Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 098
  • 213
  •   1
Отговори
# 120
Авторката е оставила един коментар и избяга. Темата може дори да не е реална, а вие продължавайте да коментирате. Сигурно няма и да разберем каква е развръзката, а вие продължавайте да коментирате. Според мен, ако темата е истинска, момичето е направило аборт и дори е забравило да пише какво се е случило. Сълнявам се родителите й да разрешат да гледа дете на 20г. Да не сме в соца.

# 121
  • София
А каква е алтернативата, да накара една жена, която си иска детето, да го абортира? Абортът не е превенция, нито е контрацепция. За тези неща се мисли предварително. А не за секунда удоволствие после да караш друг човек да прави аборт.

Да,трябва да мислят и двамата обаче. А не да се прехвърля отговорност на другия, дето няма глас, пък носи отговорност!

Разбира се, че и двамата трябва да мислят. Просто мъжът има малко по-ограничено време да мисли, защото после нещата преминават в чуждо тяло. Жената пък търпи много по-сериозни последствия, ако не е мислила. Определено не мисля, че мъжът е по-ощетен, предвид че неговото тяло няма да бъде подлагано на нищо. Ако мъжете трябваше да минават през такива процедури, щяха да внимават много повече.

# 122
Лъвица, разбрах те. Просто говоря за това, че няма един виновен, разбираш ли? Млади, глупави, случва се. Важното е да си помислят много добре за това какво решение да вземат.
Допълвам-аз смятам, че тя ще е ощетена, ако реши да го запази и го гледа сама. Той в най-добрия случай ще й хвърля по 200лв и няма да се вясва, ако не го желае. Това имам предвид. И не е честно и в интерес на никого да се насилват да правят неща, които не искат.

# 123
  • София
Да, и двамата са отговорни - единият, че не е пазил, а другият, че вместо сам да се пази, е разчитал друг, видимо ненадежден, да го пази.

# 124
Да, и двамата са отговорни - единият, че не е пазил, а другият, че вместо сам да се пази, е разчитал друг, видимо ненадежден, да го пази.

Ще ме умориш, честно 😂😂От какво да я пази? При кекса тя не участва ли? Не знае, че той не използва презерватив ли? И не може да откаже ли как? Или е насила тоя кекс. Сега, ако ми кажеш и че не е разбрала просто ще ме оставиш без думи 😂😂

# 125
  • София
Това, което описваш, прехвърля цялата отговорност на нея.

# 126
Това, което описваш, прехвърля цялата отговорност на нея.

Напротив. Ти твърдиш, че той трябва да я пази! А аз ти казвам, че зависи и от нея!
Става време да се кексят, той й казва нямам кондом или без ме кефи повече, тя решава устройва ли я или не! Ако не, става облича се и кекс няма! Ако въпреки използването на кондом е успяла да забременее, кой е виновен според твоята теория? Как успя в едно такова взаимно нещо, да дадеш отговорността на единия и правото на вземане на решения на другия?

# 127
  • София
Написах, че и двамата са отговорни. Той е отговорен да използва предпазни средства и да не свършва вътре. Тя е отговорна да откаже, ако той не желае презерватив. И двамата не са постъпили отговорно. И двамата си носят последствията. Ти игнорираш неговата част и наблягаш единствено на нейната.

# 128
Няма един виновен, но само един е бременен, така че...

# 129
Не е така. Няколко пъти написах, че и двамата е трябвало да внимават и мислят, тя като жена с последствията, още повече!

# 130
А каква е алтернативата, да накара една жена, която си иска детето, да го абортира? Абортът не е превенция, нито е контрацепция. За тези неща се мисли предварително. А не за секунда удоволствие после да караш друг човек да прави аборт.

Да,трябва да мислят и двамата обаче. А не да се прехвърля отговорност на другия, дето няма глас, пък носи отговорност!

Разбира се, че и двамата трябва да мислят. Просто мъжът има малко по-ограничено време да мисли, защото после нещата преминават в чуждо тяло. Жената пък търпи много по-сериозни последствия, ако не е мислила. Определено не мисля, че мъжът е по-ощетен, предвид че неговото тяло няма да бъде подлагано на нищо. Ако мъжете трябваше да минават през такива процедури, щяха да внимават много повече.

Е как щели да внимават повече, пък авторката и всички стигали до нейната ситуация дами - не внимават повече? Логика 0 Grinning

# 131
  • Out of the Mix
Карина, с Овенчето не се спори, а то копа Animal Sheepдо достигане на консенсус.

Я да те питам - с кондом и с постоянен, дългогодишен партньор ли? Rolling Eyes
В смисъл, вече сте гаджета, двойка да кажем 1-2 г. всеки ден сте заедно, имате си доверие, тествали сте се, не се свършва вътре и т.н.?

# 132
Без кондом само, ако и двамата нямат против страничните ефекти - бебета. 1-2-5-20 години, все тая е. Кво го мислите все едно, че е ядрена физика?

# 133
Въпросът е, че много рутинно и експедитивно е действал мъжът. Тоест той най-вероятно не взима мерки и си го има абортът като нормално решение на проблема. Като бях по-млада, имаше слухове за такива, на които приятелките им бяха с множество аборти. Приятелките се сменяха периодично, докато мъжът не реши, че му е време за семейство.

# 134
Карина, с Овенчето не се спори, а то копа Animal Sheepдо достигане на консенсус.

Я да те питам - с кондом и с постоянен, дългогодишен партньор ли? Rolling Eyes
В смисъл, вече сте гаджета, двойка да кажем 1-2 г. всеки ден сте заедно, имате си доверие, тествали сте се, не се свършва вътре и т.н.?

Ами не, но то си зависи от хората в тази двойка. Аз поисках да имам дете, когато бях на 30г. И бях много години с партньор, който също не искаше деца. Пиех си редовно противозачатъчните и е нямало драми.Ако бях забременяла от него, щях да направя аборт. Аз не виждам смисъл да раждам дете на мъж, който не желае да е баща. Дете поисках от човек, който също искаше семейство и бяхме на една вълна.
Това се опитах да обясня на Лъвица, че няма нужда жената да чака мъжа да я пази, не е само негова отговорност, като в 21в има как и сама да се пази.

Общи условия

Активация на акаунт