Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 074
  • 213
  •   1
Отговори
# 150
Значи ти ако не го искаш детето го махаш.
А той ако го иска?
Пак ли правиш аборт?

Ако ТЯ не го иска, той дори няма да разбере.
Е това вече е отвратително.

Така е, не  е готино, обаче точно така ще стане (и става най-вероятно....).
Сиреч двойни стандарти.
Тя иска аборт. Прекрасно
Той иска аборт . Простак.идиот и др такива
Няма логика

# 151
Не казвам, че е прекрасно. А само, че, ако жена не иска бременност, тя ще я прекрати без да казва на мъжа. Обратното е невъзможно все пак.....

# 152
А той ако го иска?
Пак ли правиш аборт?

Така е, не  е готино, обаче точно така ще стане (и става най-вероятно....).
Сиреч двойни стандарти.
Тя иска аборт. Прекрасно
Той иска аборт . Простак.идиот и др такива
Няма логика

Ако един мъж изглежда стабилен, отговорен и обичащ жената, имат хубава връзка, и ѝ каже, че искрено желае детето, тя най-вероятно ще е съгласна да задържи детето, дори и да смята, че не е най-подходящият момент за дете. Ако не му казва за бременността и направи аборт без негово знание или одобрение, то най-вероятно мъжът вече е дал достатъчно причини, за да не иска дете от него.

# 153
Така мъжете почват да се отделечават от детето и жената.

Това си е нейното тяло нейното дете нейния ден за женене. нейно решение дали да кърми.
Абе ТЯ ТЯ ТЯ ТЯ

И си готвят някаква манджа.

После мъжа не се интересува..

Мъжа трябва да е част от всички решения.
Ако ли не. Чао, не щастлив, а нормален брак.

От отбора е мъжа със същата фланелка, но не му подавате топката.

Да сте живи и здрави

# 154
Ние с ММ ползваме презерватив. Говорили сме, предлага съм хапчета за мен, но той е против. Ако стане нещо, да, бих махнала без да му казвам. Мъжът ми много иска още едно дете, но аз не искам да се връщам пак отначало. 9-те месеца не са ми проблем, изкарват се, после гледането ми е по проблемно. Майката е в пъти по обвързана с грижите за детето в първите години в сравнение с мъжа. Толкова ужасно ми беше през бебешкия период, че когато позната ни показа бебето си - мисълта ми беше - уф... махни го надалеч от мен. А повярвайте ми тодлъра ми хич не е от лесните и пак е в ПЪТИ по добре.

# 155
  • София
Ронин, не са двойни стандарти. Просто няма как да се компенсира от мъжа това, че цялата бременност се случва в женското тяло. Ако му се даде право на избор, това значи някой друг да управлява чуждо тяло, което е изключително небалансирано. Все едно ако решите, да нямате повече деца с жена ти, тя да има правото да ти наложи да си направиш вазектомия.

Попринцип решението за дете, ако ще се взима от двамата, се прави преди акта. А не пред свършен факт мъжът да налага воля. В случая на авторката той я принуждава да прави аборт против нейното желание. Има случаи, в които мъжете обещават, че ще пазят, а не го правят. За тях няма проблем жената да направи аборт, защото на тяхното тяло нищо не се случва, те се измъкват без последствия. Разбира се, тук жената има отговорност, че е оставила защитата в ръцете на някой, който може да иска само да си прави кефа.

Има и трети вариант, където мъжът иска да върже жената и умишлено прави така, че да няма предпазване. Това го правят и съпрузи. Поради всички тези фактори, решението трябва да е на жената. Защото става дума за нейното тяло, и заради всички егоистични подбуди, които могат да водят един мъж.

# 156
RoninBG, доста егоистично мъжко мислене.
Разбира се, че ТЯ ще има главната роля какво да стане с тялото и и дали да поеме риска да бременее и ражда. Да, риск е - все още има не толкова малък процент майчина смъртност + всички "екстри" на бременост, раждане и кърмене. Какво очакваш - това да е колективно решение и до къде ще бъде обхванат този "колектив " - до  партньора, до цялата рода, до съсобствениците в блока...?. Това е НЕЙНОТО тяло, не вашето ОБЩО. И като я боли, осакатее и страда няма да страдате заедно и поравно.
А сега си предтсави как решението за твоята вазектомия го взема ТЯ. М? Някак нерелано ти изглежда и безумно, нали?

