Мъжът ми намеква за малкия ми бюст и евентуално слагане на силикон

• 12 682
  • 328
  •   1
Отговори
# 180
Една позната пък беше качила покрай бременността си 5-6 килца и мъжът й постоянно й натяквал как бил направил компромис с нейния външен вид. Това, както и натякванията на мъжа на авторката, не са нормални.

# 181
Има много двойки, които си остаряват в подобна динамика. Даже си мисля, че връзката се храни от такива взаимоотношения.

# 182
Е, то не е невероятно, че някой би могъл да ревнува половинката си от сестра си или брат си. Ако се забелязва определен тип поведение или подмятания за/към последните. В живота има такива примери на изневери с някой от семейството, не е само художествена измислица във филмите.

# 183
  • Melmak
Да, познавам две такива семейства. В едното мъжът се сгаджосал с едната сестра, но като се запознал с другата се влюбил, зарязал първата сестра и се оженил за втората.

Втория случай - мъжът изневерил на жена си с нейната сестра.

Повръща ми се от подобни истории, но за мен не е нормално да ревнуваш от роднини.

# 184
  • София
То въпросът е, че комплексът с красивата сестра е отпреди брака. И не бива да остава заметен под килима - да се сравняваш с някого непрекъснато в негова полза е болезнено и вредно.

# 185
Абстрахирам се от всичко написано, ще опитам да съм деликатна. Нормално е партньора да забелязва и коментира настъпили промени. Важното е по какъв начин и с каква умисъл ги казва.
Ако го е казал шеговито, то трябва да се успокоите и да погледнете над нараненото си его, което явно е доста лесно ранимо. Просто му кажете не Ви е приятно и толкова.
Ако съвсем сериозно е казал, че толкова са непреодолими промените, че чак е готов наистина да Ви сложи силикон, то не, не е нормално.
Има една група във Фейсбук, там много често се говори за вредите от изкуственяците в гърдите.
Днеска ще са малките гърди, вдругиден ще са бръчките. Човек неизбежно се променя.
Вместо да търсите пластичен хирург за да коригирате външността, инвестирайте парите за срещи със специалист. Работете над самочувствието, себе обичта, върху вътрешните Ви проблеми. Иначе външните винаги ще Ви тормозят.

# 186
  • Beyond the stars
За доброто на детето в цялата история - обърнете се към психолог.
Натрупаните травми рефлектират във всяко ваше мнение и поведение, което води до кофти решения, избори и постъпки. Казвате, че Вас са ви смачкали, ами работете върху това, заради детето си, за да не е е смачкано и то от Вашите избори. Ще видите колко различен и хубав е живота, когато не ви тежат тонове психологически камъни върху раменете.

# 187
Абстрахирам се от всичко написано, ще опитам да съм деликатна. Нормално е партньора да забелязва и коментира настъпили промени. Важното е по какъв начин и с каква умисъл ги казва.
Ако го е казал шеговито, то трябва да се успокоите и да погледнете над нараненото си его, което явно е доста лесно ранимо. Просто му кажете не Ви е приятно и толкова.

Почвам да си мисля, че най-вероятно шеговито е казал, но  е взел жена оперирана от чувство за хумор.
Видяхме я как преекспонира.

# 188
Има една мъжка приказка "т@шак на гол гъз си е живо еб@не". Та и шегите може да са неуместни, ако човекът наистина има проблем.
Иначе съм виждала как мъж се майтапи, че жена му е миньонче, късунделче или джуджи, понеже не стига горния рафт. Ама и двамата се смеят, защото всъщност е висока 170 см и това им е явно семейна задявка за майтап. Но ако беше 150 см май нямаше да и е смешно. И с циците е така.

# 189
  • Beyond the stars
Има една мъжка приказка "т@шак на гол гъз си е живо еб@не". Та и шегите може да са неуместни, ако човекът наистина има проблем.
Иначе съм виждала как мъж се майтапи, че жена му е миньонче, късунделче или джуджи, понеже не стига горния рафт. Ама и двамата се смеят, защото всъщност е висока 170 см и това им е явно семейна задявка за майтап. Но ако беше 150 см май нямаше да и е смешно. И с циците е така.

Аз съм 158, цял живот се майтапим с това и с приятели, и с мъжа ми и т.н.
Човек трябва да се научи да се обича, какъвто е . Там е проблемът.

# 190

Ти може да се обичаш, но ако уж най-близките ти хора те пълнят с комплекси едва ли това ще се случи.
Честно казано доста отговори на жени ме втрещиха тука - значи той ще ме обижда и аз да мълча, че и салатата и ракията да му сипя защото е в реда на нещата да ме унижава понеже съм била жена?! Сериозно ли толкова се мразите  и капка себеуважение ли нямате?

# 191
Сериозни са, Ариел. Масово е и ужасно озадачаващо. Изобщо не мога да си представя, как имаш отношения с човек, който те обижда, уж под формата на майтап. Че и обясняваш, че си широкоскроена....

# 192
  • Beyond the stars

Ти може да се обичаш, но ако уж най-близките ти хора те пълнят с комплекси едва ли това ще се случи.
Честно казано доста отговори на жени ме втрещиха тука - значи той ще ме обижда и аз да мълча, че и салатата и ракията да му сипя защото е в реда на нещата да ме унижава понеже съм била жена?! Сериозно ли толкова се мразите  и капка себеуважение ли нямате?

Има разлика от унижение до шега, мисля аз.
Изключвам обективните критерии с явни обиди, грубо отношение и т.н.
Субективното възприемане на коментари по твой адрес зависи от собствената ти призма.
“Пълненето с комплекси” започва в ранна детска възраст и се затвърждава с времето, ако не се работи по темата. Та и с най-прекрасния мъж да си, пак няма да си щастлива. (Не казвам, че конкретния е такъв)

# 193
Аз си тръгнах след такива "забележки" за външният ми вид защото обикновено те започват преди раздялата. Ако ти е толкова ниско самочувствието, че да ги смяташ за "шега" - твой проблем.
Питахме какво ще стане ако тя се "пошегува" с размера му или, че е импотентентен. Тука жените скочиха, че не било нормално - нормално е обаче е тях да ги нареждат така. В шок съм честно.

# 194
  • Beyond the stars
Аз си тръгнах след такива "забележки" за външният ми вид защото обикновено те започват преди раздялата. Ако ти е толкова ниско самочувствието, че да ги смяташ за "шега" - твой проблем.
Питахме какво ще стане ако тя се "пошегува" с размера му или, че е импотентентен. Тука жените скочиха, че не било нормално - нормално е обаче е тях да ги нареждат така. В шок съм честно.

Аз съм в шок как мъжа до мен, който считам за най-добрия си приятел, не може да се шегува, че съм “джобно гадже” или че не ме хващат фотоклетки. Като това са обективни факти и не мисля, че са с квалификация обиди. Има планина разлика от шега до обида, обикновено не се шегуваш с неща, които знаеш, че не са приятни на човека до теб.
Ако сериозно ти е толкова ниско самочувствие, че да се обиждаш, проблемът определено не е в мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт