Августовски бебета 2024

• 21 671
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Нашите чувалчета са с опция повиване и явно зависи. Като новородена до към края на втория месец си я повивах и беше много спокойна, даже в количката заспиваше с прибрани ръце, все едно е повита, а не я повивах навън. Откакто си осъзна ръцете, обаче стана страшно. Навира си ръцете при отвора на врата и дърпа, съответно почва да се души и настъпва зверски рев. Вече изкарах ръцете (отворите бяха с капсички) и не си и помислям да ѝ прибирам ръцете. Sweat Smile

# 631
Е тя е по-голяма май от моята маймунка? Родих я на 14.август. В началото изобщо не я повивах, но сега мисля, че ѝ е доста добре, съответно и на нас. Тя си откри ръцете преди няколко дни, но засега само ги яде😀😀

# 632
Аз все още повивам за нощен сън, въпреки че и двете ми деца от много много малки бебета намират начин да разместят чувалчето и да си извадят ръцете от някъде (отгоре, отдолу, ако имаше как и отстрани). В момента върху чувала за повиване има чувал за сън, който по някакъв начин успява да закрепи положението и бебето не си вади ръцете. Трябва да го пробвам скоро някоя нощ без повиване, защото не му остава много до 3 месеца, а и ми се струва, че наближава въртенето и ще се наложи да го махнем така или иначе. През деня обаче при нас поне няма никакво значение повиването, така че не очаквам и кой знае каква драма нощем. По-скоро от навика ще е отколкото от самото повиване според мен.

# 633
Здравейте момичета! Моето бебе е малко по-голямо (почти 4 месеца). За забелването, не съм знаела, че може да се случи само̀, толкова рано😀. На предната консултация попитах дали и кога да започна и педиатърката искаше да ми покаже как и установихме, че няма нужда от помощ. Вече всяка вечер почистваме с интимен гел за бебета на мустела.

За дневния сън.. и ние сме зле. Следя интервали на будуване, сигналите на бебето и пак не успява да спи повече от 30мин. Количката въобще не я признава, изпада в истерия като го сложа и го бутам. Приспивам го на ръце в нас, слагам го в количката и излизаме за 20 Мин докато спи, за да в на въздух. Нося го в слинг и там понякога успява да поспи повече, но вече му е интересно да гледа и трудно заспива, обаче в същото време му е неудобно да зяпа и започва да се нерви, че е с лице към мен и иска да го извадя 🤷🏼♀
Все още не иска да хваща играчки, но с интерес гледа активната гимнастика и ръкомаха.

Аз съм на 24 и работата ми много ми липсва. Посвикнах вече с това, че съм майка, но ми липсват социалните контакти много. Не съм от града в който живея в момента и всичките ми приятелки са в родния ми град та почти нямам с кого да се виждам и разнообразявам тук. Ако бебето ми харесваше да се вози/спи в количката, сигурно щях да прекарвам много време навън. Сега искам да го водя на плуване, някакви занимания за бебета и майки, но ми е адски трудно да стигам… разчитам на мъжа ми да ни закара, но той може след 17:00 или използвам такси (шофьор съм но малкия не иска и в стола да се вози..), ако все пак се реша да отида на нещо, та си стоим пред блока и в нас и вече откачам 😃. Нямам търпение, да започне да сяда, за да го слагам седнал в количката с надеждата да я заобича.

При нас дрешките са ни почти всички нови, за жалост, понеже приятелките ми все още нямат деца, но ако имах възможност бих използвала и дрешки от други деца с радост.  Сега на мъжа ми няколко колеги имат бебета и раздавам на тях малките дрешки.

На 25.10 му сложиха последните ваксини в двете крачета и ротавирусната през устата, но много плака милия и два дни в нас беше страшен киселяк. Вече следващите ще са чак като стане на 1г.