До авторката. Какво става мило момиче, как си? Прокърви ли?
Това е труден урок - по отстояване, по това да си наясно какво искаш и как да обмислиш дали може да го постигнеш. Урок по сила на духа. Урок по женска неволя. Кураж! Прегръщам те!

# 157
А той ако го иска?
Пак ли правиш аборт?

Ама пък е вярно Grinning Поне ще знаем, че ако стигнем до "да знаеш, че ще ставаш татко", значи са ни отчели за достойни. Ако се замислиш е комплимент.

# 158
  • На изток от Ада
Ми майка ми има аборт по желание и мъжа й не е знаел че е бременна.

# 159
  • Out of the Mix
Ако един мъж изглежда стабилен, отговорен и обичащ жената, имат хубава връзка, и ѝ каже, че искрено желае детето, тя най-вероятно ще е съгласна да задържи детето, дори и да смята, че не е най-подходящият момент за дете. Ако не му казва за бременността и направи аборт без негово знание или одобрение, то най-вероятно мъжът вече е дал достатъчно причини, за да не иска дете от него.
Първият сценарий ок. Simple Smile
Вторият - много несправедливо. Аз съм за искрени и открити отношения, сиреч каквото има се казва и коментира овреме.
Много неприятно ще е, ако един ден разбера, че жената, с която живея, споделям всичко - чувства, емоция, време, ресурси, някога нещо е скрила от мен. Не знам дали бих простил. Ако е нещо маловажно, а всичко друго е изрядно и ок, може и да продължим, но доверието ще се е посчупило, и ще имам едно наум.
А ако не иска дете от него, защо седи с него? Няма логика.

Ние с ММ ползваме презерватив. Говорили сме, предлага съм хапчета за мен, но той е против. Ако стане нещо, да, бих махнала без да му казвам. Мъжът ми много иска още едно дете, но аз не искам да се връщам пак ...
Как и двете? Ни така, ни иначе? Rolling Eyes
Тук доверието нещо ми куца двупосочно.
Хем ползвате презерватив, хем той иска дете.
За да ти откаже хапче, и да не иска без, няма доверие - или той в себе си, или в теб.
Вече подробностите вие си знаете.

# 160
Първият сценарий ок. Simple Smile
Вторият - много несправедливо. Аз съм за искрени и открити отношения, сиреч каквото има се казва и коментира овреме.
Много неприятно ще е, ако един ден разбера, че жената, с която живея, споделям всичко - чувства, емоция, време, ресурси, някога нещо е скрила от мен. Не знам дали бих простил. Ако е нещо маловажно, а всичко друго е изрядно и ок, може и да продължим, но доверието ще се е посчупило, и ще имам едно наум.
А ако не иска дете от него, защо седи с него? Няма логика.

Ние с ММ ползваме презерватив. Говорили сме, предлага съм хапчета за мен, но той е против. Ако стане нещо, да, бих махнала без да му казвам. Мъжът ми много иска още едно дете, но аз не искам да се връщам пак ...
Как и двете? Ни така, ни иначе? Rolling Eyes
Тук доверието нещо ми куца двупосочно.
Хем ползвате презерватив, хем той иска дете.
За да ти откаже хапче, и да не иска без, няма доверие - или той в себе си, или в теб.
Вече подробностите вие си знаете.

Или... той иска, а тя не => ползва презерватив, за да не се ебават с хормониите на жената. Фантастика, зная. Grinning

# 161
  • Melmak
Егати сложния въпрос с предпазването.

Аз, като човек сглупил веднъж, после ми беше много търсене и се пазехме яко. След време се успокоих. Междувременно си вдигнахме жизнения стандарт и вече можехме да носим отговорност за бебе. Имахме постоянни и читави работи, аз щях да взимам нелошо майчинство. И тогава просто спряхме много да мислим за това. Пазим опасните дни и толкова. И да, ясно е, че има шанс, но това не ми се вижда страшно в последните години.

