Августовски бебета 2024

• 21 625
  • 776
  •   1
Отговори
# 15
Вашите бебета по колко ядат,като мл,и как сте с коликите?

# 16
Моя продължава да се дърпа като суче, само през деня, вечер е добре. С шишето няма проблеми. Почти на всяко ядене връща мляко, понякога повче, понякога по-малко, но явно заради това, че не се оригва хубаво. От около една седмица спрях капките за колики(еспумизан и абуколикен), давам само био гайа, докато свърши.Сега ми се струва, че изобщо не е имал колики🙂
Не знам как успявсте да удължите периода между храненията,при нас понякога давам на 2 часа.
Ползваме памперсите от Лидъл, доволна съм, не са ми пропускали,като се има на предвид, че през ноща не сменям.
Не зна колко изяжда, но АМ не съм разбърквала повече от 2 лъжички (това за дохранване). Вчера дадох с шише изцедена кърма 90-100мл озпия на 2 пъти с пауза от 1 час 🙂.

# 17
Вики, тук съм ❤️ и благодаря за това, а и за голямото старание в темата. Просто се замислих вече, когато сме родили и официално преместени...

И моите момченца заспиваха скоростно по корем, но го споменах на педиатърката и тя каза, че е рано и да не ги оставям в тази поза, та спрях.

Но в една друга могат да спят по цял ден, сега даже ще ви я покажа. Тези дни ги държа дълго да сучат, за да се стимулира повече мляко. Даже току що единия мърка и после още два пъти. Цункам босо ходилце и пак си спи 😍

# 18
Мами против запичане давате ли нещо, вече втори ден не се изхождала по голяма нужда, започвам да се притеснявам.
Иначе, мисля че нямаме колики поне за сега. Елиф давам АМ по описанието на кутията спрямо възрастта, само че го разделям на повече хранения, в момента яде 5 пъти по 120 мл и 1 път 150 мл, това е за бебе между 4-5 кг, на 4 часа е храненето.  На 03.10 ще сме на педиатър и след това ще видим как ще се храним и как ще ни е режима.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 19:52 от Lenka_09

# 19
Ленка,  виж статията на Хедра. https://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/comment-page-6/ Вие сте малко над 7 седмици и се кърмите, нали?

Елиф, доста яде нашето човече тези дни, хем се радвам, защото имаше ден без апетит и трудно се храненеше заради хремата, хем е малко над 900 мл за 24 часа, което е множко за АМ.

# 20
Мами против запичане давате ли нещо, вече втори ден не се изхождала по голяма нужда, започвам да се притеснявам.
Иначе, мисля че нямаме колики поне за сега. Елиф давам АМ по описанието на кутията спрямо възрастта, само че го разделям на повече хранения, в момента яде 5 пъти по 120 мл и 1 път 150 мл, това е за бебе между 4-5 кг, на 4 часа е храненето.  На 03.10 ще сме на педиатър и след това ще видим как ще се храним и как ще ни е режима.

Нашия яде по 100мл на хранене,но на кутията пише 135,че трябва да яде вече. Онзи ден,като бяхме на лекар ми казаха, че това било много за него.

# 21
Маги, да, 8 ма седмица сме, на АМ сме вече изцяло, спря ми кърмата рязко точно за една вечер. Педиатъра ми писа сега, че мога да дам дуфалак 5 мл. Иначе при нас се събира 750 мл за 24 часа. Лакома е напоследък, още не смея да давам повече. От няколко дни насам все едно ми смениха бебето, ревеше, дереше се, нищо не може да я успокои, днес като че ли се върна на себе си и е спокойна. Оригването ни е много трудно, хълца почти на всяко хранене. Има го и това хърхорене в носоглътката, все едно в кривото гърло е влязла храната. А като се събужда се изкашля един два пъти. Двамата със съпруга ми се разболяхме, маска носих 4 дни и я свалих, мисля, че я опазихме.

# 22
Вижте на каква статия попаднах за хремата, може да е полезна на някого.
https://vita.bg/aktualno/techashtoto-nosle-pri-bebetata-fiziolog … om-za-zabolyavane

Викате да я фърлям вече тая маска, с моята хипохондрия и джермофобия не се гледа лесно бебе. Не ме питайте как съм бременяла... хората свикнаха да ме избягват надалече, ако са болни нещо. Даже и да не са...

Надеждата ми е, че има моя метаболизъм - аз ям много, начесто, и съм супер слаба. Не сега, де. Сега ям по три пъти на ден, и едно ядене може да се проточи и 3 часа, че само бягам за нещо при малкия. За "закуска" ядох овесени ядки със сини сливи. Съответно те изстинаха. Добавих им гореща вода и пак трябваше да ги оставя. При следващата ми среща с тях, тия сливи бяха станали на ошаф Simple Smile Малко да ви повдигна духа... Simple Smile

Сега съм матрак, не мога да отида да ям, защото почва да плаче, и ще му.хрумне, че е гладен. А вече казах, че си хапва повечко.И си седя и ви пиша Simple Smile

# 23
  • София
Ние сме в другата крайност, бебка ака по 3-4 пъти на денонощие, а навсякъде чета, че бебе на 6-7 седмици, изцяло на кърма се изхожда по веднъж на ден или веднъж на няколко дни. Не съм забелязала промяна нито в цвета, нито в консистенцията, а тя продължава да си е спокойно и мило бебе еднорог, чак ми е неудобно да се хваля. Grinning Снощи направи най-големия си интервал, след ядене в 21ч и заспиване към 21:45ч., се събуди чак в 5ч сутринта. Ставах да я проверявам дали диша и да се изцедя малко, че много ми тежаха гърдите. Сама си удължава интервалите - ставаше в 1, после в 2, после лека - полека в 3 и нещо и така ми се струва, че сама ще си махне нощното хранене.
Последно да изкажа любовта си към крема против подсичане на wooden spoon. Просто страхотен! Вече не искам да пипам мустела, веледа и т.н., които също се водят хубави. Ще изразходим започнатите и вече само wooden spoon. Страхотно се разнася, лек и ефективен. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 21:08 от kuklichka_