Той все още има някакви стомашни неразположения и понякога много се мъчи. Аз спрях млечните от 3 седмици и не виждам подобрение. Вечер пие адаптирано ( с хидролизират белтък и намалена лактоза ), защото кърменето при нас е с протектор за зърна (така и не засука без него) и вечер храненето ни беше кошмарно… той много се нервеше, буташе ме, плачеше и просто реших че ще давам АМ тогава. Нощем става към 3-4 и пак давам адаптирано. Преди се цедях вечер, като легне и нощем, след като яде , но от 1 месец спрях и денем си му стига кърмата. Роди се 3150 а сега е 7,900.
И въпреки това мляко и че не ям млечни никакво подобрение с болезнените газове.
Майките които кърмите, ограничавате ли храни ? Шоколад, определени плодове или зеленчуци? Защото аз адски много се ограничавам, само и само да му е добре стомаха и пак нищо.. само се чувствам зле от това, че ям само 5 неща.

Правя му и аз снимки всеки месец с табелки с цифричка и вадя на фото за прабабите и прадядовците, че те много му се радват, а ние се прибираме в месеца само веднъж до родния ми град и ми стана традиция да им оставяме снимчица.

Повивам с чувалче в което ръцете са нагоре и той успява да си потърка лицето или да си лапне ръчичката от него. (Все още не се обръща) Изглежда така:

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 10:14 от Twinkle0812

# 634
Twinkle, относно млечните, аз ям основно сирене и не прекалявам, много рядко хапвам и кисело мляко, но съм си правила експерименти и с тях и без тях, ако си има газове, няма значение. Аз не съм супер стриктна в храненето, гледам да не ям пакетирани храни, но се случва, не ям люто естествено, чипс, много пържено и мазно, но се случва понякога. Не се ограничавам кой знае колко от сладко, но следя колко плодове ям, че два пъти малкият се подриска от моето прекаляване..

# 635
Интервалите на будуване растат от сутринта до вечерта.
Ако първият интервал е час и 10 минути например , то започвате да приспивате 5-10 минити по-рано.
Следващия интервал вече е час и 15 минути и така увеличавате с по 5 минути до последния преди вечерния сън.
Естествено ако прави хубави дремки , ако спи 20 минути , тези интервали ще са му големи.

Хе хе, никакъв шанс да успея да обръщам внимание и на това х 2 😀 Гледам бебето, то си показва, че му се спи. Понякога просто не успявам да 'вляза' на момента, защото има все нещо да се върши и ми се случва едно мрънкащо момченце да се изнерви, защото не е успяло да заспи или пък да се събуди 10 минутки, след като е заспало. Помагам в първия удобен момент и се надявам да проработи. Днес докато доприспивах единия на гърда, другия ми го донесе баткото, че му бил много пълен пампеса. Викам му, отвори го и го махни, да си ритка малко гол на въздушна баня и директно му разкопчавам памперса. Какво да видя, той стабилно наакан и омазан. Трябваше да стана веднага, защото започнаха щети наоколо. 😂 Та приспиването ми отиде на кино.

Мама, аз затова близнаците ги държах с еднакъв режим.. че иначе няма оправия.

Наистина те признавам, ако през деня винаги си успявала да ги сложиш да спят по едно и също време и наистина са заспивали. Също винаги са ядяли еднакво, акали в синхрон и т.н. При нас не е така. Затова, Евала на вас!

# 636
Аз ям абсолютно всичко, кис мляко всеки ден, сирене, дори бобови от време на време(просто не съм почитател, иначе не се ограничавам). Избягвам пакетирани неща УЖ, но постоянно ми се яде нещо сладко и започнах да държа натурален шоколад вкъщи, че поне с него не прекалявам. Не съм забелязала малката да има повече газове от някоя храна, има си дни в които корема я тормози, но с оригване и гимнастика се отпуска и не е голяма драма вече.
И аз съм чувала, че близнаците ги държат с еднакъв режим, но бога ми не мога да си представя как се прави това, нали са различно човечета? Ами ако едното не спи, а другото спи по цял ден? Нито е да будиш едното постоянно, нито можеш насила да приспиш другото, не знам.. не мога да си го представя просто.
За екранно време си говорите, баткото прави 3 февруари и все още не е гледал детско, а 2-3 пъти сме му пускали нат джио за по 5-10мин и то седим и гледаме с него, а не за да ни остави на мира. За сметка на това има огромна библиотека и е горд собственик на читателска карта, има изключителен интерес към книжки и проговори рано, като на 2г вече говореше свободно с доста богат речник и правилен изказ.  Също така много рядко се тръшка, а бебешкия пубертет е доста гадна работа и по мое наблюдение децата с повече екранно време се справят по-трудно с емоциите.
За плюсовете мога да говоря много, минусът е, че нямаш 2 мин за себе си и сега ми е доста по-трудно, когато са двамата вкъщи. Много по-лесно е да го зомбираш пред тв за да сготвиш или да пиеш едно кафе, но в края на деня правиш точно това-зомбираш детето. В някаква определена възраст става неизбежно и ще позволим да има екранно време, но в момента го смятам за напълно излишно, препоръките си остават 0мин екранно време за деца до 3г възраст.

