Отговори
# 810
Според мен и него го е страх от евентуална нова загуба и намира оправдания, за да я избегне. Човекът няма “механизъм за справяне”, но това не означава, че не трябва да е честен с теб и да не каже откровено и открито как вижда нещата занапред.

Иначе.. Пуснете палците, момичета. Другият месец на ново. 🤍

Кенди, съжалявам! И при мен беше същото положение този месец. Вярвам, че скоро ще се наредят нещата. 🍀
На мен този месец ми е супер силно. Положението е ала Тексаско клане. На всичкото отгоре вчера мисля, че "изпадна" бобчето и ми докривя още повече. Досега не съм виждала такова нещо по превръзката... /Ще ме прощавате за описанието/. А междувременно колежки само ме питат малкият кога ще става батко. Само се усмихвам и казвам "Ами, ако стане. Когато му дойде времето" и т.н. А вътрешно ми иде да изкрещя от яд.

# 811
Кенди💚

Мамабеър, изобщо не трябва да ги чуваш такива подмятания. И около нас вече всички са с деца и като е имало такива въпроси, защо само ние се бавим (понеже при всички тях стана от раз), им отговарям с неща от сорта, че имаме още малко да попътуваме. Само близките ни приятели знаят как стоят нещата при нас, останалите не са малки, да се усещат. А тези, които не се усещат, с тях сме си ограничили контактите доколкото е възможно. И си живеем що годе щастливо 🙂

Скрит текст:
Само на работа имаме един индивид от мъжки пол, който не мога да дишам. Още няма 2 години откакто познава жена си, вече имат дете на половин година, и двмата са 40+ и без да съдя никого, ама събрали са се хората да си направят бебе явно. И то някак е станало от раз, въпреки че той пуши като комин, храни се с най-големите боклуци и това още повече ме напряга.. И този човечец всеки божи ден откакто е станал баща, обяснява как това е единственото смислено нещо в живота, единственото щастие, нали ние там другите без деца които сме, направо да се хвърляме отнякъде и да се приключва. На всеки повод пожелава на всеки деца, внуци, още деца, друго пожелание за него не съществува. Абе изключително неприятна личност е като цяло и тези му изказвания дразнят допълнително. Слагам слушалките за да не го чувам 😀

# 812
  • На изток от Ада
Вики . Брата на ММ е подобна работа . Той пуши и има 2 деца.  Второто с майката се познаваха 3 4 м и тя забременя...
И сега това дете е от 3г при свеки . Понякога и при д-р баба .. Рядко природните си.
Тя майка й е на 41г то е на 4г и 4м..
Свеки не го гледа добре ,но е тук . Все му крещи то пищи. Ад.

# 813
Наси, така е, много такива случаи има. И моите познати, които пушат, и мъже, и жени, никой не е спрял цигарите при опити, някои и при бременност даже.. Просто на моменти ме е яд, как при хора, които искат да създадат дете с любовта помежду си, не се получава, а при такива става от раз..

# 814
  • На изток от Ада
За жалост Вики. Другото дете на брата е отхвърлено от баща си.
А малката аз я мисля повече от майка й

# 815
Абе хора, аз познавам жени, дето пиеха и пушеха, докато са бременни. Мъже, дето през живота си не са спортували, пият, пушат, ядат боклуци. Всички имат здрави дечица от раз. Двойки, дето са на по 40+ и забременяват от втория месец.
А ние всички тук правим какво ли не и ей ни къде сме. На мен в началото ми беше много тъпо, признавам си. И преди съм казвала, че цял живот съм спортувала, хранила съм се добре, ММ спря да пуши преди години, не пие, ходи пеша километри, чувствах се все едно се проваляме в най-важното нещо. Сега като че ли приех, че нашият път е различен и ще си го вървим. И това, че не ни се случват нещата, както сме си представяли, не значи, че се проваляме в живота.

