Как да постъпя без да обидя никого?

• 5 145
  • 131
  •   1
Отговори
# 75
  • Швейцария
Ариел, аз съм писала в други теми, но ММ също работеше в едно село и го тормозеха. На него му прекипя, но по -скоро на мен постоянно да ми се оплаква и нищо да не прави, и му пуснах документите в съседното село и за 2 дена си намери друга работа. Може би те тормозят понеже си чужденка, може би просто не са свестни хора. Нищо не можеш да направиш, освен да си търсиш друга работа. Не напускай, а просто си пускай Бевербунг на други места. Разшири си параметрите на търсене. Когато намериш, чак тогава напускай, да не стане накрая без работа. До тогава не се разправяй с никого, върши си работата и толкова.

# 76
Има си и кофти колективи за съжаление.
Мен много не са ме овиквали, защото бързо научават, че и аз мога да отговарям и то болезнено и без да викам.
После последва изолация. Но на мен тя не ми пречи.
Аз не държа лаф моабет да водя на работа. Нали съм там да работя.
Почнах аз да ги изолирам. Говорех само по работа ако ме питат, много кратко. Като ме питат нещо друго, отговарям пак много кратко и не давам обяснение,  което ги дразнеше.
Та се научиха. А и изолират, но като е плямпало и като е само с мен му се плямпа, ама аз не съм длъжна да търпя празни приказки. Казвам имам си работа, не ми говори ако обичаш.
Много бързо си промениха поведението.

# 77
Ако някой си сменя работата всеки една-две години и навсякъде има еднакви или подобни проблеми, то може би грешката е в неговия телевизор.

# 78
  • SF
Не може да се работи така - с овикване с изолация! Ти какво да не си им виновна нещо?!?

И при нас е така. Имат нужда от персонал, но като дойде нов човек, го третират като враг. Правят интриги, клюкарят. Според мен едната, смятана за много важна, се притеснява някой да не я катурне, защото тя е наета без никакъв опит и са я обучавали на място. Не се държат дружелюбно. Пуши по цял ден, говори по телефона и гледа да не се мине да свърши нещо да ми помогне. Аз винаги й помагам, но това се смята за подмазване. Не оценяват нищо. Дразня ги само с присъствието си. Имат си някакъв техен живот - един ден се обичат, един ден се мразят и се клюкарят, после пак са заедно. В началото, когато отидох имаха състезание кой ще ми говори повече против другия. Очаквах, че тази буря няма да ме подмине и мен. Само не знаех колко време ще им трябва. Сега вече знам - 45 дни. Не си дават сметката, че така ще ме изгонят и всичко ще легне на гърба на важната персона. Цялата работа ще е само за нея, а толкова се пази да не свърши нещо.
Някак си и аз се настроих, защото още от първия ден разбрах, че са посредствени, колектив от типа всеки срещу всеки, и само чаках кога ще ми започнат неприятностите. Сега съм там, колкото да ми тече трудов стаж и да си изкарвам заплатата. Намери ли се друго, по-изгодно като работно време и като локация предложение, си тръгвам, без да се замислям, дори и на следващото място да е същата работа. Ако ще съм в цирка, поне да сменя маймуните и номерата им.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 21:07 от Esmee

# 79
  • По света и у нас
Работете в по- културни фирми хора! Само това ще кажа.

# 80
Как се разбира коя фирма е културна?

# 81
Преди да започнеш не можеш да си сигурен как ще е отвътре средата и как ще си паснеш с екипа, ако ще и да е супер "културна" фирмата. Даже и в началото да е добре, всичко може да се промени мого бързо /смяна на голямото ръководство, смяна на шефа и т.н./.

# 82
  • По света и у нас
Няма ли ГласДор в бг? Питайте и разпитвайте познати като кандидатствате и тн.

# 83
  • SF
Мерси за съвета! Не се бяхме сетили.

# 84
Няма ли ГласДор в бг? Питайте и разпитвайте познати като кандидатствате и тн.

Как така познати?
Вие имате познати във всички фирми в които сте работили?

Една фирма и международна да е, нищо не ти гарантира, ама нищичко. Може да попаднеш в отдела на пълни кучки с висше. Много важно като имат диплома. Простака си е простак.
Не е гаранция висшето за нищо.
Не че в другите отдели на тази фирма беше така. Имаше още 2 отдела за които чух също грозни отзиви, а
за други добри.
Но съм работила и в малка фирма с персонал само със средно образование, някои даже и средно нямаха.
Само аз, шефа и другата офис асистентка бяхме с висше.
Обаче невероятен колектив, сплотен. Даже при положение, че бяха на норма хората, пак бяха сплотени и си помагаха.
Културата се разбира като почнеш.

# 85
  • Melmak
В сегашната ми фирма съм била в три различни екипа. Първият беше толкова зле, че исках да се махам с 300 и мислех да напускам на втория ден. Успях да се преместя в друг екип, там се родих! Изкарах 3 години с тях. Страхотни хора. Наскоро имах празник, сега съм в трети екип, черпих тях, занесох кутия бонбони и на стария ми.

Една фирма - мениджъри много, хора и колеги - различни.

# 86
Търси си друга работа.
То тука е ясно че НЕстава

# 87
Това с културата и характера малко не съм съгласна, че се вижда чак като започнеш. Бях на интервю в една известна фирма с широко използвани продукти и една от интервюиращите ме пита какво ползвам тяхно и аз отворих уста да кажа (наистина ползвам) и тя ме засече на половината име и каза друг продукт и пита дали съм доволна от него. Нещо като парацетамол и парацетамакс. Реших, че нещо паметта ми играе и се съгласих, че е това и съм много доволна, а тя ме контрира - супер, но това не е наше. Засмях се, мина интервюто, вкл.един доста голям тест, в края на който почти ме изгониха от залата, защото идваше друг кандидат. Въпреки че довърших всичко и хората не са били буквално зли, сори, това определено не е моят колектив.

# 88
  • SF
Е, това са някакви ясни индикации и не всички интевюта протичат по този начин.
Ако  не са търсени кадри,  поканени от компанията да се присъединят към екипа им на хубава позиция и висока заплата, повечето хора сами са подали документи към фирмата и са очаквали да бъдат сред избраните кандидати. Някои търсят отчаяно и очакват много от новото място.
Аз повече се дразня, когато започнат въпросите от лексикона - кое е постижението, с което най-много се гордея, как описвам идеалното работно място, обичам ли животните и ако имамвъзможност освен куче и коте за кое от тях бих се грижила... А смей да кажеш, че не обичаш животните и грижата за тях не е твоето любимо занимание.
На тези тъпизми се отговаря политкоректно - обичат се всички хора и животни, светът е красив, позитивизмът е част от тебе, доброто настроение, работа в екип са ти вродени и всяка сутрин се будиш с усмивка и желание за гимнастика и много работа...

# 89
...пък имай смелостта да отговориш честно, че не обичаш клюките и интригите на работното място. Мигновено ставаш неекипен играч. А, ако кажеш, че нямаш готовност всеки ден да оставаш извънредно, направо ставай и си тръгвай.....хахаххахаха

Малко преувеличих, но мисълта ми е, че на интервютата се говори всичко друго, но не и истината, каквато я мислиш. Трябва да се изказваш приемливо, да казваш какво дърво си, как се виждаш след 5 години и кое е любимото ти животно. При това първо да си провериш, кое е правилния отговор. Щото да обичаш гущери или тарантули няма да ти спечели точки.....

Общи условия

Активация на акаунт