# 637
Twinkle0812, аз също се ограничавам и внимавам какво хапвам . За щастие нашето бебенце мога да кажа, че няма колики или да се е случило 2-3 пъти и то заради нещо, което съм яла. Първите дни след като се прибрахме от болницата, хапнах две парчета шоколад и след това я болеше коремчето, затова от тогава не ям никакъв шоколад и какао. Мед също, тъй като и след него имаше проблем. Не ям и бобови култури и внимавам с пърженото и с прекалено овкусените храни. За сметка на това всеки ден ям млечни продукти. Просто не мога да живея без тях и слава богу не съм забелязала тя да има проблем от това. Не ми е проблем да се ограничавам, стига на нея да й е добре. 😊

# 638
Интервалите на будуване растат от сутринта до вечерта.
Ако първият интервал е час и 10 минути например , то започвате да приспивате 5-10 минити по-рано.
Следващия интервал вече е час и 15 минути и така увеличавате с по 5 минути до последния преди вечерния сън.
Естествено ако прави хубави дремки , ако спи 20 минути , тези интервали ще са му големи.

Хе хе, никакъв шанс да успея да обръщам внимание и на това х 2 😀 Гледам бебето, то си показва, че му се спи. Понякога просто не успявам да 'вляза' на момента, защото има все нещо да се върши и ми се случва едно мрънкащо момченце да се изнерви, защото не е успяло да заспи или пък да се събуди 10 минутки, след като е заспало. Помагам в първия удобен момент и се надявам да проработи. Днес докато доприспивах единия на гърда, другия ми го донесе баткото, че му бил много пълен пампеса. Викам му, отвори го и го махни, да си ритка малко гол на въздушна баня и директно му разкопчавам памперса. Какво да видя, той стабилно наакан и омазан. Трябваше да стана веднага, защото започнаха щети наоколо. 😂 Та приспиването ми отиде на кино.

Мама, аз затова близнаците ги държах с еднакъв режим.. че иначе няма оправия.

Наистина те признавам, ако през деня винаги си успявала да ги сложиш да спят по едно и също време и наистина са заспивали. Също винаги са ядяли еднакво, акали в синхрон и т.н. При нас не е така. Затова, Евала на вас!

Мама , долавям някаква ирония или нападка.. не мога да бъда сигурна.Дано греша!
Абсолютно винаги са лягали да соят по едно и също време , не веднъж съм казвала , че спяха основно в количка.Вечер баща им заспиваше единия.На ден съм имала по 15 км пред блока ,за да спят.
Хранеха се от шишета , лягах ги един до друг и давах шишетата.
И да заспи единия по-късно , то го будя когато другия се е събудил.Нямаше как иначе да мръдна ако единия спи , другия яде и после пак същото.
Не не са акали едновременно.
Това работеше при мен и при много мои познати с близнаци.Ако не ти допада , подмини.
Всеки си има неговия начин за справяне.

# 639
  • София
Аз също съм от мамите на диета. Свикнах си през бременността с ограниченията, заради опасност от гестационен диабет и сега също не ми е проблем. Не ям лактоза. Не млечни, а лактоза. И преди съм писала, че на пазара има един куп млечни продукти без лактоза, а аз обожавам кисело мляко, прясно мляко, сирене, кашкавал и така хем си угаждам, хем ми е чиста съвестта. Онзи ден си позволих един купешки чийзкейк, даже не цяло парче и после малката я свиваше корема. Confused Не ям бобови и цитруси, не пия кафе. По което и време на деня да съм опитвала да изпия едно кафе и уж кърмя след 3-4 часа пак ѝ се отразява. Напоследък с лошият сън на бебка, обаче ям шоколадови благинки и ми е малко гузно, обаче то не се издържа иначе. Sweat Smile Всеки ден си правя кремчета с овесени ядки и протеин на прах  и пия чайове за кърмачки, които помагат и за коремчето на бебето заради копъра и анасона.