# 24
Ние сме в другата крайност, бебка ака по 3-4 пъти на денонощие, а навсякъде чета, че бебе на 6-7 седмици, изцяло на кърма се изхожда по веднъж на ден или веднъж на няколко дни. Не съм забелязала промяна нито в цвета, нито в консистенцията, а тя продължава да си е спокойно и мило бебе еднорог, чак ми е неудобно да се хваля. Grinning Снощи направи най-големия си интервал, след ядене в 21ч и заспиване към 21:45ч., се събуди чак в 5ч сутринта. Ставах да я проверявам дали диша и да се изцедя малко, че много ми тежаха гърдите. Сама си удължава интервалите - ставаше в 1, после в 2, после лека - полека в 3 и нещо и така ми се струва, че сама ще си махне нощното хранене.
Последно да изкажа любовта си към крема против подсичане на wooden spoon. Просто страхотен! Вече не искам да пипам мустела, веледа и т.н., които също се водят хубави. Ще изразходим започнатите и вече само wooden spoon. Страхотно се разнася, лек и ефективен.

Ооо,и при нас беше така в 5 да става,но точно два вечеря  и се зарадвах,ноооо на следващата вечер през два часа.

# 25
Моят юлски августинец е на 7 седмици. От седмица ака по веднъж на ден, днес ака 2 пъти, на кърма е, от време на време добавям по 1 или 2 лъжички АМ, защото се цедя с помпата. Изключително досадно занимание, но сам не суче ефективно или изобщо отказва на моменти гърда.  Прави си дълга пауза вечер, последно яде към 7-8-9, и после 5 часа пауза.
Аз съм разглезена майка на момиче еднорог. На 8 седмици започна да спи по цяла нощ, беше кротко, спящо и неревящо бебе без колики.  Малкият юнак не е пълна противоположност, но е далеч от сестра си. Надявам се скоро да си измести паузата нощем, да му преминат коликите, които напоследък пак се появиха.
От вчера му излезе ситен обрив по крачета и под памперса. Днес е по-добре, но се чудя от какво е.

# 26
  • Пловдив
Любимо ми е да спи по корем и надупен 😁

Днес му беше погачата, проспа църквата, проспа и сбирката, при все че бяхме на заведение.

# 27
Здравейте! Да се разпиша и аз за първи път в тази тема.
Нашето бебе е с по-различен график явно. Продължава да се храни начесто, само че много по-бързо си спира сама, т.е. с по-малка продължителност. Будува повечко, освен ако не сме навън с количката. Окончателно си ляга и заспива сама към 1:00 и после до 12:00 на обяд спи дълбоко. Прави едно голяма пауза по 5 часа+ нощем, а после се буди на 2,5 ч за бързо кърмене.

Не знам кога ще й обърнем режима, засега и на нас ни пасва.

Иначе забелязвам за втори път май скок в растежа - спи повече, вчера беше адски гладна - кърмих я час при положение, че преди това имаше едни 20 Мин и едни 10 в ровките на предходния час. Раздразнителна е - буди се с истеричен писък и рев на макс. Но вярвам, че ще отмине.

# 28
Кукличка,моят също ака след почти всяко хранене, при това повечето случаи си е тъмно зелено. Притеснява ме малко, защото знам,че толкова чести изхождания не се усвоява храната,но пък той си наддава. Във вторник,ако не се разболее някой,сме на втора ваксина ие питам,но е много гадно през нощта: ако се храни 4 пъти, поне 2 ставам да преобувам памперси,а трябваше само да премятам бебе от другата страна и то да си хапва Grinning

# 29
Добро утро! Честита ни нова тема и в нов раздел вече като мами 😍.
Бебко също имаше един период на плачене с дране. Помислих, че са колики и започнах капки, а бях против това. Увеличи се пръцкането и трудността за него. Започна да хапва често и по малко, а е на АМ. Един ден ми писна, беше дъждовно и си бяхме у дома с баткото и си казах ще оправя режима и ще спра на мой риск двата вида капки и пробиотика, та да видим. И видяхме, още вечерта спокойно бебе, следващите дни също. Сега го храня на 4ч, вечерта си прави пауза от 5-6 часа като яде между 120-140 АМ.  Започна доста да си държи главичката и гука много сладко, на моменти вика дори. Освен баткото вече чуваме и неговото гласче 😍. Вероятно и скок в разрежа пак сме минали, не ми се занимава да го гледам и смятам. С баткото следях, сега карам всичко на усещане.
Ние нали сме ентусиасти, дойдохме в Гърция за седмица. Чудят ни се какво правим тук с 2 месечно бебе, на нас ни е добре. Малко времето е кът с режимите на двете деца, все пак се справяме. Наспиваме се, ходим си на плаж, разходка, таверничка. Всичко е в едно приливане на дейност в дейност и сядане няма. Мъжът ми каза, че това не е почивка, а екскурзия с яслена група според него. Изморително си е, хубавото са приятните семейни моменти и спомените след това.
За тези от вас, които пазаруват от ХМ, имат намаление на всичко за лоялни клиенти. Видях го сутринта и напазарувах стабилно.

Общи условия

Активация на акаунт