Августовски бебета 2024

• 21 630
  • 776
  •   1
Отговори
# 765
Оле поне нощем спи моята, ама пък баткото става поне 1-2 пъти за вода и тоалетна, като сметнеш и кърменето и пак сънят е мираж.
Моя непоискан съвет е да го изкараш когато не му е време да спи, че си спомням като сменихме кошовете колко се превъзбуждат, че виждат всякакви неща. Успех ти пожелавам! Аз тъкмо вчера поръчах от зара зимно чувалче за количката с гъши пух, като знам колко им топлят якетата с пух, поне ще съм спокойна че и е топло. Сутринта беше 2гр като я изведох и я бях опаковала като матрьошка. И си мислех, че в тоя студ ще спи “като бебе”, тя 23минути Head Band

# 766
Miliva , все още не сме решили къде ще отидем. Ще гледаме да е през седмицата, да бъде по-спокойно в спа центъра.
Бебко заспива към 21ч след последното си мляко и се събужда между 4 и 6 сутринта за хапване. Ако стане в 6, заедно с неговото мляко си правя и кафе за мен и имам време малко да почета книга на тишина и спокойствие докато всички спят. Баткото и той се отдели вече да си спи в детската, защото като се роди бебчо и той се беше преместил при мен. Сега остана и мъжа да ди дойде да спи при нас. Къщата ни е голяма и има стая за всеки, но на мен без мъжа ми ми е самотно на леглото.

# 767
  • София
Скрит текст:
Ама ти ли я вдигаш през нощта да яде, та не се буди? Моля да уточниш, щото аз чакам тя да се събуди за ядене. И както стана тая нощ към 3:30, памперс, ядене и танци до 6. Щях да се гръмна 🙄😀 В повечето случаи я кърмя и заспива веднага, но това чудо като нощес не е било. Дано да е изолиран случай 😂
Ние имаме по 6 хранения (понякога 7, ако стане два пъти през нощта). Аз не се стремя да ги намаля, защото щом иска, значи е гладна. Яде през 3-4 часа през деня, през нощта до към 6.

Сънят през деня е в 4 дремки: 45мин, 45мин, 2 часа и последната е около 30мин. Събират се около 4 часа, рядко 5 (ако обедният сън е по-дълъг). Стои будна по час и 30-40мин, само последното будуване преди нощния сън се старая да е два часа.
Нощният сън при нас се води непрекъснат, защото въпреки яденето през нощта, реално не се събужда, според консултантите това де брои за непрекъснат сън.

Заспива около 20ч и към 00-1ч и към 4:30ч се размърдва, опитвам да доприспя, не се получава и ситуацията рязко ескалира в “ме-ме-ле” (плач за ядене), обаче си остава със затворени очи, дори да ги отвори, докато суче си заспива дълбоко и после дори оригването не я събужда. Памперс не сменям през нощта, че се разбужда и ще почне забавата. Така поне е поносимо, всичко приключва за 10-15мин. Има памперси и гащи, които си пише, че издържат до 12 часа, а тя спи нощем 10-11, ака веднага щом се събуди сутрин, през нощта само пиш.

# 768
Аз да попитам има ли други бебета, които не са на себе си заради поредния скок в растежа (12-13 сед)
Пак започна да плаче привечер неукротимо, дори трудно хваща гърда и след някакви минути се смее и гука. Овен това не иска да заспива сама, а спането е около 30-40 мин, рядко час или повече от час.

Оставям линк, ако някоя от вас се чуди дали странното поведение на бебчето ѝ не е заради поредния скок в растежа.

https://naninanibebe.com/polezno/kalendar-za-rastezhni-skokove/? … th=08&c_year=2024

# 769
15та седмица.. по таблици няма скок, но тази нощ яде на 2часа.
От 23:30 до 4:30 го храня за 3ти път 🤐.

# 770
15та седмица.. по таблици няма скок, но тази нощ яде на 2часа.
От 23:30 до 4:30 го храня за 3ти път 🤐.

За утеха или напротив - не знам как е правилно да се наричат на български, но има два вида скокове. Едните са ментални, те са в тази таблица и в Wonder Weeks  и т.н. А има и такива на растежа при които бебетата увеличават количеството мляко. За тези на АМ не мога да кажа как точно се усеща, чела съм, че и при тях го има, но кърмените търсят гърда по-често, по-дълго, понякога и често и дълго. Такъв скок има 3ти-4ти месец.

