КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 35 952
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Привет!
Допълвам се, защото сега разбрах, че днес е Международният ден на Черно море, който се отбелязва на 31 октомври.

На този ден през 1996 г. е подписан Стратегическият план за действие за възстановяване и опазване на Черно море, с който правителствата на България, Турция, Грузия, Румъния, Русия и Украйна приемат, че замърсяването на общото ни море създава рискове за всички.
Международният ден на Черно море обръща общественото внимание към проблемите на басейна и начините за неговото опазване като една от най-уязвимите морски екосистеми в света. Необходимо е да бъдат съхранени неговата жизненост и ресурси от интензивните човешки дейности.
Да обичаме и пазим Черно море!

# 586
  • София
Добро утро, красавици!
БОРЯНЧИЦЕ, запретвай ръкавите да правиш торта. Имаме рожденичка!
МИЛА ДРУЖКЕ КАГ, ЧЕСТИТА ДА СИ И БЛАГОСЛОВЕНА. РЕДОМ С ТЕБ ДА ВЪРВЯТ ЗДРАВЕТО, ЩАСТИЕТО, КЪСМЕТА И УСПЕХИТЕ! А ГОДИНИТЕ НЕ ГИ МИСЛИ - КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ. ИЗПЪЛНИ ГИ СЪС СМИСЪЛ. МЕЧТАЙ И СБЪДВАЙ МЕЧТИТЕ СИ!
Бързо минах  през октомври. Направо като в галоп. Дали и при вас е така? Все ми се струва, че напоследък времето върви много забързано. Я да си сверя часовника с вас. Вие как го усещате?
ЯН, може би не знаеш, но за да станеш 100% баба в този страхотен КГБ, първо трябва да си платиш членския внос. Не се стряскай. Simple Smile Става дума за един виц - разказваш и си приета. Разкажи ни нещо за себе си - работиш ли, какво работиш. Много си млада, далече си от пенсия. С нас ще се запознаваш в движение. За сега виртуално, а ще дойде ден ще стане и реално. Като прочетох, че си от Смолян, веднага ми се прииска да се разходим до твоя красив град. Ние и за Златоград се каним, но здраве и живот дано го реализираме през пролетта.
Отвам да уча, кафето ми стои неизпито, а трябва да дрънкам и тенджерите. Няма да ми се размине!

# 587
  • Вила Великула
Добро утро и добре дошла на Ян в нашата топла и уютна къщичка.
Днес е поредния ден в който празнуваме. Скъпа КАГ - честит рожден ден. Да си здрава и все така ентусиазирана да научиш децата на най-важното.

Танитка, аз преди време имах леко завишени стойности на пикочна киселина и милурита много бързо ми постави всичко в граници, нищо че е такова малко хапченце. Важното е да пиеш много вода-най-малко 3 л. на ден и да се опиташ да свалиш някое килце. Ето резюме на видовете храни:
Πолезни храни
-Прясно мляко
-Кисело мляко
-Cирене
-Яйца
-Хляб бял
-Зърнени култури (не пълнозърнести)
-Паста
-Зеленчуци – с изключение на забранени (виж по-долу)
-Плодове
-Ядки-с изключение на фъстъци.

Храни, разрешени в малки количества
-Пиле, пуйка, червено месо (говеждо,агнешко, козе)
-Риба, ракообразни (с изключение на тези забранени), омари, раци, стриди
-Грах, фасул, спанак, леща, аспержи, гъби, карфиол, аспержи
-Пържени картофи, хляб и пълнозърнести храни.

Храни забранени
Тези храни са богати на пурини и трябва да се избягва в остра фаза и в ремисия.
-От карантия (черен дроб, мозък, бъбреци), бульон, сосове, момици
-Дивеч, гъска
-Фъстъци
-Морски дарове (миди,хайвер), сардини, скумрия, херинга, аншоа
-Мая.

Можете да използвате тези храни (съдържа по-малко от 50 мг% грама пурини):
Кафе, безалкохолни напитки, чай, лайка, какао
Плодове, плодови сокове, зеленчуци, домати, фасул,
Обезмаслени млечни продукти.
Ядки, яйца, много вода.

Докато пиша тези фермани Фло и Нинка ме изпревариха.

# 588

,
Честит рожден ден, КАГ!
 Жива и здрава в отбора ни сто години!
Да се множат успехите на твоите ученици, които не напускаш и  обичаш. Да те слушат внуците, да пътуваш по света,  да си все така активна в живота .

# 589
  • София
Скъпа КАГ,  ЧРД!
Пожелавам ти много здраве и безброй  пътешествия  по света. Бъди обичана и благословена!

# 590
КАГ, ЧРД!  Бъди здрава, радвай се на живота както ти си го разбираш и продължавай все така да обучаваш децата! Утре пак ще те поздравим, защото имаш професионален празник.
При мен нищо ново, още отмарям от напрежението. Днес спах до 9, защото си взех компа и съм хоум офис заради пИятеля. Снощи техните имаха някакъв ангажимент и го докараха, днес ще се гледаме и познайте какво ще има за обяд  - мусака, разбира се. На почивката го водили по някакъв музей и там видял много пушки на хайдутиНИ. От понеделник тръгва на градина, как ще се справя, не знам. Хич не му харесва идеята.
На новата баба, добре дошла. Аз май съм една от последните, които се присъединиха, но отдавна се чувствам като,,старо куче,,. Нещо като клуб за подкрепа и взаимодействие сме. Чувствай се сред свои хора!

