материали. 

Ако за тебе е ОК да обслужваш една тумба нуждаещи се мъже и роднини , за мен е обидно да ме третират като някаква носачка на подаръци ей така за техен кеф.

Аз работя и времето ми е ценно. Ако не ми беше ценно щях да си го пилея и да рисувам за без пари, но тогава  нямаше да има с какво да купя пастата за зъби за Бг! Не мога да взема 300 от мъжа ми за да купя подаръците за Бг, както ти би направила. За едните 300 долара съм - ДА! Защото и билетите до БГ са ми към 4000 - 5000 на година.

Общи условия

Активация на акаунт