# 771
Момичета,аз се изгубих, малко изпуснах 2-рия месец, но беше пак ужас. Баткото кара скарлатина,като ни мина карантината средният направи ларингит и от миналата седмица и бебето е със сополи,кашлица,имаше и температура, та изпуснахме ваксината за 3-ти месец. Май го закрепих,та евентуално тази седмица ще го водя. Иначе тези дни имаше точно такъв ужас - търси да яде през час,гърдите ми не смогват,чак ме болеше, все едно сега започвах кърмене,едвам го издържах. Също явно е в регресията на съня,защото започна да спи по 30-40 минути и е ужас, няма заспиване после. През нощта го слагам към 7-8 и прави пауза от 4-5 часа,(към 12-1 става и то често е защото аз си лягам и се буди), после към 3-4 и после сънят му е много лек и на всеки час започва да търси,аз в 7 не издържам вече и ставаме. Определено спи по-добре по корем,ако е заспал по гръб през нощта се буди на много по-малки интервали, даже днес не съм го обърнала на храненето в 3:30 и като ми се събуди,разсъни се,аз се събуждам,нашият - щастлив,гука ми,та до 6:00 се разправяхме,но това е инцидентно. Дано да мине този период,че горките ми гърди,никакви ги няма вече. Качил е последният месец 1,300кг, личната каза,че е малко множко,ама какво да го правя. Сега е 6,300 и 61см. Много ми гука,седи си по корем, изправя глава на 90 градуса,опитва се да се смее с глас вече и много смешно се завърта настрани,но е малко дундест и е тромавичък Grinning  Прави и коремни преси в опит да се изправи от легнало положение,но до 6-ти месец няма сядане,освен в шезлонг. Та така, дано да сложим ваксините и да закрепим положението с тези болести,че не знам.

# 772
Тази нощ моето мече сука почтипрез час,гърдите постоянно меки имах чувството ,че няма кърма,а то как да има ,,с толкова често хранене. Събуди се по никое време ,свърши си работата,докато го сменя ,повърна ,хайде пак се преобличахме и като се почна един купон..няма заспиване. Така откарахме цялата нощ.
 Всчики пишете ,че са намалели храненията, само аз имам чусвтото, че кърмя през два часа денем и нощем, има дни в които яде по рядко но те са блян.
 Що се отнася до активността му по цял ден играме, вдига глава почти се завърта по корем ,а от гръб по корем без проблем,гука си следи играчки, ускивки Simple Smile чудо е ..много забавно.
 Та във връзка с това ,че по цял ден играем, имам ВЪПРОС, тезикоито сикупиха килимчета за игра от този тип
https://www.amazon.de/gp/product/B0B9Y6W25X/ref=ewc_pr_img_2?smi … BQF3VLULNYNA&th=1
 има ли оплаквания да са се развакумирали ,надигнали или разлепили някъде,че чета доста такива коментари ?

# 773
Момичета тъй като наближава Черния петък в Emag искам да ви помоля за съвет. Решила съм се да купим уред за готвене на пара и да пасира в същото време и да си изкарвам готово пюре, че нали и захранването наближава.
Бихте ли ми препоръчали уред, от който сте доволни вече или сте решили да закупите вие?
Аз съм се спряла за сега на този - https://www.emag.bg/ured-za-gotvene-na-para-i-blender-4v1-philip … n=share%20product

Да, за сега съм решила да пробвам с домашно приготвени пюрета от мен, тъй като живеем на село и имам някои неща от градината, които съм запазила за този момент, но ако не се получи не съм против и готовите пюренца на бурканчета. Това ми е доста интересна и вълнуваща част, която предстои и не няма да ме натоварва, а ако имам уред нещата ще са още по-лесни.

