Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 524
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
А вие кое бихте предпочели
Външни стени краен апартамент на етажа или в средата между два други апартамента ?
Пред дилема съм
Това е много лесен въпрос - естествено, вътрешният е за предпочитане.
Причини много. Зимата ще ви е по-топло, даже може да не отопляваш.
Външните стени трябва да ги санираш и пак ще са студени, някои хващат мухъл, течове са вероятни. Вътешният апартамент има само 1 стена за саниране и голямата част от нея е прозорец. Евтино саниране, че и без саниране може.

@Миглена Атанасова 754511
Телефоните имах апликация Compass, потърси, сигурно и в твоя имаш в Tools. Трябва да пуснеш Location. Тя е елементарна, накъдето е Север ти сочи червената стрелка. И като си на оглед, изваждаш си компаса и виждаш къде  е север, обръщаш се натам, зад гърба ти ще е Юг, към лявата ръка е Запад, дясната ръка - Изток.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 22:46 от Pepina_n3

# 91

Това е снимка на външния, за който споменах, че гледахме зимата. От ляво и от дясно на терасата имаше прозорци, та ставаше малко сложно с мебелите. Други неща ни отказаха от покупка там обаче (миниатюрни спални).
 Сега като се замисля въпреки очевидните минуси на такъв тип апартамент пак чувството е друго..
 съвсем друго от това, което изпитах в съседния, среден.
 И все пак ако човек е практичен, може би по-добре среден апартамент. Аз обаче така и не мога да избягам от това чувство, че съм натикана на тясно... Заради това не харесвам и лоджии. Много захлупват помещението вътре...

# 92
  • София
Още асимилирам това тераса ли е, душ кабина ли е или будката на портиера 🤔 Много странно .... нещо

# 93
Бас държа, че това остъкляване на лоджията е за да успеят да покрият изискванията за апартамент като изложение - поне 1 прозорец да е към благоприятните изложения. Друго възможно обяснение е инвеститорът/архитектът да са гледали много картинки/снимки на големи апартаменти някъде в други държави и да са решили, че така са много в крак с модата. Нещо тип "Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала и тя лапа!"

Дори и на тази лоджия е крайно неудобно да разположиш нещо практично - няма нито една стена, всичко, което сложиш, ще се вижда от хола.

# 94
Странна тераса. Като кърпена стои.

# 95
С тая гледка..чувството наистина е друго🥲 като в складовете на слатина/илиенци
Иначе дори Артекс са си позволили да правят такива тераси, в младост 2

# 96
Изложението на апартамента е югоизток с терасата и без нея си е такова.
 Като казах, че чувството е друго визирах не конкретния случай само, а принципно повечето влизаща светлина.
Гледката в случая е горе долу една и съща, без значение от апартамента в сградата. Ясно е, че не е топ.

П.С не разбирам особено припадането по гледки. Аз искам да ми е светло. По принцип го казвам Simple Smile

# 97
  • София
Все съм си мислела, че терасите са с едно ниво по-ниски от плочата в стаята или най-много равни. Тук изглежда много странно.

# 98
Нивото на плочата на стаята и лоджията/терасата е едно и също. Разликата се получава от различната (термо, хидро и т.н.) изолация.

# 99
  • София
Не ми се е случвало до сега да се
“кача” на тераса. Би трябвало нивото да е сметнато така, че след всички задължителни слоеве да е равно или по-ниско от това в стаята. Тук има поне 15 см. разлика.

# 100
  • София
Не ми се е случвало до сега да се
“кача” на тераса. Би трябвало нивото да е сметнато така, че след всички задължителни слоеве да е равно или по-ниско от това в стаята. Тук има поне 15 см. разлика.
Няма още замазка на пода за това така изглежда. Мен по ме притеснява, че дограмата на терасата е до тавана и ще има леки особености, ако се слага окачен таван.

# 101
Окачените тавани са демоде, май.
Но проблем ще има и със слагането на корниз/релса за пердета - проблем с отварянето на отваряемите части на дограмата. Просто сметнете ширината на корниза/релсата+още няколко см. за халки/щипки и става ясно за какво говоря.

# 102
Отваряемите части на дограмата изглеждат плъзгащи. Окачените тавани не са демоде, когато ти трябва ниша за осветление по дължините на стените няма друг начин освен да окачиш тавана.

# 103
Прозорецът, от който се вижда съвсем малко, хич не ми изглежда плъзгащ се (отварящ се в нищото), а отворен на ножица.
Има и скромни (или да ги нарека "изчистени") решения за осветление по тавана - корниз за скрито осветление. По-семплите, 5 см. само са нужни, а помпозни,  като за дворец с височина на помещенията 4-5-6 м.

# 104
Май си права, сякаш вратата не е сложена още. Струва ми се че виждам части от заключващ механизъм, но липсва това което трябва да бъде заключвано.

Общи условия

Активация на акаунт