Мъжете, които постоянно искат разни материални неща от вас….

• 14 693
  • 375
  •   1
Отговори
# 285
  • France
Все тази на коя врата звъни. Обясняваш 1) че не е удобно и 2) разбираш се с ТМ да те подкрепи. Не крещиш като истеричка по входове и коридори да правиш сеир на комшулъка.

# 286
  • По света и у нас
М да, после мъжа като ходи да си прибере “заплащането” в натура пак ли на нея ще крещиш като луда 😄? На мъжчето няма ли да му направиш забележка?

# 287
да вдигаш скандал на жената е супер неадекватно, дори да приемем, че е досадна, което ме съмнява..
сигурно е хубавичка и млада, ако беше стара баба, предполагам нямаше да има проблем и скандал на вратата..

# 288
  • По света и у нас
100% си права,  нас разведените най-много ни мразят. Но пък мъжете ги дърпа да помагат с повод и без повод,  направо ги засмуква вратата на съседката 😄

# 289
  • Out of the Mix
Еми и аз се възхищавам на  20 годишни оправни мъжаги, но не виждам много такива, повечето си въобразяват че много знаят и все още се мислят за супермени а други са плахи. Не са опитни това е. И аз като бях на 20 бях толкова състрадателна, толкова раздаваща се , идеалистка - нямаше кой да ме научи да се щадя. Мама се опита на няколко пъти да ми каже да съм по егоистична, да не се перча колко мога, но аз я игнорирах. После си сърбах попарката. Сега помагам на младежите - еднократно съм склонна да ги измъкна от някоя греда, нищо не ми коства да врътна един телефон и да му отворя очите. Но втория път си е за негова сметка.
Която от вас иска да се бие у гърдите че работи без пари, да дойде да поизчисти у нас за удоволствие, докато аз си чатя в бг мамата. Нямам нищо против.
Колкото до мусаката и там живота ме научи да не се правя на велика - готвих, правих, сервирах и кво - родиха се децата, не щат да близнат нищо от готвеното ми, бившето ми даже, което си обичах имаше някакъв специален стомах който само определени продукти търпеше та той беше по-склонен да готви. Като сготвя и аз ям, качвам като за световно, така че разбрах съобщението от Господ, да не се напъвам много много и да кротувам.
А?Rolling Eyes

# 290
Беше си кръгла питка, нагла даже, не досадна и звънеше на Моята врата, Дренке.

# 291
някои мъже предпочитат кръгли питки, пред солети, въпрос на вкус..
а с мъжа ти нямате ли обща врата, пращай го той да отваря на комшийката, като толкова те дразни ТЯ..

# 292
  • Paris, France
Едно е спукана гума. Друго е да местиш камъните на неква лелка щот така е решила.

Аз помагам на всички.
Ама хората прекалява.

Ти като си толкова добринамерена що не ми направиш една мусака?
Имам нужда?

Не е същото като да ми изтича кръвта и да ми сложиш марля с бинт.

Аз съм научена да оказвам помощ на човек в беда. Когато има тежка и животозастрашаващи ситуация, помощта е граждански дълг. В това отношение повечето хора, дори в САЩ са перфектни.

Кръвотечения, припадъци, катастрофи, пожари, спукани на средата на пътя гуми са едно, а да караш съседско дете да ти рине двора безплатно е съвсем друго, особено когато си здрава и права. Риненето на двор е работа за ученици във ваканция, както разхождане на кучета, гледане на деца вечер, лека домакинска работа. В САЩ и англо държавите трудът се уважава.

С удоволствие бих ти направила каквато мусака искаш. Ако беше наблизо, още тази вечер щях да ви пратя 2 тави. За съжаление децата ми обичат само с картофи и без заливка.

Примадона, току що вечеряме мергези (нещо като люти карначета и пържени замразени картофи и салата от домати и краставици. И моите не ценят готварските ми умения. Утре искат пица, купешка, от тези дето ги доставят изпечени. Примирила съм се. Вчера си играх да им панирам филе от риба в пресни трохи стил панко, да правя салата корейски морков и да съдържа цвекла и краставици + зелета. "Добре, после, няма ли кебаб? Да викна Uber?"

