Как да постъпя без да обидя никого?

• 5 144
  • 131
  •   1
Отговори
# 90
Това с дърветата даже за сегашната работа не са ме питали, а всичките са я от Лесото, я от Пловдивския аграрен. Интересно ще е да ме питат обаче, както грам не разбирам от растителност.

# 91
Май трябва да си избереш някое дърво, което носи някаква директна полза. Те всички са полезни от гледна точка на кислород и пр., ама по-добре круша, отколкото върба

# 92
Тъпотия е за мен. Честно казано, като чуя подобна глупост и директно минават в графата "не става".

Четох преди време, че трябвало да избереш голямо дърво от рода на дъб - тежи си на мястото. Ако кажеш плодно такова - търсиш изгодата. Нещо такова беше....ама съм забравила вече, пък сега не ми се рови да търся подобна щуротия.

# 93
Аз сега го потърсих. Трябвало да е дърво, което има качества, подходящи за работата, за която кандидатстваш - ако искаш да се покажеш стабилен и на който може да се разчита, избираш дъб или нещо подобно. Ако искаш да покажеш, че си гъвкав, някое гъвкаво дърво. Ако си артистичен, нещо красиво...

# 94
На работата където бяхме страхотен колектив.
Всъщност там ме нае колежка, която 3 месеца след започването беше съкратена и аз заех и нейното място.
Като отидох, всички се оказаха много готини без нея.
Тя имаше проблем с мен. Просто защото тя е искала да върши моята работа за допълнителните пари и се е ядосвала, че шефа иска там да има човек на пълен работен ден.
Не беше груба или нещо такова. Просто не ме обучи. Показа ми за пет минути 2-3 функции.
Програмата беше специфична. Като я извиках да помогне, ми каза оправяй се сама.
За щастие имах опит с подобни програми. Сама се оправих и научих и то до такава степен, че станах по-добра от нея и правех нещата много по-качествено, но аз това съм го учила.
Шефа беше чешит. Много рязък и груб. Веднъж ми се развика по телефона за нещо, което съм направила, то и така трябваше, ама той бил мислел друго. Като вика обаче почва бързо да говори и нищо не му се разбира. Викам му, моля те недей да крещиш ако обичаш, нищо не те разбрах, обясни спокойно какъв ти е проблема. Направо вика я ела в офиса. Отивам, доста по-кротък. И ми се скара бавно и спокойно Joy
 Но написах подробна инструкция как да се работи, защото е редно да има.
Много ми беше мила колежката, а и повечето. Казах и че съм направила инструкция за новите.
След време като сме се чували казваше, че инструкцията е уникална и върши работа с новите.
Новите нещо не се сработваха с шефа винаги и се сменяха.

# 95
Наистина ли ви питат, дали обичате животните и дърветата на интервю? Явно много креативна работа имате. Всички въпроси на интервютата ми за работа са били професионални. Дори идеята с фалшивия продукт я разбирам, да проверят наистина ли познаваш продуктите им.

# 96
Скоро не съм търсила активно, но преди години ме питаха, особено по агенциите или, ако фирмата имат ЧР. Нали трябва да отчете някаква дейност за парите си....
При това не кандидатствам за някакви арт позиции.

# 97
  • SF
И други глупости от същия десен.
Ходих на едно интервю с подобни въпроси от лексикона.
Единственото, което успях да измъкна като информация, ценна за мен, беше работното време. Останалите неща бяха забулени в тайна. Но пък аз разказах каква музика слушам, какво правя през свободното си време, как минава един мой ден, когато не съм на работа, три мои хобита, три дестинации, които искам да посетя, ако мога да променя нещо в света, кое би било то, ако мога да променя нещо в себе си - кое, 3 силни, 3 слаби мои страни. Ако трябва да избирам, с коя от силните си страни да се разделя, коя би била тя и коя от слабите. Все въпроси, върху които не съм мислила и не съм подготвена. От къде на къде на интервю, където искам да блесна и да ме харесат, ще говоря откровено за слабостите си. Да не съм на психолог, който трябва да ми помогне???

# 98
Аз идеята с въпроса за продуктовата гама принципно я разбирам. Само че тук има два проблема. Първо, няма човек в България, който не познава продуктите им, освен ако не е роден и живял целия си живот сам в пещера. Второ, познаването на продуктите няма абсолютно никаква връзка с работата, да не говорим пък ползването им. Аз съм счетоводител, не технолог и това за мене е заяждане и в известен смисъл даже булинг, пък те нека го наричат проверка.

# 99
  • Melmak
Мен рядко са ме питали подобни неща.

Най-трудно ми е било като по-млада да отговарям на въпрос за най-голямото си постижение в работата. Аз съм била на 23-4-5 и съм имала няколко години трудов стаж на джуниърска позиция. Какво постижение, бе хора.. цъкала съм тикети като изоглавена и това е.

# 100
Че аз и сега нямам "най-голямо постижение". Върша си работата и това е. Не всички професии имат поле за изява в постижения. Но да, питали са ме и мен....

# 101
Вие пак сте добре, аз имам нещо, което смятам за страхотно постижение, обаче е свързано с конфликт, който предизвиках на работа Simple Smile Ни да се похваля, ни да го скрия, трябва да лъжа.

# 102
  • SF
Обикновено и там отговорът е един: децата!, синът ми! и дрън-дрън.
Какво постижение е това? - ами такова, с което да се похвалиш на интервю и да не се отличиш от останалите кандидати.
Аз имам постиженя (в спорта, медали) и още едно постижение, за което й разказах. Просто преминахме напред. Нямаше какво да добави, да полюбопитства. Въпросът за постиженията мина и замина и дойде следващият за екологията или какво бих направила, ако можех да го направя.

# 103
И други глупости от същия десен.
Ходих на едно интервю с подобни въпроси от лексикона.
Единственото, което успях да измъкна като информация, ценна за мен, беше работното време. Останалите неща бяха забулени в тайна. Но пък аз разказах каква музика слушам, какво правя през свободното си време, как минава един мой ден, когато не съм на работа, три мои хобита, три дестинации, които искам да посетя, ако мога да променя нещо в света, кое би било то, ако мога да променя нещо в себе си - кое, 3 силни, 3 слаби мои страни. Ако трябва да избирам, с коя от силните си страни да се разделя, коя би била тя и коя от слабите. Все въпроси, върху които не съм мислила и не съм подготвена. От къде на къде на интервю, където искам да блесна и да ме харесат, ще говоря откровено за слабостите си. Да не съм на психолог, който трябва да ми помогне???

Ами почваш: Много съм интелигентна, работлива, обичам да оставам и след работно време на работа (силни страни), но ако вие ме наемете, ще се постарая да се отърва от тези си навици, за да не комплексирам колегите.

# 104
В повечето случаи се налага да си измисляш и/или да отговаряш "политически коректно". Пълна глупост е за мен подобно интервю.

Ами почваш: Много съм интелигентна, работлива, обичам да оставам и след работно време на работа (силни страни), но ако вие ме наемете, ще се постарая да се отърва от тези си навици, за да не комплексирам колегите.

Ахахахха, мечтата ми е да работя за Вашата фирма по 15 часа/дневно, даже за минимална заплата бих се съгласила, само да имам честта.....

Общи условия

Активация на акаунт