💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 2 (23.09 - 30.09)

• 75 624
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 615
Добре де, червените явно се чувстват на пионерски лагер. Кой ще отиде в ново племе и ще изпрати слаб играч за да им помогне? Как изобщо може да ти хрумне такава мисъл да поискаш от чужд човек подобна "услуга"- да остане със силните и да им изпраща "слаби", за да са спокойни? Изумителна логика...Някои вярно не знаят къде са отишли...
Логиката е елементарна: пращаш някой който няма шанс да спечели първата игра и се върне: защото може да дойде обратно в твоето племе и да те върне теб на блатото.
А логиката на оригиналните червени ще бъде да гонят всеки новодошъл след 1 цикъл, когато евентуално имунитетът да е изтекъл (ако не е спечелил нов от играта), и затова този играч трябва да е слаб, за да не спечели поне имунитет: и така шансът най-много от оригиналното племе да се спасят един по един е най-голям
Да, прав си, но това е  вероятностен модел. С твърде много "може би" и ако... Съгласна съм дори, че моделът изглежда изгоден, и за Мартин и за червените. Но сега да разгледаме положението на Мартин, от което той извлече максималното. Да се съобрази в новото си племе с мнението на мнозинството, а да не изгони "слаба" женица,  с което да претърпи морален срив още в началота и да задълбочи разделението в новото племе.  Кралев е възможно да се върне при тях, но е възможно да го разхвърлят в друго племе. Ако изобщо е в състояние да победи. За мен Мартин прецени правилно картината и резултатът вчера е показателен. Това е състезание и всеки о отговорен за решенията си. Идеално не винаги е равно на оптимално. И няма място за сръдни.

# 616
  • София
Да, прав си, но това е  вероятностен модел. С твърде много "може би" и ако... Съгласна съм дори, че моделът изглежда изгоден, и за Мартин и за червените. Но сега да разгледаме положението на Мартин, от което той извлече максималното. Да се съобрази в новото си племе с мнението на мнозинството, а да не изгони "слаба" женица,  с което да претърпи морален срив още в началота и да задълбочи разделението в новото племе.  Кралев е възможно да се върне при тях, но е възможно да го разхвърлят в друго племе. Ако изобщо е в състояние да победи. За мен Мартин прецени правилно картината и резултатът вчера е показателен. Това е състезание и всеки о отговорен за решенията си. Идеално не винаги е равно на оптимално. И няма място за сръдни.
Разбира се трябва да добавя, че Кралев никак не е толкова силен играч (въпреки неговите твърдения и хвалби): в момента има поне двама мъже при червените които биха го победили на всяка мъжка игра, а жените ще го отвеят на висене, така че конкретният избор на Мартин е много правилен. Ясно е, че Кралев ако не е сред първите двама на следващата игра ще изхвърчи на съвета след това

# 617
Защо го пазят толкова това Ренде? Чак започвам да си мисля, че тя е причината, този път да се минава само 7 пъти.
КараКолис беше излишно охокан от кака Ралка. Пилиту на Пенко проспа пъзела.. дума не й казаха Димчо и Ралка. Краварска и тя започна много да реве като тромавото Нати.

Само по 7 от племе ги минаваха. И Миряна не ги мина.
Всъщност и Иванина не го мина и вместо нея Светлин мина два пъти, докато трябваше точно Ренката да я замести. Като цяло танцуващото лемурче си изгледа от близо цялата игра, но после голям го вадеше

# 618
На мен варелите пък не ме притесняват. Жените трябва да са по-внимателни като ги минават, което при отборни игри с пъзели тован е проблем. Според мен само при елиминационни битки с мъже и жени не трябва да се дават, защото тогава наистина дава предимство на мъжете.

Проблема е, че това предаване разчита предимно и само на физически умения. Ако направят тресе да е лесно за жените, това го прави още по-лесно за мъжете.