Мене пък ме е яд, че ММ все се занимава със старите комшийки, чиито собствени деца ги не поглеждат. Скандали не вдигам, но е досадно.

100% си права,  нас разведените най-много ни мразят. Но пък мъжете ги дърпа да помагат с повод и без повод,  направо ги засмуква вратата на съседката 😄

Аз пък точно разведени и несемейни предпочитам, защото не се налага да се съобразявам със съпруга. Някои западни са като скачени съдове. На разведени и самотни майки помагам,защото съм отгледана от такава и подсъзнателно се идентифицирам и асоцииран с техните несгоди. На женена не помагам. Има си мъж.

# 293
Щом не си намерил някоя да ти направи мусака, значи не помагаш чак толкова много, колкото си мислиш.
Спрях да помагам.
От момента в който ми свърши личното време.

# 294
  • Out of the Mix
Невена, гръцката е по-вкусна, с патладжан, кремообразна заливка, телешко фино смляно месо и канела. Simple Smile

# 295
  • По света и у нас
Невена ти най-много ме разбираш.
Между другото и аз не понасям повечето омъжени жени (специално тукашните), защото наистина все едно мозък нямат да измислят нещо сами, винаги е “Чакай да питам Брайън дали сме заети” Разговора се върти само около мъжете им, домашното на детето им, за рецепти за готвене, за сезонната разпродажба…. Умирам. Мисленето е  аутсорснато към мъжа и, и тя се втъпява с всяка измината година.

# 296
  • Paris, France
Невена, гръцката е по-вкусна, с патладжан, кремообразна заливка, телешко фино смляно месо и канела. Simple Smile

По-вкусна за тебе. Едното ми дете не понася бешамел и не обича особено канела. А свекървата канела праща с торби ☹. И двете не харесват мусаката с патладжан. За телешко за пръв път чувам. С агнешко е обикновено или говеждо, но може в някой район да е с телешко.

В нашия квартал се намира само говежда и свинска кайма, като свинската е само на пазара. Телешко не мелят. В стария квартал ходя ако искам агнешка.

И на мене ми е любима тази с патладжаните. С тиквички и картофи по-малко ми харесва. Слагам патладжан в картофената, но на малки парчета, та да стане на каша и да не се усетят.

Мусаката е измислена от проклета балканска свекърва, заедно с грис-халвата. Това да оцапаш 3 съда за едно парченце мусака е кощунство. Правя мусака с грис халва за една украинска приятелка с майка българка. После имам 2 миялни.

Разговора се върти само около мъжете им, домашното на детето им, за рецепти за готвене, за сезонната разпродажба….

Обаче най-интересното е, че с всичките рецепти за готвене и уреди, дето ги имат в кухнята, сготвеното им е все едно го е сготвила 10 годишната ми дъщеря.

# 297
то майсторлъка в готвенето не идва от стажа или годините, а от мерака и старанието..
моят син на 10, когато мечтаеше да стане като Джейми Оливър, такива канелени рулца и торти твореше сам, домашни бургери и какво ли не, каквито аз за дългия си стаж не бях правила.. Yum

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 16:40 от anonymiss

# 298
  • Пловдив
Невена ти най-много ме разбираш.
Между другото и аз не понасям повечето омъжени жени (специално тукашните), защото наистина все едно мозък нямат да измислят нещо сами, винаги е “Чакай да питам Брайън дали сме заети” Разговора се върти само около мъжете им, домашното на детето им, за рецепти за готвене, за сезонната разпродажба…. Умирам. Мисленето е  аутсорснато към мъжа и, и тя се втъпява с всяка измината година.
ЕСТЕСТВЕНО, че ще попитам моя мъж дали сме заети, нищо че не се казва Брайън, а е с типично българско име. Това е да си партньор с някого. Много ми е интересно твоите разговори около какво се въртят? Щото не съм чула много да се обсъжда Кант и Хегел. Аз мога и тях да обсъждам, ама не се случва всеки ден.

# 299
  • София
Новите ми съседи май всички са по двойки. Ще ги проучвам тепърва.
Хубаво е да се уча да мисля сама.
А синът почна да върти манджи.

Общи условия

Активация на акаунт