# 816
Ех, candy, съжалявам..

nasito, говорили сме с теб по темата, та знаеш - напълно съм съгласна с другите момичета. Време е с мъжа ти да си кажете кой какво иска в прав текст.

Има си нетактични хора и няма как да ги избегнем напълно. Аз като човек, познаващ от първо лице репродуктивните проблеми, никога не съм си позволила да обяснявам колко е яко да имаш дете, да се оплаквам прекалено много от него и като цяло избягвам темата за детето си ако не знам ситуацията на човека срещу мен. Ако ме питат - отговарям, ако знам че другия също има дете споделям повече. Ама много хора, които забременят и раждат без проблеми, не го мислят това. Защото те просто не могат да си представят, че може да има друга причина за нямането на деца от липсата на желание за такива.

Относно спермограмата
Скрит текст:
последните му 4 всички са правени в Надежда. 3 от тях са с ДНК фрагментация. Винаги въздържание е 3 или 4 дни, даже спермогрмата му с най-лоши показатели някога е на 3 дни въздържание - 8млн/мл и 92% неподвижни. Добре че това беше през далечната 2020г. Май в сегашната повече ме притеснява не само общия процент подвижни, а това че бързите и прогресивните са малко, за сметка на хипокинетичните.
Не знам луда ли съм да се надявам на подобрение, ама все си мисля, че ако потвърдят, че истмоцелето е проблем и го оправим, при една малко по-добра спермограма може да имаме надежда, че ще се получи естествено.

# 817
При нас пък обратното се получи. Откакто сме женени, може би 3 години нямахме деца от нежелание - приоритизирахме работа, пътувания. И още преди да сме решили, че искаме, вече получавах коментари от типа "една приятелка успя с инсеминация", "да знаеш че имаме един много добър доктор, ако ви потрябва", "на съседката им се родиха близначета инвитро", ей така вметнати между другото. Сега, когато вече наистина имахме някакви затруднения, в случая 1 година, но според хората 4, ни гледат като толкова чупливи, че не смеят нищо да ни кажат 😀

# 818
  • На изток от Ада
Въпроса е че ние го  приехме някак 8г от 1 Б...
2402 трябва да съм готова за неговите идеи и ако искам друго да мисля /правя нещо по въпроса. Ако каже че не иска дете въобще, трябва или да се примиря или да ги оставя

# 819
Наси, извинявам се, че ще вляза директно, но да се съгласяваш с неговите идеи и да си готова за това, което той иска...не ми се струва сериозно. В двойката трябва да има разбиране и компромиси, но и от двете страни. Нали това е идеята, заедно да бъдете и да постигате общи цели. В случая ми се струва, че ТМ се възползва от твоята несигурност (понеже си споменавала, че не си сигурна дали ще се справиш) и за това поставя така нещата. Изясни си за теб ситуацията - ти какво искаш за себе си, за вас двамата. Говори с него кое му е по-важно той самия или вие като семейство. Ако е първото мисля, че ще си отговориш на много въпроси, ако е второто, трябва да започне да действа в тази посока. И думите не са достатъчни, действията са показателни. Вярвам, че ще стигнеш до решение, което те удовлетворява Heart
Скрит текст:
Преди няколко години се бях примирила, че ще си остана без дете, докато не срещна принца. Да де, ама все жаби по пътя и принц не идва и не идва. Замислих се дали липсата му, трябва да ме лиши от възможността да стана майка.  Поставих картите на масата, оцених ситуацията да бъда съвсем сама без принц и без дете и другата - да бъда самотна майка. Имах година вътрешна борба, чудех се дали ще се справя, дали няма да му се подиграват, че няма баща и още хиляди колебания. През цялото това време, единствената ми мисъл беше, че искам да стана майка. Един ден просто взех решение, че ще направя всичко, което е нужно, това да се случи. И ето ме сега година и половина по-късно, вървя по този път, не се отказвам и ще направя всичко, което зависи от мен, за да се случи.
П.П. Съжалявам единствено, че не взех по-рано това решение.

