Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 306
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря ти.
А в кой случай може кашата да се направи с вода и с пюре, каква трябва за бъде?

Всяка каша може само с вода. На гърба им пише "пригответе с млякото на бебето или вода".

# 721
  • София
Аз кашите ги правя с АМ. Добавям няколко лъжички плодово пюре. Гого си ги хапва. Сутрин е на мляко. На обяд давам пюре като редувам два дни зеленчуково, два ни местно. Като междинна закуска плодово пюре. Следобед каша. Вечерта мляко.

# 722
Аз зависи каква каша давам-дали се прави с мляко или с вода.
Сега се мъча и закуската да заместя - днес имах успех с мюсли. На обяд един ден зеленчуково пюре + жълтък, на другия ден пюре с месо и за десерт плодово пюре (скарана е с плодовете, затова давам като десерт и то круша или слива). Следобед каша или бурканче има с извара, елда и там разни други. И на вечеря мляко.

# 723
Ще ме извините за тъпия въпрос, но колко време след закуската давате тази междинна закуска? Защото аз давам 180 мляко към 8.30/9 и си изкарва чак до обяд, когато давам пюре към 12 и нещо и имам още две хранения по 180. Кашата е ясна, че ще е слетобяд. Може би да включа плодове пюре около половин бурканче към 10 и нещо и другата половина да дам с кашата?

# 724
Ще ме извините за тъпия въпрос, но колко време след закуската давате тази междинна закуска? Защото аз давам 180 мляко към 8.30/9 и си изкарва чак до обяд, когато давам пюре към 12 и нещо и имам още две хранения по 180. Кашата е ясна, че ще е слетобяд. Може би да включа плодове пюре около половин бурканче към 10 и нещо и другата половина да дам с кашата?

Аз не давам такава закуска. Точно като теб давам мляко в 8:30-9 и после чак на обяд пюре с месо / зеленчук. Сам по себе си плод не е хранене, та го давам само с кашата в 15 часа.

# 725
И аз мисля така да правя.

# 726
Аз давах преди само плод колкото да ги въведа после мляко,сега каша с плод или бурканче готово с елда и плодове харесва го,утре и аз едно плодово с извара.

# 727
  • Варна
При нас плодовото пюре е сутринта около 60 - 70 гр., после давам мляко. Така ще го карам докато не въведа глутена и млечните. Че има различни смесени каши и пюрета, с мляко и глутен, без мляко но с плодове.

# 728
А какви интервали на хранене спазвате? Пак ли на 3 часа? Предстои ми да захраня и това дебнене на часове ме побърква. Сутрин тя си спи, и на мен ми се спи, но ставам да я вдигам да яде, за да може да има 5 хранения през 3 часа - 8/11/14/17/20.

# 729
Аз никога не съм я будила, за да яде. До 6 месец си спазвах на 3 часа, стига да не спи. Сега разредих, защото се зачетох на кутията с мляко, че пише 3 хранения по 180 грама и ми се получи лесно, не е била кисела.
Сутрин хапва между 8/9, зависи кога се събуди. Изкарва до към 12.30/13, после яде към 17 и преди да легне към 21.

# 730
Ние още нямаме 6 м. Такава схема ми се струва удачна. Будя я, за да направя 5-те хранения през 3-часов интервал, да може да я приспя в нормално време и накрая и аз да си отдъхна с някой филм на дивана 😃

# 731
А какви интервали на хранене спазвате? Пак ли на 3 часа? Предстои ми да захраня и това дебнене на часове ме побърква. Сутрин тя си спи, и на мен ми се спи, но ставам да я вдигам да яде, за да може да има 5 хранения през 3 часа - 8/11/14/17/20.

Никога не съм я будила и аз. Интервалите са между 3 и 4 часа, както се случи. Тя още има хранене към 6, но след това продължава да си спи. После вече като стане яде, а последното е преди лягане към 20:30 - 21.

# 732
И аз тези дни ще въведа риба,сьомга взех...пак ли така постепенно?
Как въведохте вие
И едно плодово с извара...нз дали е рано малко да разнообразя .

Сьомгата, която си взела в бурканче заготовка ли е или като добавка в зеленчуково пюре? Аз я въведох с пюрето на BioNino зеленчуци със сьомга. В него съдържанието на риба е 8%, така че си му дадох цяла порция (120гр).

# 733
Аз съм купила едно от ДМ, погледнах в него съдържанието на сьомга е 15%. Но масово съдържанието и в тези с месо е 8%, поне в тези на Гербер.

# 734
А на Био Нино е и моето
със зеленчуци някакво...не е чиста риба.

Общи условия

Активация на акаунт