# 591
ЧРД, К.А Г -че!
Сърдечни пожелания за здраве, спокойни дни и осъществени мечти!

Нямам време за подробно писане, но ти желая прекрасен ден и много прегръдки - виртуални и реални:) !

# 592
Мила приятелко КАГ,
Честита да си!
Здраве и спокойствие!
Продължавай да учиш децата,както ти си знаеш!
Красиви дестинации!
Наздраве за здраве!🍀🌸🌼🌺🎈🎈🎂🥃🥃

Ян,добре дошла и от мен!💐

Аз съм на дюлевия фронт.
Преди това забърках спагетите.
Пера,простирам,прибирам.
Нормален работен ден за пенсионери😀🤭

# 593
  • на чист въздух
Първо към рожденничката. Честит рожден ден К. А. Г . Нека всичко, което си пожелаеш, се сбъдне, а всяко ново утро ти носи още повече щастие и удовлетворение.
 Дами, благодаря Ви за топлото посрещане и мили думи.
  Да се допълня . Фло да наистина съм далеч от пенсия , работя като консултант в един голям строителен хипермаркет. Имам още един син, който се надявам скоро да ми доведе мома.
Иначе сутринта станах в 4 вече наспала се,  довърших едно сладко от круши и спретнах една баница и беж на работа.
 Прегледах ви набързо и продължавам да работя

# 594
КАГ, честитa и блaгословенa дa си! Здрaве , късмет и много щaстливи години пред теб!

Добре дошлa нa новaтa бaбa Ян! Flowers Hibiscus

# 595
  • София
От сутринта като ме друса един ентусиазъм, мани бегай. Ама не си мислете, че уча. Нощес откарах до един и кусур. За разсънване прибрах едно пране и прострях друго, Заредих пералната с още едно. И това упражнение е през няколко дни. Ще речете, че всеки ден се преобличаме по 10 пъти. Не е така, ама сме си много на родата, та затова. Госпожиците имат най-голям принос за тези купища дрехи. После - диван чапраз около печката - супа с месо и много зеленчуци, за внучките постен ориз на фурна, за нас - това, дето се прави два часа и се изяжда за 10 минути. Пържени тиквички и млечно чеснов сос към тях. Накрая, изплезих език, но въведох ред в кухнята и приключих. За сега. Мислех да направя плодовата пита с вишни, но грациите смениха плана ми - ще им сваря кремче на д-р Йоткер. По-бързо и по-лесно.
ПИПИ, изключително полезна информация. Hands Plus1 Не знаех, че "вълшебното кремче" и на това помага. Супер!
ТАНИТКА, преди много години и гаджето имаше лек проблем, но с Милурита бързо отзвуча. Не е спазвал такава зверска диета. Тия, дето ти забраняват да ядеш, да знаеш, че в детската градина едно време сте се били и сега ти имат зъб, та затова. Joy
ЯН, и теб ще те наредим в редичката на пргавите баби. Младото си е младо. Grinning Компанията ни се обогати с твоето идване. Вече си имаме и строителен консултант. Ние ще питаме, а ти ще ни съветваш! Друго си е съвет от свой човек! Grinning За новата ни дружка да поясня - като прочетеш, че някоя от нас е била в КПП, това значи - кухня, печка, перална. Въвеждам те в терминологията. И да не си пропуснеш плащането на чл. внос. Blush
ДИДИА, преживявам радостите с Неда. Ще се върне обогатена, освежена, с много преживявания и емоции, с нови приятели и спомени.
ГЪБКЕ, аз приключих с дюлите, ти ги подхващаш. Утре ЯЖКА ще ми донесе круши, та ще сменя десена. Много обичам всичко с круши.
ЕНИСА, аз също те приемам като старо куче или стара пушка. А пиАтеля внася толкова хумор и усмивки. У дома вече използваме от неговите приказки. Прасарник ми е една от най-любимите. Joy Кочина вече не ми харесва.
БОРЯНА, рЕжи малко от тортата. Изглежда супер. Stuck Out Tongue Winking Eye
НИНКА, добре звучи да обичаме и пазим морето. Обичаме го, ама дали ще го опазим?
Неспоменатите ги гушкам. Отивам малко да опъна морна снага на диваната ( пак дума от речника на внучето на ЕНИСА), а после обещавам да чета.

# 596
КАГ, честит рожден ден!
Здрава, щастлива, обичана!

Ян, добре дошла у дома!
Чакаме членският внос.

Фло, и на мен ми мина мисълта за Смолян.
Имахме и уговорка за Варна, а и с Пипи мислехме за нещо по-различно.
Пролетта е нашето време.

# 597
Фло, с тортата КАГ се разпорежда,  ако иска ,сама ще си я изяде.

# 598
  • София
КАГ, честит рожден ден! Бъди още дълги години в кондиция, заобиколена от синове, внуци, ученици и мили на сърцето ти хора! Много щастие, късмет и пътешествия ти желая! Весел да ти е празника!

# 599
КАГ, честит рожден ден! Здраве, спокойни удовлетворени дни, пътешествия и дано скоро ти доведат още една снахичка! 🎂🍀🥰

Ян, добре си дошла 🌹 Тук в нашата къщичка е много хубаво! Ще се убедиш сама!

Момичета, нямам много време за писане. Ще разказвам после.

Лека и спокойна вечер на всички ❤️

Общи условия

Активация на акаунт