# 640
  • Пловдив
Живея основно на пържено, салати и шоколад.
Кафе пия по едно, вечер чаша вино. Аз наистина предполагам, че липсата на колики е от шишето, не от моят хранителен режим. Баткото също не е имал почти.

# 641
Живея основно на пържено, салати и шоколад.
Кафе пия по едно, вечер чаша вино. Аз наистина предполагам, че липсата на колики е от шишето, не от моят хранителен режим. Баткото също не е имал почти.

Деси, какво каза, че е шишето?

# 642
От 2 седмици “акото в памперса” е зеленикаво и доста течно, ака по веднъж или два пъти на ден. Почти изцяло на кърма е. Четох, че може да се дължи на инфекция или на непоносимост към млечни или ако суче само предно мляко. Последното го изключвам, защото се цедя с помпата. При някой друг има ли го това? Дали да се притеснявам или да си изчакам консултацията след две седмици?

# 643
От 2 седмици “акото в памперса” е зеленикаво и доста течно, ака по веднъж или два пъти на ден. Почти изцяло на кърма е. Четох, че може да се дължи на инфекция или на непоносимост към млечни или ако суче само предно мляко. Последното го изключвам, защото се цедя с помпата. При някой друг има ли го това? Дали да се притеснявам или да си изчакам консултацията след две седмици?
И ние сме така близо месец, ака само зелено ако и петък сме на консултация ще питам и ще пиша.

# 644
Здравейте, дами,
Да се включа и аз по темите, които обсъждате Simple Smile
На 33г, за първи път майка.
Аз я снимам с числа, които бяха в един комплект с играчки. Избирам и дрешките няколко дни предварително, да не се чудя в последния момент и я снимам на активната гимнастика, защото е с неутрален фон. Слагам и по някоя играчка за цвят. Не си давам много труд, но поне да имаме нещо за спомен.
Според мен, прилича на мен по очите и носа, останалото е на баща и, но ще видим по нататък как се променят чертите.
Със спането сме големи късметлии, спи от 8 вечерта до 8 сутринта, само сменяме памперс към 12, после не се налага защото остава чист до сутринта. Не мога да дам съвети, защото тя сама си направи графика.
Веднага като стане почва да яде, защото е прегладняла. Изяжда между 150-210 мл, след това приготвям чантата и излизаме на разходка. Няма значение дали е будна или не като излизаме, защото заспива по пътя за парка и се събужда като стигнем там. Вадя я от количката да разглежда докато не се измори и пак я слагам в количката. Яде веднъж докато сме на разходка и после се прибираме. Прекарваме 3-4 часа в парка.  
Общо за деня изяжда 800-900 мл, не знам дали е много или малко. На смесено хранене е. Беше ми намаляла много кърмата, тъй като тя отказваше да суче и само се цедях, но имах гадна помпа и не я ползвах често. За 10 дни количеството ми се увеличи двойно с momcozy. Та успявам 1/3 от яденето да е кърма. Всеки ден изцеждам малко повече от предния.
Не спазвам диета, хапвам си каквото ми се яде, но винаги гледам да имам протеиново ядене за деня. Аз по принцип си пия много вода, но постоянно изпитвам жажда откакто кърмя. Пия по 1 кафе на ден.
Тя вече е над 7 кг, всички казват че прилича на 4 месечно бебе по размери. Всеки ден прави нещо ново, много се усмихва вече, като ни разпознае с мм и веднага ни се усмихва. Разтапям се всеки път Simple Smile
Нашите Акита са си зелени от доста време насам, педиатърката каза че няма проблем, стига да се изхожда редовно и да няма видим дискомфорт. Каза че може да е от оксидирането и че като е на смесено хранене е нормално да е зелено, най вероятно е от АМ.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 17:33 от Irin_A

Общи условия

Активация на акаунт