# 820
Аз се чудих да споменавам ли, но ми тежи вече от 3 седмици. Ние на много малко приятели сме казали за проблемите ни. При едната двойка избягвахме темата възможно най-дълго, но мъжа от нея сподели на ММ, че след детето им са имали загуба и ММ беше решил да разкаже за нашите три. Дотук добре, нямах проблем с това. Поговорихме си после двете с девойката и си разказахме за болките..

И ето идва момента преди 3 седмици. На гости сме на тази двойка ние и едни от младоженците тази година. Разбира се, веднага ги питат за деца кога планират. Те увъртат, темата не им е приятна. Нашият приятел реши да се вайка как никой от приятелите им още няма деца и им е трудно да организират излизания, тъй като тяхното дете скучае. Отново дотук всичко е 6, ясно ми е, че всеки е с пробемите си и в никакъв случай не омаловажавам това, че излизането им с приятели е почти нулево.

И изтърсва след това.. "Всичките ни приятели или не искат деца или не могат да имат, например като.." и казва името на ММ и щеше и моето преди да се усети какво направи и се умълча.. гробна тишина след това. Младоженците се правят, че нищо не са чули и разбрали, супер тактични са. С тази двойка пък се видяхме вече няколко пъти и се правят, че нищо не е станало. Да си призная очаквах да ни се извинят, но може би съм станала прекалено чувствителна.

# 821
Наси не съм запозната с историята ти и отношенията ви, но категорично нещата по толкова важни въпроси трябва директно и открито да се поставят на масата, дори със срокове. От постовете разбирам, че сте заедно от доста време и преди ств правили опити за бебе - в такъв случай не в тема, която не е обсъждана до момента. Най-мъчително нещо от всичко е незнанието - какво ще се случи, с какво ще бориш, какво да очакваш. Не съм следила как точно се развиват разговорите ви, извини ми ако си споделяла, но все оставам с впечатление че никога не е ясно какво ще се случва. Казваш си приоритетите в 2-3 точки, той казва своите и се срещате посредата с ясни срокове, граници и цели. Пожелавам ти сили и успех, такъв тип разминавания много променят връзката и според мен не към добро.
Файона, аз съм изумена честно казано. Дори неволно ми е странно такъв коментар, а това че не са се извинили направо ме втрещи… Не си твърде чувствителна, съвсем очаквано е да се извинят и на двама ви!
Кенди, съжалявам Heart

# 822
  • На изток от Ада
Eunoia.имсм няколко спонтанни аборти.
Последните 2 ги приех мн тежко.. ММ беше казвал , че се тревожи за мен, ако е нов аборт. Как ще го приема.
С ТЕЛК съм, той има проблеми със сърцето..
Белив няма проблем!
Файона егати приятелите , бих ги отрязала извинявай!

# 823
Кенди в такъв случай , запрятам ръце с нови надежди 🧡💛🧡
Наси Дани скоро намерите съгласие по темата с ТМ.
Файона По скоро на тях им липсва чувствителност, а не че ти си прекалено чувствителна. Ако не са ви толкова близки , а явно не са ...за да си позволят лични ваши неща да споделят пред други. Просто аз ще си огранича контактите с тях.

П.П. Аз си чакам прегледа на 14.10 да видим дали ще се осъществи този месец ЗЕТ. Станала съм ужасна ревлаааа , естествено зад сълзите ми си има причина и това е неизвестното бъдеще. Знам че е момент, който аз сама трябва да преборя...но чак не се издържам аз.

# 824
Кенди, съжалявам... Дано следващият месец е вашият 🙏
Иначе откакто правим опити за второ, имам чувството, че имам радар на челото, масово взеха да ми правят подмятания и разбирам колко е неприятно...

Общи условия

Активация на акаунт