Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 947
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Пак с тази цена на кв.м.... Нали плащаш тотал, а не само няколко кв.м.
Когато сравняваш тотала на ап. 1 с тотала на ап. 2, тогава евентуално може да се направи сравнение на кв. м., но пак има и други фактори - локация, етаж, изложение, разпределение, завършеност и т.н.

# 541
Защо е 100%нереално?
За мен и твоето може да не е реално, на база на обилното му предлагане. Обади се и провери👍🏻
Според мен ако го има е малко по добре направено като интериор.
За какво смяташ тераси и колко плащаш за жилищното? В крайна сметка не плащаш само едното
Обадих се и проверих. Оператор ми взе запитването с номера от обявата, но никой не ми връща обаждането и вероятно няма и да върне.
Цената е абсолютно нереална за сегашния пазар. А тази обява е от повече от месец.

Усещам някаква хапливост, което е абсолютно непровокирано.
В крайна сметка, темата е за пазара и имотните обяви.
А очевидно не познавате пазара и сегашните цени как вървят. Но пък държите да пускате всякякви аргументи. Първо беше, че е бароко и терасата била голяма, сега пък обявата била фалшива и много агенции го предлагали.

Моят опит пък сочи, че няма корелация между многото обяви за един апартамент и неговате нереалност. И да има някаква е точно обратното. Като се предлага от много, то точно това е реална обява.

Пак с тази цена на кв.м.... Нали плащаш тотал, а не само няколко кв.м.
Когато сравняваш тотала на ап. 1 с тотала на ап. 2, тогава евентуално може да се направи сравнение на кв. м., но пак има и други фактори - локация, етаж, изложение, разпределение, завършеност и т.н.
Цената на квадрат и квадратурата на едно жилище е най-големият критерий за цена.
Благородно завиждам на хора-бохеми, дето купуват без да ги интересува квадратурата и цената на квадрат.
А и нека е така, дайте пример с вашия начин на сравняване.
Дайте апартамент с тотал цена, с който да сравним, па нека да не гледаме квадратите.

# 542
Бъркате се категорично.
Пък и не аз съм казала, че е на бароко. Ако знаех, задължително щях да го изтъкна,защото също знам че са зле.
Точно за студентски в мелето не се интересувам действително, но за мен тази цена наистина е висока.
Пък вие ако искате си го купете, няма да ви спирам. Питахте какво мислим- отговарям от собствената си гледна точка. Никой не ви задължава да я споделяте и харесвате.

# 543
Няма лошо, отговаряйте си вашата гледна точка, но когато аргументите почнат да препускат и да се разминават, се усеща, че има нещо необективно.

Отново проверих, свалиха обявата, но не ми върнаха обаждане да кажат, че не е актуален.
Зелена точка за 1то, червена за 2то, но можеше и по-зле да е.

Та резултатът е, че цитираната обява за 102к евро е фалшива, а тази, която аз дадох за пример, не.
А и дори да беше, това как би било аргумент защо е зле да се купи и колко голяма била терасата.
И пак се връщам на питането, има ли РЕАЛНИ обяви, дето да дават по-добра цена? (акт 16 и обзведено)( и, да, за студентски град става дума, момент за тих ужас)

# 544
Аз купувах за себе си (не за инвестиция) и исках да е между планина и море, с природни паркове и много добър довеждащ транспорт до голям град, както и много добре развита инфраструктура за колоездачи. Имах определен бюджет и гледах да вляза в него, устройваха ме  и 70 квадрата, ама се появи такъв 110 и купих него. Важна ми беше локацията и формата на помещенията, не толкова квадратурата. Това по повод цената на квадрат го пиша.

# 545
Дайте апартамент с тотал цена, с който да сравним, па нека да не гледаме квадратите.

О, квадратурата я гледаме, как да не я гледаме?!?!!! Но "на колко" го дават домата не ми е толкова важно.

Имам пари Х, примерно 120 хил. евро. и търся 2-стаен апартамент. По моите лични предпочитания (критерии), ще предпочета, на една и съща цена
- 55-56 квадрата с хубаво изложение пред 63 квадрата с кофти изложение
- 55-56 квадрата с добро разпределение пред 65 квадрата с безумни чупки и дупки в помещенията
и т.н., и т.н., да не продължавам до изчерпване на вариантите.

# 546
Всички сме тук, за да предоставим собствената си гледна точка. Това е идеята на форума.
Никакви аргументи не се разминават. По снимка на отсрещната сграда разпознах къде е, дадох пин за място на сградата и изказах съображенията си защо според мен не е добра цената. Имота е малък, според моя вкус е обзаведен изключително посредствено и смятам, че тази тераса е 1.ненужна и 2.рискова за течове.
Искате някой да ви даде реална обява - обаждате се на брокер, работещ приоритетено в студентски, задавате си всички критерии и чакате да ви предложи.
Вместо това се регистрирате вчера в бг мама и искате аудиторията да ви предложи реални обяви, които да сравните с предложената от вас.
Аз не съм търсила приоритетно в студентски като вас в последните 7 месеца, направих си усилие да отворя и да видя какво има по сайтовете за да ви отговоря с пример, не го харесвате - ок. Продължавате напред, а аз спирам да ви отговарям и за в бъдеще.
Успех с паркирането на въздушни коли на балкона на бароко 👍🏻

# 547
  • София
Аз разбрах, че иска да купи евтино и да отдава скъпо. Ми двайсетина години избиване на инвестицията на тези наемни нива не е много, по-малко не мисля че има, или ако има ще е година-две разлика.  Така че този с голямата тераса е идеален, давай смело, скачай, ти си човека. Ще се отдава бързо, от обяд до вечеря, няма да има празно. Риск=0, лесна и доходна инвестиция си е, а щом и го правиш отдавна, значи си в час, няма какво ново да чуеш. Игнорирай коментарите за качеството, няма да живееш там. Успех с пазарлъка Hands Plus1

# 548
Дани, извинявай, но ми изглежда сякаш си се регистрирал/а тук, за да си направиш оценка на собствен имот, защото очевидно е бил непродаваем. Може и в моята глава да е, но така да защитаваш чужд имот, който според мен също е с неадекватна цена - много странно. Това е малка кутия с тераса, кухнята ми е по-голяма. Цените на едностаен са такива,каквито казваш, факт, но на едностаен и функционален 50/60 кв., а не на терасата.

# 549
На терасата павета ли има наредени?

# 550

О, квадратурата я гледаме, как да не я гледаме?!?!!! Но "на колко" го дават домата не ми е толкова важно.

Имам пари Х, примерно 120 хил. евро. и търся 2-стаен апартамент. По моите лични предпочитания (критерии), ще предпочета, на една и съща цена
- 55-56 квадрата с хубаво изложение пред 63 квадрата с кофти изложение
- 55-56 квадрата с добро разпределение пред 65 квадрата с безумни чупки и дупки в помещенията
и т.н., и т.н., да не продължавам до изчерпване на вариантите.
Имах предвид конкретно, не теория.
А когато е конкретно 55кв хубаво изложение са 180к евро. Няма двустайни НС, акт 16 за 120к евро.

Дани, извинявай, но ми изглежда сякаш си се регистрирал/а тук, за да си направиш оценка на собствен имот, защото очевидно е бил непродаваем. Може и в моята глава да е, но така да защитаваш чужд имот, който според мен също е с неадекватна цена - много странно. Това е малка кутия с тераса, кухнята ми е по-голяма. Цените на едностаен са такива,каквито казваш, факт, но на едностаен и функционален 50/60 кв., а не на терасата.
И така да е, говорим си с аргументи. Та колко да е кутия. За н-ти път, покажете реална обява на по-добро. 3стайните по 100квадрата, обзведени са 400 евра вече. Вие серизно ли на 100к евро му търсите къде е 3тата стая?
Едностаен функционал 60кв с цена 115-120?
Не знам къде ги гледаш тия, ама 90% от едностайните са по 30квм. Над 50 чисто са 1%.
Кухня 30квм, еха, дай Боже всекиму Simple Smile