# 162
  • Пловдив
Ние с ММ ползваме презерватив. Говорили сме, предлага съм хапчета за мен, но той е против. Ако стане нещо, да, бих махнала без да му казвам. Мъжът ми много иска още едно дете, но аз не искам да се връщам пак отначало. 9-те месеца не са ми проблем, изкарват се, после гледането ми е по проблемно. Майката е в пъти по обвързана с грижите за детето в първите години в сравнение с мъжа. Толкова ужасно ми беше през бебешкия период, че когато позната ни показа бебето си - мисълта ми беше - уф... махни го надалеч от мен. А повярвайте ми тодлъра ми хич не е от лесните и пак е в ПЪТИ по добре.
Извинявай, ама ти не си добре. Отиди на гинеколог, разбери се за хапчетата, пий си ги. Как може мъжът ти да взима решения за твоето тяло?!?!

Има и трети вариант, където мъжът иска да върже жената и умишлено прави така, че да няма предпазване. Това го правят и съпрузи. Поради всички тези фактори, решението трябва да е на жената. Защото става дума за нейното тяло, и заради всички егоистични подбуди, които могат да водят един мъж.
Абе как да няма предпазване?! Ще пия хапчета, ще си сложа спирала, противозачатъчен имплант.

Има и други методи, примерно диафрагма - обаче не се слага лесно, а трябва да е правилно поставена за да има ефект. Контрацептивен гел - не да маже него, да маже себе си, това обаче много несигурно ми се вижда.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 19:19 от Янтра

# 163
И двете сте прави, едната казва едната страна на истината, другата - другата. Simple SmileHands V

Лъвица, не приемам нищо лично, така че можеш всякакви примери да даваш с мен, пък аз ще коментирам евентуално кое какво. Но всички знаем, че за всеки истината е някъде по средата. Simple Smile
И за двамата удоволствието е еднакво. Издънки не съм имал никога.
Но да, има егоисти, гледащи си само себе си, и мъже, и жени.

Карина, супер, така си ги представях и аз нещата.
То е ясно, че мерки се взимат, но друго ми е любопитно също.
Приели сте се с партньора ти. Супер ви е. Предпазвате се, както казваш с протовизачатъчни, но предполагам и мъжът не свършва вътре, а с "прекъснат полов акт", или се "оставяте на удоволствието", разчитайки на хапчето? Rolling Eyes Щото аз не бих, ако не правим бебе, нали ясно.

Мирчу, няма лошо, ама цял живот с гуми...с жена ти.
Убеден съм, че голямата част от жените тук го правят без кондом с мъжете си.

Хапчето според мен е по-добрия вариант за пазене, защото както знаем и преди същинското "свършване" на мъжа, може жената да забременее. Но да, на 20г е било задължително с кондом. Ако не иска, ставам и си тръгвам, никакъв проблем. Но аз не съм от жените, които смятат, че хапчетата ги тровят или правят някаква велика саможертва. Пазела съм се сама, а не да чакам на гаджето,което е мега смешно.

# 164
  • Пловдив
И двете сте прави, едната казва едната страна на истината, другата - другата. Simple SmileHands V

Лъвица, не приемам нищо лично, така че можеш всякакви примери да даваш с мен, пък аз ще коментирам евентуално кое какво. Но всички знаем, че за всеки истината е някъде по средата. Simple Smile
И за двамата удоволствието е еднакво. Издънки не съм имал никога.
Но да, има егоисти, гледащи си само себе си, и мъже, и жени.

Карина, супер, така си ги представях и аз нещата.
То е ясно, че мерки се взимат, но друго ми е любопитно също.
Приели сте се с партньора ти. Супер ви е. Предпазвате се, както казваш с протовизачатъчни, но предполагам и мъжът не свършва вътре, а с "прекъснат полов акт", или се "оставяте на удоволствието", разчитайки на хапчето? Rolling Eyes Щото аз не бих, ако не правим бебе, нали ясно.

Мирчу, няма лошо, ама цял живот с гуми...с жена ти.
Убеден съм, че голямата част от жените тук го правят без кондом с мъжете си.

Хапчето според мен е по-добрия вариант за пазене, защото както знаем и преди същинското "свършване" на мъжа, може жената да забременее. Но да, на 20г е било задължително с кондом. Ако не иска, ставам и си тръгвам, никакъв проблем. Но аз не съм от жените, които смятат, че хапчетата ги тровят или правят някаква велика саможертва. Пазела съм се сама, а не да чакам на гаджето,което е мега смешно.
Помисли и за противозачатъчен имплант.

Общи условия

Активация на акаунт