Този сезон според мен е много интересен, участниците са наистина много добре продготвени. Чух за критиките 'Игри на Олимп', но пък на мен това ми е интересно да гледам, вместо тромави хора как тичат по плажа. Лично мое мнение, аз харесвам да гледам спорт.

Социалните игри са също много на ниво, миналата година имахме 2ма човека, които оплитаха мрежата, сега всеки се опитва шах да играе, иронично, точно шампионката по шах си тръгна първа.

Павел много добре ме изненада, аз бях скиптично настроена към него. Рени дразни, но ми е интересно да видя до къде ще стигне с нейната тип 'Игра на Тронове' социална игра (както Павел я определи вчера). Като цяло много силен сезон, на моменти забравям, че сме само още втора седмица. Миналата година по това време гледахме как Мудева реве за РР 2 часа.
Силвето е топ, според мен наистина Раду не я хересва защото не може да я манипулира, а знае социално колко силна тя би могла да бъде.

# 619
Още нещо забавно се получи, но това предполагам, че е основно заради начина, по който продукцията показва нещата - не знам в колко синхрона Димитър се обяснява за някакви тактики от армията и подобни глупости.

Толкова ми беше смешен в разсъжденията си, че всичко върви по план, че се сетих за вица, където при една инспекция на строителен обект при срутването на една стена служителят отбелязва - 8:27 часа - точно по график! Grinning

И както едва ли не си фантазира на глас, в един момент Крамарска и Пелипенко дружно ревват, защото Добрин, който е в стая с Димитър и незнайно какво са си говорили те двамата, ги е обработил надеждно - човек да не знае да се смее или да плаче.

Великите стратези Кралев и Благой увисват като прани гащи и добре, че двете момичета реват (според Благой като магарета), че да им зацепи, че нещо не е наред. А иначе двамата от смешни по-смешни пред Мартин, който седи там и им гледа сеира.

И ако пред Мартин се държаха като пред класната, то пред Ралица бяха като пред директорката и дори не посмяха да нарекат Малвина най-слаба в племето, защото знаеха какво ще последва Joy

# 620
Да, Кралев не е нещо особено, не е много силен, мъжете от червените могат да го бият. Само за жените ще е по-трудничко (ако не е типично женска игра), ама то на тях кого да пратят. Няма я Мани 1.

# 621
  • София
Наистина забавно се получи при жълтите. Мисля, че основната грешка на смешковците беше, че не гласуваха за Добрин за капитан. Тогава той щеше да избира между тях и Димитър и имаха шанс, а така му показаха, че не е пълноправен член на коалицията и се прецакаха. Не мисля и че Пелипенко по грешка гласува за Добрин.

# 622
Съгласна съм с повечето неща.
Само дето си мисля, че Благой точно пред Ралица каза, че е трябвало Малвина да отиде на блатото като най-слаба.
Готин виц. Laughing

Още нещо забавно се получи, но това предполагам, че е основно заради начина, по който продукцията показва нещата - не знам в колко синхрона Димитър се обяснява за някакви тактики от армията и подобни глупости.

Толкова ми беше смешен в разсъжденията си, че всичко върви по план, че се сетих за вица, където при една инспекция на строителен обект при срутването на една стена служителят отбелязва - 8:27 часа - точно по график! Grinning

И както едва ли не си фантазира на глас, в един момент Крамарска и Пелипенко дружно ревват, защото Добрин, който е в стая с Димитър и незнайно какво са си говорили те двамата, ги е обработил надеждно - човек да не знае да се смее или да плаче.

Великите стратези Кралев и Благой увисват като прани гащи и добре, че двете момичета реват (според Благой като магарета), че да им зацепи, че нещо не е наред. А иначе двамата от смешни по-смешни пред Мартин, който седи там и им гледа сеира.

И ако пред Мартин се държаха като пред класната, то пред Ралица бяха като пред директорката и дори не посмяха да нарекат Малвина най-слаба в племето, защото знаеха какво ще последва Joy

# 623
За пореден сезон, за пореден път продукциите ни не правят нищо да обезопасят терените. И ИВ е така, и във Фермата беше така, просто нямам думи. Толкова ли не могат да ги осъдят заради това? Или трябва някой да остане инвалид?