Всички сме тук, за да предоставим собствената си гледна точка. Това е идеята на форума.
Никакви аргументи не се разминават. По снимка на отсрещната сграда разпознах къде е, дадох пин за място на сградата и изказах съображенията си защо според мен не е добра цената. Имота е малък, според моя вкус е обзаведен изключително посредствено и смятам, че тази тераса е 1.ненужна и 2.рискова за течове.
Искате някой да ви даде реална обява - обаждате се на брокер, работещ приоритетено в студентски, задавате си всички критерии и чакате да ви предложи.
Вместо това се регистрирате вчера в бг мама и искате аудиторията да ви предложи реални обяви, които да сравните с предложената от вас.
Аз не съм търсила приоритетно в студентски като вас в последните 7 месеца, направих си усилие да отворя и да видя какво има по сайтовете за да ви отговоря с пример, не го харесвате - ок. Продължавате напред, а аз спирам да ви отговарям и за в бъдеще.
Успех с паркирането на въздушни коли на балкона на бароко 👍🏻
Е, то по тая дървенофилсофска логика, всеки трол е длъжен да си даде мнението, независимо колко е компетентно и осведомено. Аз пък си мислех, че в тема като тази биха преобладавали по-осведомени мнения.

Не че "не ми харесвала" другата обява, а е фалшива. Обадих се на брокера, свалиха я. Много странно тълкувате написан текст.
Като не сте осведомени за цените студентски, и ви е "евтино" обзавеждането, не е ли редно да кажете точно това, че вие живеете в по-голям лукс, на по-широко, с по-малка тераса и в по-хубав квартал. Щяхме да одобрим и всичко щеше да е 6. Вместо това вие пишете, че цената не била наред, за нещо, което сама казвате, не знаете как вървят цените. Не знам, може и аз да имам трудности с разбирането.
Пак казвам, не разбирам защо е тази злоба. Непровокирана с абсолютно нищо.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 17:58 от dany1

# 551
# 552
За сега отворих само 1та обява.
няма 3м ширина на стаичката, единично легло 80см и още 2 пъти по толкова.
С лице към булеварда Кл Охридски, с всичкия шум и пушилка.
45квм с общи части, вероятно е най-много 30кв чисто.
Т.е. подобно, ама по-малко, и без терасата и пак за 120 евра.

Втората обява, стаичката е точно 2 пъти по-малка, 3.5х3.5м и още 2квм кухня.
Другото е 6х4 стая.
Отделно още толкова тераса.

3тото е някъде в полетата на кв Витоша, далече от всичко цивилизовано,
цената е без ДДС, т.е. реално е 110 х евро.
И е на Маджестик, тия май нямат ни 1 реална обява.

# 553
Не знам как прецени, че третото е в полетата, след като Кауфланд е почти до УНСС. Търсиш под вола теле, за да оправдаеш тезата си, която очевидно никой тук не подкрепя. Няма лошо, просто не опитвай да убеждаваш. На това, което показваш, също ми се вижда трудно да има 3м на стена, освен ако не броиш и терасата.

# 554
Не знам как прецени, че третото е в полетата, след като Кауфланд е почти до УНСС. Търсиш под вола теле, за да оправдаеш тезата си, която очевидно никой тук не подкрепя. Няма лошо, просто не опитвай да убеждаваш. На това, което показваш, също ми се вижда трудно да има 3м на стена, освен ако не броиш и терасата.
Какво говориш, УНСС е в единия край на студ град, кауфланд е в другия. А тоя апартамент е отвъд всичко това и изобщо не е в студентски.

Че няма 3м за дължина или ширина говориш? Щом споменаваш терасата, сигурно говориш за ... дължина ...
Заедно с терасата може и да има 3м, да ... Joy

Общи условия

Активация на акаунт