Августовски бебета 2024

• 21 661
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
# 661
На мен лично килимчето ми харесва, беше един от изборите ми, но предпочетох Мечо в гората, защото е 2 на 1,80. Но това е много симпатично

# 662
Много е хубаво килимчето. Като гледам линка с бебето и малко се тревожа, моята девойка въобще не иска да лежи по корем, всеки път е някаква мъка за мен и за нея, въобще не напредваме, имаше за кратко подобрение, но сега, като я слагам по корем си намира едната ръка,  лапва целият юмурук, и нищо не я интересува, нито картинки, нито играчки, абсолютно нищо, другата ръчичка я извива назад като самолетче. В такова състояние с лежането по корем, май даже и опасно за нея. Незнам какво да правя, ще стане когато тя поиска явно. Иначе си държи главичката, даже се опитва да я вдигне сама докато лежи по гръб, понякога успява докато я храня. Аз я храня в скута си, слагам я на една мека възглавница и от нея надига главичка. Свекърва ми каза, че нейните деца не са пълзели, направо са проходили, ще видим как ще е при нас.

# 663
Аз още не съм поръчала нашето килимче, аз съм харесала този модел:
https://kilimche.bg/product/termo-kilimche-za-igra-1-5-sm-london-trafik/

За съжаление ММ ме зарази въпреки всички мерки и сега аз карам вируса. Не знам дали е възможно Момчил да го подмине, дали е възможно кърменето да го предпази, защото маските със сигурност не помагат (каква ти дистанция при кърмене и носене на ръце?!)…
Нека мамите с повече опит пак да споделят и да дадат кураж, аз лично го приех много тежко психически. Даже обмислям да почна да ходя на психолог - не е депресия, но определено е шок, който явно няма да премине току така.
ММ на 3тия ден го изолирахме в апартамента на родителите му да се лекува и да не ни зарази, но белята стана. Сега аз като съм болна, няма как да си лежа по цял ден в леглото и да си дремя…
А исках другата седмица да си слагам противогрипна ваксина, да видим дали ще стане.

# 664
  • Пловдив
И моят голям син не е пълзял, научи се покрай кучето на приятелка на морето 🤣 но вкъщи не лазеше.

# 665
Ленка, бъди търпелива и упорита. Слагането по коремче е важно, пълзенето и лазенето също са важни. Слагам едно полезно видео, има и други от същата ерготерапевтка по темата https://youtu.be/eR0i5kEXXEk?si=K0lMKuxc_ghQQczw. И кано цяло на английски има тонове информация защо са важни - за мускулатурата, за зрението, за примитивните рефлекси, са дишането, за фината моторика, за когнитимното развитие.

# 666
  • София
Герка, през първата зима на сина ми, аз не спрях да боледувам. Принципно изобщо не съм болнава, но тогава явно ми беше спаднал много имунитета и много често ме болеше гърло и бях хремава. Кърмех го и му нямаше нищо, не се зарази нито веднъж от мен. Мисля, че сложих маска само първия път за 1-2 дни и повече не издържах.
И двамата не пълзяха, а почнаха да се изправят по мебелите. Преди това се бяха научили да се търкалят  и така се придвижваха понякога из къщи. Синът ми проходи на 13м, а дъщеря ми на 11м

# 667
Герка, бързо оздравяване, всичко ще е наред, бебчо може и да не се разболее, носи задължително маска и я сменяй по-често, ще го опазиш. Преди повече от месец, майка ми дойде на гости, да види внучето си и донесе някакъв вирус, нямаше как да я изолирам или я върна в къщи, мъжът ми също се разболя, аз бях също с температура, но някък си опазихме бебка. Тя вдигна температура само 37,6 и много се шашнах (беше на 1 месец), свалихме я с панадол, друга симптоматика не прояви.

# 668
Момичета, не спирам да ви чета и да се уча от вас! Още помня как в началото се притеснявахме дали ще чуем пулс, а вече говорим за захранване🩷

Аз имам малък проблем обаче и искам да попитам - кърмя малкия и се цедя също, но днес ми се образува нещо като болезнена бучка на едната гърда и ме боли при натиск. Какво мислите? 🤔

# 669
Това килимче ми изглежда същото като тези от kilimche.bg
https://iskambg.com/igrachki-za-deca/2804-4184-двулицева-мека-по … змер-180_х_160_см

Gerka, преди известно време дъщеря ми имаше хрема, след няколко дни и баща й се  разсополиви, а ние с бебчо си бяхме добре през цялото време.

Моят бебок и той не се кефи на лежането по корем, но почнах да го слагам преди всяко хранене и след сън и има значителен напредък.

Днес става на 3 месеца. Времето лети!

alexandrayh, топъл душ, масаж, изцеждане и лецитин са ми помагали в такива моменти.

# 670
Пропуснах темата с храненето на кърмещите мами - заради кърменето не се ограничавам от нищо, точно в момента имам ограничения заради други проблеми, но опитите ми за връщане към здравословно хранене като преди бременността за сега са с потресаващо лоши резултати. Не е особено учудващо обаче, никога не съм обичала да се храня здравословно, много по-вкусно ми е да ям пържено, сандвичи, купища сладко, чипсове и снаксове. Човек да се чуди как голямото ми дете поне засега яде нормално.

