Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 091
  • 213
  •   1
Отговори
# 135
Друго се питам аз - казала му че е бременна и хоп директно на гинеколог. Аз поне седмица чакам за час, а те отиват и то веднага.
Ето че има пролуки в разказа.
А той няма ли право да и каже, че не го иска. Не е ли по- редно да кажеш сега, когато е поправимо, че не искаш и не си готов. Не е ли по-разумно да не искаш, на 20 г наистина не е добра идея.
За съжаление случва се тази беля. Важно е да си разумен и честен.

# 136
Едно е да си кажеш мнението, друго е да го налагаш и даже да не оставиш другия човек да си изкаже своето

# 137
Авторката, няма ли да се включиш?

На 20 години едва ли има идея как се гледа дете. Ако ще е на отглеждане на баба и дядо, може и да стане, ама дали това е правилно?.... Както много хора се опитаха да кажат - то не е само да имаш "бебчи" и да пускаш снимки в инстаграм.

Като гледам как се отнася към темата, която е пуснала, дали няма да е така и в живота...?

# 138
  • София
Карина, с Овенчето не се спори, а то копа Animal Sheepдо достигане на консенсус.

Я да те питам - с кондом и с постоянен, дългогодишен партньор ли? Rolling Eyes
В смисъл, вече сте гаджета, двойка да кажем 1-2 г. всеки ден сте заедно, имате си доверие, тествали сте се, не се свършва вътре и т.н.?

Както каза Мърчинхъм, без кондом и двамата поемат риска, че може да настъпи бременност. При мъжа този риск се изразява в липсата на избор пред свършен факт, при жената - в един тежък избор, ако детето не е желано от някой от двамата.

Също така доста ясно казах, че жената постъпва безотговорно, ако разчита друг да я пази, и не знам защо са опитите това да се извърти. Но Ревоукър ми дава идеалния пример на мъж, който иска да си прави кефа, независимо от риска. Такива мъже бол, но после да не реват, че нямат право да участват в решението какво да се случва с бременността. Когато са имали избор, са избрали кефа.

# 139
Да, такива мъжа има много. Ама тя къде е в случая? Не може да каже не и да си вдигне гащите ли? Как така някой ще си прави кефа с мен и аз ще съм безгласна буква, че ще допусна и да забременея от него! И тя има избор, даже да не кажа, че е решаващия. Ако каже не, кекса приключва!

# 140
  • София
И той ако каже не, сексът приключва. И двамата носят отговорност.

# 141
А каква е алтернативата, да накара една жена, която си иска детето, да го абортира? Абортът не е превенция, нито е контрацепция. За тези неща се мисли предварително. А не за секунда удоволствие после да караш друг човек да прави аборт.
Няма 100% превенция. Всичко е 99 %.
Та да те питам.
Ти с всички ли мъже с които са спала, си искала дете и брак?

# 142
  • София
Какво общо има това? С тези, с които не съм, съм взела каквито мерки е трябвало или съм си носила риска. Същото се отнася и за мъжа - той също си носи риска. И двамата знаят какви са последствията. Мъжът, че жената решава, а жената, че може да й се наложи да избира между аборт и бременност.

# 143
Какво общо има това? С тези, с които не съм, съм взела каквито мерки е трябвало или съм си носила риска. Същото се отнася и за мъжа - той също си носи риска. И двамата знаят какви са последствията. Мъжът, че жената решава, а жената, че може да й се наложи да избира между аборт и бременност.
Значи ти ако не го искаш детето го махаш.
А той ако го иска?
Пак ли правиш аборт?

# 144
А той ако го иска?
Пак ли правиш аборт?

Ако ТЯ не го иска, той дори няма да разбере.

# 145
  • Out of the Mix
И двете сте прави, едната казва едната страна на истината, другата - другата. Simple SmileHands V

Лъвица, не приемам нищо лично, така че можеш всякакви примери да даваш с мен, пък аз ще коментирам евентуално кое какво. Но всички знаем, че за всеки истината е някъде по средата. Simple Smile
И за двамата удоволствието е еднакво. Издънки не съм имал никога.
Но да, има егоисти, гледащи си само себе си, и мъже, и жени.

Карина, супер, така си ги представях и аз нещата.
То е ясно, че мерки се взимат, но друго ми е любопитно също.
Приели сте се с партньора ти. Супер ви е. Предпазвате се, както казваш с протовизачатъчни, но предполагам и мъжът не свършва вътре, а с "прекъснат полов акт", или се "оставяте на удоволствието", разчитайки на хапчето? Rolling Eyes Щото аз не бих, ако не правим бебе, нали ясно.

Мирчу, няма лошо, ама цял живот с гуми...с жена ти.
Убеден съм, че голямата част от жените тук го правят без кондом с мъжете си.

# 146
  • София
Ронин, а радост не ми се е налагало да правя такъв избор, но как си представяш една жена да износи нежелано дете, само защото мъжът го иска? И после какво, тя му го оставя да си го гледа сам? Ами ако той вземе по средата на бременността да реши, че вече не го иска и я остави сама с нежеланото дете? Какво гарантира, че той ще си спази думата? Предполагам е ясно колко извратен е такъв вариант. И това без изобщо да повдигам въпроса, че тази жена ще отдаде тялото си 9 месеца на нещо нежелано и ще прехвърля цялата тази енергия на едно невинно създание.

# 147
А той ако го иска?
Пак ли правиш аборт?

Е това вече е отвратително.

# 148
То вече е станало – няма никакво значение кой как се е предпазвал и дали. Очевидно и двамата не са.
А тя, ако е била в такъв шок и изненада след акта, можело е до 72 часа и един ескапел да изпие. Но тя не си е знаела дори кога ѝ е овулацията даже. Детинска история.
И в двата случая – тя решава – тялото е нейно.
Може, ако го роди животът ѝ да тръгне в по-трудна посока, а детето да не получи достатъчно зряла грижа.
Но може и да стане по-отговорна, по-осъзната и дисциплинирана.
Та.
И да се моли, и да не се моли на Бог, решението е изцяло нейно и трябва да си носи последствията от него и изборите си.

# 149
А той ако го иска?
Пак ли правиш аборт?

Е това вече е отвратително.

Така е, не  е готино, обаче точно така ще стане (и става най-вероятно....).

Общи условия

Активация на акаунт