Участниците...една част се държат, все едно са им длъжни. Визирам Кралев и половинката му (не му помня името). Никой не е задължен да ви държи на резиденция, не сте с договор в това шоу и никой не ви е длъжен в живота, момчета!
Раду според мен сбърка с това, че се насочи към Ангел. Видя как на съвета Ангел агресира, трябваше малко да се отдръпне от него, докато на щангиста му мине и тогава да го придърпва към себе си.
Не крия, че не харесвам Караолис, но ми е любопитно как ще продължи след тази загуба. Дава вид на човек, който не умее дс губи и е интересно дали ще се събере или ще се срине като участник.
Мартин е топ, радвам се, че показа на племето си силните си страни, не искаме да става веднага бушон Simple Smile

Димитър е БОЖИНКАТА wannabe, ама Божинката е един Joy

# 624
Скрит текст:
Наистина забавно се получи при жълтите. Мисля, че основната грешка на смешковците беше, че не гласуваха за Добрин за капитан. Тогава той щеше да избира между тях и Димитър и имаха шанс, а така му показаха, че не е пълноправен член на коалицията и се прецакаха.
Не мисля и че Пелипенко по грешка гласува за Добрин.
О, в това съм почти сигурна Grinning Просто се прави на умряла лисица.

# 625
Като им гледам зодиите, с толкова много водолеи е нормално да има его битки - водолеите като си наумят нещо и край (фиксиран въздух). От там следва почти никога да не приемат чуждо мнение, да имат затруднения в това да си променят гледната точка; както и склонност да са арогантни. Разбира се, не им знаем наталнте карти, но анализираме само това, с което разполагаме. А стрелците пък (другия преобладаващ знак), не могат да си мълчат и са ''право куме в очи'' коетo понякога е подходящо, понякога е мнооого неподходящо.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 14:24 от Saturniana

# 626
Игри на Неволята, Игри на Варелите, Игри на Джанките, Игри на Травмите, Игри на Лекари на Терен и прочие 😂😂😂

# 627
Като им гледам зодиите, с толкова много водолеи е нормално да има его битки - водолеите като си наумят нещо и край (фиксиран въздух). От там следва почти никога да не приемат чуждо мнение, да имат затруднения в това да си променят гледната точка; както и склонност да са арогантни. Разбира се, не им знаем наталнте карти, но анализираме само това, с което разполагаме. А стрелците пък (другия преобладаваш знак), не могат да си мълчат и са ''право куме в очи'' коетo понякога е подходящо, понякога е мнооого неподходящо.
Мда... точно сблъсъка при зелените - стрелец срещу водолей. Силвия срещу Раду.
Раду орезили Силвия в национален ефир, защото /според него/ отказала да играе с него. Ако беше се съгласила - нямаше да я орезили. Коментарите за нощнички и злобни погледи щеше да си ги запази за себе си.
Смешното в случая е, че Силвия, като един типичен стрелец, колкото и да не ни се вярва, най-вероятно наистина не е разбрала намеците му. Точно както един друг стрелец - Павел, не разбра правилата на играта /или ги остави да минат покрай ушите му/ и стъпи на земята в играта с варелите. Стрелците трудно могат да бъдат вероломни, макар и да са хитри и комбинативни. Просто са много разсеяни и фиксирани в себе си.

# 628
И игри на интригите...пардон - на стратегиите.

Игри на Неволята, Игри на Варелите, Игри на Джанките, Игри на Травмите, Игри на Лекари на Терен и прочие 😂😂😂

# 629
  • София-Младост
Радо говори хубав български, но на моменти малко завоалира. Когато "наговаряше" Силвия не го каза директно...и тя не разбра за какво става въпрос, според мен. И затова после се правеше на учудена, а той пък на обиден.

Общи условия

Активация на акаунт