Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 102
  • 213
  •   1
Отговори
# 105
Повтарям, това са основни човешки права. Нейното тяло си е нейно и само тя решава

# 106
Защо мислиш толкова егоистично??? Детето не е само твое, а и човека до теб не го иска, ако го родиш кой ще му е баща? Всеки се нуждае от нормален такъв! А и си на 20 за Бога, на 20, живота е пред теб... живей докато можеш, след брак и деца живота не е толкова лесен!

# 107
Тоз хубостник да не е женен, че толкова бързо я е завел на лекар?

# 108
Едно дете е огромна отговорност, нещо, което авторката едва ли може да си представи в момента. То дори и аз не можах преди да се роди моя глезанин.
Говорите за парите за първите 2 години, но после не става по евтино. Все гледам да има разнообразна храна, повече плодове, по качествена храна. Дрехи ти дават повече в началото. После става трудно, защото децата ги износват по дълго. При нас това, което е умаляло вече е и скъсано или силно захабено.  Пък и гледам да има новичко и за градината. И ток и вода също вървят повече. Ами една събота вечер като вдигна 38-9 тичаме с ММ при частен педиатър, ама взима скъпо. И не може да чака час при държавния педиатър за понеделник след обяд. То аз за 2 дни вече не можех вода да приглътна, пък какво остава за дете. Те и работодателите не напират да вземат жени без опит, образование и с малко дете. Та как ще се издържа тя. Не може вечно да е при родителите си или по скоро не би трябвало. И дори да съди за издръжка ако мъжът се пише безработен или пък на минималната може и нищо да не вземе. И как ще обясниш на детето защо баща му го подминава по улицата примерно. Докато другите деца ги прибират и мама и татко от градина. Айде това не толкова, може да си намери друг мъж, който да приеме детето. Ама то пък трябва да има на кой да го оставиш това дете, че да ходиш на срещи. И това не е лесно. Айде стига глупости от мен.

# 109
Кое те навежда на мисълта за психическо насилие? Това, че тя казва, че не искала да ходи да прави аборт? Решението дали да бъдат родители само на единия ли е? А ако е било нещо от сорта "Няма да правя аборт, ще си го гледам искаш или не?" Това не е ли психическо насилие? Ние не знам как точно се е стигнало до тук нали?

Абортът е решение единствено на жената, защото е нейното тяло

Той въобще не желае да фигурира като баща. Хем "тялото си е мое", хем и отговорностите ще си останат обаче за мама и тате. Тей всички можем да гледаме деца Grinning Тва пък за насилието е егати глупостта. Той сигурно насила също я е вкарал в леглото без гума 1 - 2 - 5 пъти, нали? На мен ми звучи като поне един от двамата да има мозък (макар и само грам мозък, де) и мисъл за бъдещето.

Впрочем може ли да го съди за издъжка, ако той не припознае  детето? Тва, ако е така - би било най- голямата глупост на света.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 23:42 от murcinhum

# 110
Кое те навежда на мисълта за психическо насилие? Това, че тя казва, че не искала да ходи да прави аборт? Решението дали да бъдат родители само на единия ли е? А ако е било нещо от сорта "Няма да правя аборт, ще си го гледам искаш или не?" Това не е ли психическо насилие? Ние не знам как точно се е стигнало до тук нали?

Абортът е решение единствено на жената, защото е нейното тяло

Той въобще не желае да фигурира като баща. Хем "тялото си е мое", хем и отговорностите ще си останат обаче за мама и тате. Тей всички можем да гледаме деца Grinning Тва пък за насилието е егати глупостта. Той сигурно насила също я е вкарал в леглото без гума 1 - 2 - 5 пъти, нали? На мен ми звучи като поне един от двамата да има мозък (макар и само грам мозък, де) и мисъл за бъдещето.

Впрочем може ли да го съди за издъжка, ако той не припознае  детето? Тва, ако е така - би било най- голямата глупост на света.
ДНК тест и и ска не иска баща ще е .

# 111
  • София
Ако мъжът има право на думата, то това би значело и да има право да накара жена, която не желае, да износи детето. Със сигурност има случаи, в които бащата го иска, а майката - не. Могат да го обсъдят, но крайното решение е на жената, защото засяга само нейното тяло. Мъжът има контрола, докато нещата с в неговото тяло. Тоест, трябва да вземе предпазни мерки. Ако не го е направил, си носи последствията. Жената носи дори по-големи, защото и в двата случая, цената ще я плати нейното тяло.

# 112
Аз говоря за моралната страна на нещата и да, мъжа също има право на глас!
Дали ще се пазят по време на полов акт от кога е задължение и единствен ангажимент на мъжа? Аз пак питам, по време на кекса тя в безсъзнание ли е била? Щото аз на кекс без презерватив на 20г не съм се навивала. И още по-малко да чакам той дали ще вземе мерки или не! Казвам без презерватив няма кекс и точка! Той трябвало да вземел мерки....

# 113
Мъжът няма право на глас върху тялото на жената, бременна или не. Кой бил виновен няма никакво значение. Тялото си е на жената, решението е изцяло нейно

# 114
  • София
И на мъжа, и на жената, задължението е 100%. Ако не искаш деца, нямаш право и 1% да разчиташ на другия. Носиш си цялата отговорност. От морална гледна точка е гадно, че мъжът няма думата, но е по-гадно да има думата за нещо, което ще се отрази значително на чуждо тяло и никак на неговото. Затова мъжът има правото да вземе всички възможни предпазни мерки. Иначе е много лесно да не внимаваш, и после да водиш друг човек да прави аборт. Както е направил лирическия герой. За мен това е изключително гнусно.

# 115
Мъжът няма право на глас върху тялото на жената, бременна или не. Кой бил виновен няма никакво значение. Тялото си е на жената, решението е изцяло нейно
Може. Ако иска сама да го гледа.

# 116
Никой не може да го накара насила да го гледа. Това е ясно. Само издръжка евентуално, ама той колко ли пари има не е ясно.

# 117
За мен е изключително подло да се прехвърля вина на някого, при все, че отговорността е на двамата. Тя е бременна, защото той не е взел мерки.... Честно ли? Аз съм потресена от разсъжденията в темата!
Не можеш да накараш някого да бъде родител, ако той не го желае! И има право да не желае! И като го принуди да плаща издръжка, какво? По-щастлива ли ще е на 20г да е самотна майка, без доходи и мъж до себе си? И едно дете да страда, че баща му не го иска. А той реално дори не е имал право на глас! Потрес!

# 118
  • София
А каква е алтернативата, да накара една жена, която си иска детето, да го абортира? Абортът не е превенция, нито е контрацепция. За тези неща се мисли предварително. А не за секунда удоволствие после да караш друг човек да прави аборт.

# 119
А каква е алтернативата, да накара една жена, която си иска детето, да го абортира? Абортът не е превенция, нито е контрацепция. За тези неща се мисли предварително. А не за секунда удоволствие после да караш друг човек да прави аборт.

Да,трябва да мислят и двамата обаче. А не да се прехвърля отговорност на другия, дето няма глас, пък носи отговорност!

Общи условия

Активация на акаунт