# 774
Аз съм ползвала този на Филипс с близнаците , сега ще го ползвам и с малкия.Много съм доволна , правех си заготовки от месо (в кутийки определени грамажи с малко бульон вътре) и сезонни зеленчуци и плодове.Дори и след като ги записах на детска кухня , когато не ни харесваше менюто там , пак си им правех.Зареждах го преди разходка , за да има време само да се охлади , че доста горещо беше ако го пусна непосредствено преди хранене.

# 775
Мисля че е време за нова тема. Някой може ли да пусне?

По темата със захранването аз днес напазарувах едно кашонче с пюрета. В момента във Фантастико са много намалени пюретата на Gerber, в Оzone също са на добри цени.

При нас генерално храненията се разредиха, ноо преди 2 дни, една нощ се буди на 2 часа да яде.

В петък сме на консултация. Аз го меря 6,300кг, колко е дълъг не знам. От дрешките на H&M носи 68ми размер, панталонките му идват дълги, но бодита са му съвсем добре.
Смее се, бута с ръце играчките от активната гимнастика. Стои по корем с вдигната глава, но продължава да не му харесва и бързо почва да се сърди. Не се обръща  сам.

# 776
Мисля че е време за нова тема. Някой може ли да пусне?
Гледах, че мартенската е една, с повече от 100 страници, затова не съм пускала нова. Мисля, че има някакви разлики по разделите, явно тук не е 50стр и край.
Редактирам се: проверих правилата и трябва да сме и тук до 50стр така че заповядайте в новата тема

Премина при нас това постоянно кърмене, човечето си увеличи млякото. Три дни беше истинския зор при нас, кърмих колкото често иска, понякога и на 30-40мин през деня, нощем ме пощади и търсеше на всеки 3 часа. Като знам, че е период и регулира си позволих да е както дойде, сега пак влизаме в режим.

Днес бяхме на преглед и ваксини. Измериха го 62см дълъг, 6500гр с 45см глава. Изостана в размерите спрямо батко си, вървяха еднакво до едно време, но по това време баткото е бил с 2см и 700гр повече. Не се оплаквам или притеснявам, просто констатирам, възхищавам се как бебета на едни и същи родители, родени с почти еднакви мерки в един момент започват да се разминават значително. Две мускулни ваксини и ротавирусната сложиха. Обаче бяха планирали с един час прегледа и ваксините на малкия и ваксина на баткото. Е, доктора определено не го измисли добре като последователност. Първо прегледа Лео и после реши първо да боцне Макси и после Лео. Груба грешка. След месец имат час пак двамата за ваксини и ако не се обадя да ги разделя ще настоявам първо да е бебето. До сега винаги е било проплакване за няма и минутка и край при баткото и при първите на Лео, днес обаче баткото като се разрева, Лео ревна още преди да го почнат него и после даже и като се успокои след ваксините, баткото ми ревва пак на няколко пъти и бебето съответно също. Но пък имаше и такъв миличък момент на тръгване докато им запишат следващите часове, Макси стои до количката жално и пита Лео "И теб ли те заболя, Лео? Няма нищо, ей сега ще мине". Засега единствения страничен ефект при Лео е както обикновено по-стабилен сън след ваксина.

Коментирах с доктора и по корем как лежи все върху дясната си страна и дори да завърти малко главата после ляга пак на дясната. Пита ме по гръб като е дали се върти и на двете и каза, че в такъв случай не е проблем, защото по гръб той го вижда симетричен, значи просто му е по-удобно. Питах го и дали е проблем, че не иска да си вдига хубаво главата като е по корем, каза че като го е пробвал сега на прегледа да се надига държи главата (повдигане от легнал по гръб да прибира брадичка), значи просто му тежи защото е много голяма. Пита ме дали помня баткото как е бил и говорихме, че точно затова се изненадвам, баткото от новороден много си държеше сам главата. Естествено не успяваше винаги в началото, но той е и преносен, на тази възраст същата голяма глава я държеше хубаво вдигната като е по корем. Докторът обаче не е притеснен, така че всичко е наред. Казвам само ако има някой в сходно положение, да вдъхна спокойствие.

И да се оплача, бях споменала, че при мен косопада след раждането си започна, но ми се струва, че този път е дори по-зле от първия. Имам чувството, че скоро съвсем ще оплешивея.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 00:53 от vicktoria_petrova

Общи условия

Активация на акаунт