Килимчето и при нас е актуална тема. Търся все още оптимален вариант за справяне с ледения ни под на долния етаж, в идеалния случай не само за бебето, а и за баткото, ако може и за нас. За съжаление все още не съм намерила идеалния за нас вариант и ми се струва, че такъв в тази квартира не съществува, но ще мислим компромис. Килимчетата, които сте споделили ми харесват, въпреки че поне за нашето семейство зависи и за къде ще се ползва.

Не съм изгледала видеото, което пусна Маги, но споделям мнението, че това е важно. Не, че ако пропуснат лазенето няма да пораснат или ще са по-малко хора, не мисля, че някой се заблуждава, но е умение, което има ценни последствия. Моето първо дете не беше сред първите прохождащи, още около 8 месеца бабите започнаха да разпитват дали не лази и да ми обясняват как било по-добре, защото можело да го прескочи и направо да проходи по-рано. Аз бях категорична, че дори и да проходи, ще направя всичко възможно и да лази и въпреки че той първо започна да лази и после си проходи, съм му намирала различни занимания, с които и след като е проходил да стимулирам лазенето. Сега с второто съм на същото мнение и ще процедирам по същия начин. За времето по корем си признавам, че не се справям добре, има дни, в които изобщо не го обръщам, съответно виждам и колко му е трудно и се сърди доста бързо.

Герка, бързо оздравяване! Не се притеснявай, не е задължително щом ти си болна да се разболее и бебето. А дори и да се разболее, не е задължително да е нещо тежко. Не можеш и да го опазиш от всеки вирус докато порасне. Потърси помощ, щом усещаш, че имаш нужда. Това е много хубаво, че се осъзнаваш. Когато се разболее детето (в някой момент от живота) ще ти бъде тежко, не тежи толкова физическата грижа, колкото психическата част. По-добре да си обърнеш внимание сега на психическото здраве, отколкото после да те завлече в някое тежко състояние от нещо такова. Децата неизбежно боледуват все някога, къде по-леко, къде по-тежко, първите са най-страшни според мен - първото боледуване, първата висока температура, първата по-сериозна заразна болест, първия престой в болница... след това става една идея по-леко, не вярвам, че някога става все тая. И до сега ми е тежко, когато баткото се разболее, виждам и майка ми как ни мисли когато с брат ми сме болни или пък сега внуците й. Няма да мине напълно, но става все пак една идея по-леко. Нека на всички децата ни да са здрави (и ние покрай тях), а когато не са, ще се справим!

# 671
Здравейте,сменихме млякото с Аптамил 1. Първия ден не се изака,но втория ден два пъти ака и е по рядко. Нормално ли е от Аптамила да е такова акото? Подщи на всяко ядене ака.

# 672
Здравейте,сменихме млякото с Аптамил 1. Първия ден не се изака,но втория ден два пъти ака и е по рядко. Нормално ли е от Аптамила да е такова акото? Подщи на всяко ядене ака.
Аз давам Аптамил 1, но доста рядко т.к. е предимно на кърма. Ака по 1 път на ден,нормално рядко е според мен.

# 673
Ние бяхме на него от първия месец и не беше рядко акото, може нещо да е временно от смяната. После го сменихме, след това се върнах на него само за малко точно заради това, че си акаше редовно с него, но се отказах бързо, млякото ставаше на топчета докато се хранеше беба, правеше много пяна при разбъкването, колкото внимателно да го бъркам пак правеше пяна, а и при всяко пръц и се цапаше дупето. Затова се отказах от аптамил, но иначе спрямо Нан Аптамила изглежда доста по мазничко млекце.

# 674
Ние бяхме на него от първия месец и не беше рядко акото, може нещо да е временно от смяната. После го сменихме, след това се върнах на него само за малко точно заради това, че си акаше редовно с него, но се отказах бързо, млякото ставаше на топчета докато се хранеше беба, правеше много пяна при разбъкването, колкото внимателно да го бъркам пак правеше пяна, а и при всяко пръц и се цапаше дупето. Затова се отказах от аптамил, но иначе спрямо Нан Аптамила изглежда доста по мазничко млекце.
Точно така е! Не знам дали говорите за чистия аптамил или комфорт 1, защото 3-ти месец сме на Аптамил Комфорт 1 и си е доста гъсто мляко, даже ни беше запекло в началото, но се оправихме. Става на топки само, когато водата по гореща от 42-45градуса, а ако е под тях си се разбърква с порцеланова лъжичка за 10 секунди. Вече съм шпец по тази тема, защото в началото пробвах какво ли не да го разбъркам добре, но след това попаднах на клипче на Аптамил и правилно разтваряне на млякото. Иначе да, мазничко си е и дори е леко жълто, докато Нан, който пробвах си беше буквално като водичка и пиеше много по-голямо количество от него (150мл), а от Аптамил все още сме на 100мл и понякога даже не може да го допие. Според педиатърката ни наддава напълно нормално в средни норми и е по-добре да пие 100мл Аптамил, отколкото голямо количество Нан и да се разшири стомахчето, а в същото време да наддава по същия начин (това важи само за нас, не казвам, че при всички е така и трябва да е така.. всяко дете е различно).

Общи условия

Активация на акаунт