Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 250
  • 786
  •   1
Отговори
# 45
Пропуснах да кажа, че имам робот и всеки ден пускам или поне всеки ден чисти по 1 стая.
Абе забавление е Laughing И дните си минаааават и заминават...

# 46
  • София
Явно е нормална фаза от живота с бебче. Благодаря, че споделихте! Почувствах се малко по-“нормално” като знам, че не съм сама. 🫶

# 47
И при нас е лудница не се притеснявай. Хауса вкъщи започна с раждането на баткото през 2022, еми още хауса си продължава. Сега и с Явко съвсем нямам време. В нас подреждам, когато баткото легне да спи, понеже играчки се разхвърлят навсякъде за секунди. Готвя, когато мъжа ми се прибере и ги загледа за малко, готвя силно казано, около 5 неща на кръст, които са лесни и не изискват много време.

# 48
Дами, във връзка с темата за чистенето. И аз не смогвам, особено със съдовете. Дали може да ми препоръчате някаква прахосмукачка робот, от тези кръглите, които сами чистят? И да питам дали според вас има съдомиялни, за които не е нужно да има тръба за водата? Някакви малки, изцяло електрически?

# 49
Момичетание сме на море, потопили сме само крачетата на бежето. Вие топвахте ли ги целите?

# 50
С битовизмите и при нас е проблем. Ние сме без съдомиялна и прахосмукачка робот и това доста ме напряга. Скоро обаче ще си вземем, защото едва смогвам. Обмислям също робот и за прозорците. Сушилня имаме, но не я ползвам, защото прането не ми е такава драма. Иначе и аз действам когато Явор спи. С неговите дремки от по 30 минути максимум ми е доста сложно, много ми се разпокъсва времето. Храна сме поръчвали броени пъти, цяло лято изкарахме на салати и някакво печено месо, та не отнемаше много време. Сега пък е сезона на манджите - мятам в блендера лук, морков и някой друг зеленчук, запържвам с малко мазнина и после слагам боб/червена леща/грах/кафява леща, подправям и оставям да си се вари. Също готвя в по-големи количества, вкъщи нямаме проблем да хапваме 2-3 пъти едно и също. Имаме си и схема - всяка седмица правя списък с нещата, които ще сготвя и отделно според този списък изготвям и такъв за пазаруване. Пращам мъжа ми да пазарува, а аз после правя малко заготовки със зеленчуците, за да са ми под ръка като тръгна да готвя през седмицата. Така си спестявам чуденето в последния момент какво да готвя и пазаруваме само веднъж, което също спестява време.

# 51
Момичетание сме на море, потопили сме само крачетата на бежето. Вие топвахте ли ги целите?
Ние го топнахме целия, но водата беше доста топла втората половина на Август. Предполагам, че и сега не е студена, де.
Тогава за първи път се засмя с глас

# 52
И аз не съм от готвещите, едно на ръка, че грам не обичам, а и откакто се роди малката нямам никакво време. Моето бебе спи максимум 2 часа денем обикновено 4 пъти по 30 минути. При вас как е? Опитах да удължа интервалите на будуване издържа си ги, просто пак си се буди на 30тата минута и това е. Моля ви за съвет.
И при нас е така, понякога и по 20 мин. Консултантката каза, че е твърде малко и бебето не може да се наспи и да се опитам да ги удължа. Каза да опитам да доприспивам, като най-важна е първата дрямка за деня. Аз обикновинно я слагам в слинга и изкарва около час.

# 53
При нас се увеличиха дремките като увеличихме тъми тайма и като цяло упражненията и физическата активност

# 54
Момичета, вашите бебчета обръщат ли се вече?  Сашко е на 4 месеца и 4дни, но като го гледам няма никакво желание да се обръща, но пък за каквото се хване се набира да се изправя. Вчера го гледам, хванал се да лигавничето и се дърпа да седне. Голям смях.

# 55
  • Варна
Момичета не мога да ви изчета😊.
Аз мия сутрин с тампонче с преварена вода. Минавам очичките едно по едно и после устата и личицето.
Пиехме мляко по 140 мл.  през 3 часа и половина, четири. Сега от два дена правя промени. Вачер пропускаше яденето в 23:00, ядеше в 01:00, после в 04:30 но не го изпиваше цялото, а го пиеше на порции по малко. Та от два дена пробвам да давам само биба през нощта. И не търси мляко. Преди ако му давах бибата си търсеше млякото и правех. Но тези две нощи не плака за мляко. Да видим... В понеделник направихме 4 месеца. Ще гледам да увелича на 150 мл. през 4 часа.
Още не се обръщаме по корем, но извива глава назад и на няколко пъти му помагах да се завърти.

# 56
  • София
Днес водихме Гого на ортопед. Всичко е точно, но лекарката каза да го слагаме да спи настрани. И в количката и в столчето за кола да е под ъгъл 45 градуса. При смяна на памперс да правим коремни преси. От другия месец почваме и захранването. Вигантола става по 2 капки. Неговата педиатърка е ортопед, което е удобство. Следващ преглед като проходи. Препоръча това да стане с меки обувки и да не използваме проходилка. Не знам как ще спи настрани... Трябва да го подпирам с нещо да не се извърта по гръб. Казах, че се притеснявам да не се обърне по корем и да не се задуши. Но каза, че няма да стане. Но от ортопедична гледна точка да не спи по корем. Общо-взето това беше.

# 57
Каква е причината да спи настрани? Моята госпожица спеше настрани до към 2-рия месец и оттам насетне не мога да я накарам, само по гръб с глава настрани.

Днес водихме Гого на ортопед. Всичко е точно, но лекарката каза да го слагаме да спи настрани. И в количката и в столчето за кола да е под ъгъл 45 градуса. При смяна на памперс да правим коремни преси. От другия месец почваме и захранването. Вигантола става по 2 капки. Неговата педиатърка е ортопед, което е удобство. Следващ преглед като проходи. Препоръча това да стане с меки обувки и да не използваме проходилка. Не знам как ще спи настрани... Трябва да го подпирам с нещо да не се извърта по гръб. Казах, че се притеснявам да не се обърне по корем и да не се задуши. Но каза, че няма да стане. Но от ортопедична гледна точка да не спи по корем. Общо-взето това беше.

# 58
Аз малко се запилях, но ви чета все пак Blush
Моят щурчо ще прескочи един месец ваксините заради ковида предния месец. Та сега се чудя дали после няма да му се насъберат много и да го забавя за ясла/градина.. ама каквото такова.
Много ги лапа тези ръце, а зъби още никакви. Как мислите да му давам ли вече гризалки или да изчакам зъбите да почнах да избиват?

# 59
  • София
Каква е причината да спи настрани? Моята госпожица спеше настрани до към 2-рия месец и оттам насетне не мога да я накарам, само по гръб с глава настрани.

От спането само по гръб му е леко вдлъбната главичката отзад. Не е много и лекарката каза, че не е страшно. Но да го слагаме настрани.

Общи условия

Активация на акаунт