Отговори
# 45
3 дни преди МЦ (28 дни ми е), вчера и днес отрицателен тест на престо. Sad Не съм фен на тази марка, но имаше само този в аптеката. В последните дни ми е едно никакво, храня се и ще кажеш, че ми пада кръвното след това, чувствам се адски изморена, без никакви сили. Реших да направя тест, защото имам всекидневни бодежи ниско долу, а по принцип неразположението ми преди МЦ е друг вид. Имах едно странно чувство за този път, но явно и този месец ще го отпишем. Sad

# 46
  • На изток от Ада
Lady изчакай датата на МЦ

# 47
Dreamer, Мила, пожелавам ви лека и безпроблемна бременност, с пухкав финал! ❤

Рейв, благодаря за новата тема! ❤

# 48
Запис и от мен! Hug
Разписвам се с цикъл , който ще смятам от утре защото днес е само зацапването. Тоя път ми закъсня с 1 ден , нямах много надежди да не дойде , но всяко закъснение си е надежда някаква чак отлагаш ходенето до вц за да не видиш червеното петно и да се понадяваш още малко Smiley
Тоя месец ще накарам мм да си направи микробиология защото не е правил до сега и аз ще си направя , но цервикален секрет не влагалищен. Надявам се нещо там да излезе и да го лекуваме.
Успех на всички момичета ! Hug

# 49
Съжалявам! Знам какво е чувството.. Успех следващия месец!!! ❤

Запис и от мен! Hug
Разписвам се с цикъл , който ще смятам от утре защото днес е само зацапването. Тоя път ми закъсня с 1 ден , нямах много надежди да не дойде , но всяко закъснение си е надежда някаква чак отлагаш ходенето до вц за да не видиш червеното петно и да се понадяваш още малко Smiley
Тоя месец ще накарам мм да си направи микробиология защото не е правил до сега и аз ще си направя , но цервикален секрет не влагалищен. Надявам се нещо там да излезе и да го лекуваме.
Успех на всички момичета ! Hug

# 50
Момичета , днес се чувствам отпаднала, а снощи през ноща ми беше студено . Мисля ,че настивам ,мерих си температурата 37.3 . Дали да не изпия 1 парацетамол ,и какви чайчета мога да си правя, понеже знам ,че не всички са безопасни .

# 51
Dreamer, чай от джинджифил, ройбос са безопасни, мисля че и лайка е ок, но малко противоречиви мнения има за нея.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 22:18 от Espresso

# 52
Чаят от малинови листа предизвиква контракции на матката, затова не се препоръчва в ранна бременност. Може последните седмици за подготовка на матката за раждане. Безопасна е и ментата, в умерени количества.

# 53
Аз си правя чайчета от лайка ☺️ пия чай и айрян вместо вода, защото повръщам. Вода...в много малко количество.

# 54
Изглежда както всяка билка през бременността, и за това има противоречива информация. Ще си коригирам коментара. Друг чай, за който се сещам е чай от листа от коприва, но и там с уговорка до чашка на ден.

Чаят от малинови листа предизвиква контракции на матката, затова не се препоръчва в ранна бременност. Може последните седмици за подготовка на матката за раждане. Безопасна е и ментата, в умерени количества.

# 55
Dreamer, чай от джинджифил, ройбос са безопасни, мисля че и лайка е ок, но малко противоречиви мнения има за нея.

В темата за клиника Афродита има сканиран лист с препоръки от Станулов какво да ядеш или не по време на бременност. Джинджифилът е в забранения списък. Не знам защо, споделям, защото ми направи впечатление.

# 56
Честно казано оставам с впечатление ,че всеки специалист има свое мнение за някои от нещата. По едно време гледах всичките видеа на д-р Сигридов, еми останах с впечатление, че никоя жена не е годна да износи здраво дете. Не казвам, че не си разбира от работата човекът, но някои изказвания за мен са крайни. Стигнах до извода ,че идеални условия и среда не съществуват и да старая, има и много фактори, независещи от мен. Така че прекомерното четене и старание (и тук не говоря да си забиваме главата в пясъка като щрауси ), може да ме доведе единствено до невротичност.

# 57
Разбира се, че перфектни условия няма, но ако човек може да си спести нещо и да се предпази е добре да го направи. Жената попита за безопасни варианти. Джинджифилът не е такъв. Направих си труда да прочета повече по темата и не бих пила, особено ако съм на кръворазреждащи. Казвам го и като човек изпил литри джинджифил преди да знам, че е противопоказен. Не ми стана никак приятно като разбрах, няколко дни след missed-a. Малко вероятно е да е бил причината, предвид другите ми проблеми, но бих го заменила при следваща бременност.

# 58
Няма драми с джинджифил. Аз пия специална турска добавка против гадене и повръщане, която съдържа дневна доза 1000мг джинджифил и метилирани В12/фолиева, В1. Аз съм на кръворазреждащи и лекарят ми е запознат. Преди това ядях захаросан, но нещо не е моето. Иначе може да си вземете Антиметил, той съдържа 50мг джинджифил, има за смучене и за пиене. Гаранция, че е напълно безопасен и специално създаден за бременни жени. 🤗
Ето този чай е супер, специално за бременни с джинджифил и ройбос ❤️
Скрит текст:
Състав на Чай за бременни "Красива бременност" - био:
зелен ройбос, изсушен сок от джинджифил*, сок от лимон*
* от сертифицирано биологично земеделие

18 пакетчета
ПП за мен чайчета от лайка и мента са номер едно при бременност 🍀 Джинджифил предпочитам на таблетки 😁
Чай от листа на малина е супер през последния триместър. И все пак, всичко е в ДОЗАТА. 😉

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 08:00 от Kactus

# 59
  • Замък сред облаците
Всичко е въпрос на дози от активните съставки. И водата не е ок в големи дози Wink

Международно приети за ОК дози (основно за продукти на единични пакетчета):
2 чаши кафе
1-2 чаши чай от лайка
1-2 чаши чай от мента
3-4 чаши чай от джинджифил пакетчета или запарка от 1 лъжичка настърган
1-2 чаши липов чай
1-2 чаши чай от шипка
1-3 чаши чай ройбос

Има неща, които може да съобразите от обща култура. Ако матката е склонна към контракции, избягвате потенциално стимулиращи продукти като мента и лайка, както и подправки като мащерка, риган, канела.
Ако не сте свикнали да пиете или приемате конкретни билки и подправки и тепърва ги почвате, организмът може да е по-чувствителен към тях.

Джинджифилът конкретно понеже се спомена кръворазреждане забавя кръвосъсирването и може да усили ефекта на аспирина, клопидрогела, варфарина (последните 2 не се ползват при бременност) и да доведе до увеличено кървене. Но не е причина за мисед/спиране на развитието.

Общи условия

Активация на акаунт