Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 054
  • 213
  •   1
Отговори
# 30
  • Washington,USA
Като не можеш да се оправяш сама  с евентуална изненада, няма да правиш секс. Не си африканка, да нямаш базова сексуална култура.

# 31
Здравейте.
Моят случай е следния-Днес сутринта разбрах,че съм бременна. Не е като да не съм го очаквала,някак си…Просто усещах какво ще видя на теста и не бях изненадана. Веднага щом показах на приятеля ми,той настоя да отидем на лекар,за да може аборта да се случи възможно най-скоро. Не ме е питал аз какво искам,как се чувствам,какво мисля по въпроса…Отидохме на лекар,бременна съм(бях) в 5 седмица. И лекаря ми предложи медикаментозен аборт по-лекият вариант по негови думи. Взехме хапчетата,
.....

А ти, преди да правиш теста, не си ли помисли какво ще направиш в единия или в другия случай?
Лекарят, ако не си му казала, че искаш аборт, няма как да ти връчи рецепта с хапчета. Означава, че си казала точно така на лекаря. А ако си мълчала като риба и приятелят ти е говорил вместо теб.. Ее.. нямам думи.

Страх ли те е от него? На какво мислиш се дължи поведението ти? Защото ако нямаш собствено мнение за нещата, утре този мъж или друг мъж може да те накара какво ли не да правиш, и силикон да си сложиш. Пак ли безропотно, като гергьовско агне?

# 32
....Веднага щом показах на приятеля ми,той настоя да отидем на лекар,за да може аборта да се случи възможно най-скоро. Не ме е питал аз какво искам,как се чувствам,какво мисля по въпроса…...

... не си представям как ще живея с този грях и още по-малко с този човек,който съвсем демонстративно показа,че се интересува само от себе си.
.. Аз въобще нищо не казах по темата,защото не ми бе дадено такова право,а това,което успях да кажа не бе чуто.
...
Антоанета, разбирам, че си млада и объркана. Но имаш връзка, в която гласът ти не се чува. ТИ не изразяваш себе си във връзката. Какво право да говориш трябва да ти даде приятелят ти, наистина? Разрешение да се изкажеш ли чакаш? Той те разнася насам-натам като куфар и взима ТВОИТЕ решения. Ти къде си през това време?

Съжалявам, че го казвам, но не показваш зрялост. Ти си човек, голяма жена, личност. Щом не го разбираш и не отстояваш равните си права в една връзка, и личните си права върху живота и собственото ти здраве, как се очаква да поемеш отговорност за още един живот? Изживяваш се като жертва, но ти си се поставила в това положение. Мъжът може да е бил безцеремонен, той може да не те уважава изобщо - показал го е, но ти, ти уважаваш ли себе си, та позволяваш да те третират като 4-годишно дете, за което татко му взима решенията?

Стресни се малко и осъзнай себе си.
А какво е било правилно да се направи, трябваше заедно да решите. Да обсъдите плюсове, минуси, имате ли възможности да отглеждате дете или нямате, а не да търчите като изоглавени и после - ама грях било. Сега мачът вече е свирен.

# 33
  • София
Чакай малко, къде е взела хапчето? Аз доколкото знам, такова хапче се пие пред лекаря. И някак ме съмнява лекарят да види как спорят и той я притиска, и да я остави да го пие. Не се ли подписват някакви съгласия? Пък тя напук го направила... Какви са тея незрели истории, когато става въпрос за дете? Цялата история е супер противна, надявам се да е измислена.

# 34
Как така приятелят ти ще те "завежда" и "кара" да правиш аборт?
А ти спеше ли през това време?
Къде беше твоето мнение и избор на действие. За твоето тяло.
Ти не си нечия собственост, за да решава вместо теб.

# 35
Чак пък да не става... на 20 и аз ще поискам аборт. Принципно не е задължителен, ама да не очаква тва дете да си има баща после, щом предварително си е казал, че не е окей. На тия години си е напълно адекватна реакцията му.

При дилеми от подобен род най-важни са емоционалните характеристики на личността. Има хора емоционални и хора рационални. Едните мислят със сърцето, другите с главата. Аз съм от вторите и бих абортирала с оглед на всички очаквани трудности. И особено с това, че не съм сигурна дали ще имам моралната сила един ден да не обвинявам детето за неуспехите си в живота. За един емоционален човек обаче може този аборт да е доживотна мъка и угризения.  Та няма как да дадем универсален съвет. Аз лично определено предпочитам ако ще има дете то да е желано и от двамата родители и да има някаква осигуреност и перспективи за живота му. Ама аз съм си аз.
Иначе младежът не става по презумпция - първо гадже, емоционално незрял... Което не значи, че след 5 или 10 години няма да бъде стабилен и надежден мъж и съпруг. Но сега не е. Ама то и девойката хич не е зряла и за мен не става за майка. Ще бъде дете гледа дете, напълно зависима от външни фактори и неспособна да закриля детето.

# 36
  • На изток от Ада
Как ще пиеш хапчето напук? Напук на кого?
Това е твоето тяло..

# 37
  • Melmak
На 20 не знам какво бебе ще гледа, като тоя се пръждоса?

Лекар не ме е карал да пия хапчето пред него. Изписа ми ги и каза как да ги пия. От първото хапче почнаха контракции и болки.

Аз бях в подобна ситуация, на 20, без работа, студентка, без подкрепа от родители. Ами тъпотия направихме тогава и си я платихме с лихвата, но аз бях рационална и ми беше ясно, че нито мога да го гледам това бебе, нито искам. На 20 човек трябва да учи и да се развива. И сега ще почнете от 20 кладенеца вода да ми вадите как на 20 може да си много читав родител. Да, може. Но всяко нещо има цена. Аз исках да работя, да се развивам, да пътувам, да уча. Иии си правих всички тези неща.

Авторката е млада, объркана и емоционална. Да почне малко да мисли с главата. Да иде на лекар, защото аз не мисля, че с това повърнато хапче е станало нещо.

# 38
  • Поморие
Знаеш ли колко трудно е да се расте без баща? Лично аз съм расла без баща и ако можех да избирам, бих избрала да не съм се раждала. Не давай живот на поредния страдалец.

Може ли да не обобщаваш? Израснала съм без баща и в нито един момент не съм се чувствала "страдалец". Имах прекрасно и безгрижно детство, за което благодаря на майка ми. Тя е човекът, който направи така, че в нито един момент да не почувствам липсата на баща.

На авторката съвет не мога да дам, животът си е неин, изборът и последствията също. Задължително на доктор да види какво се случва. Аз бих се притеснявала от увреждане на плода, ако не е абортирала.
По-добре сплотено семейство от майка и дете, отколкото токсично семейство с "баща".... Ако авторката има желание да е майка ще се справи, не е първата, няма да е и последната.

# 39
  • София
Ечисера, много странно е това. Нали това хапче може на някой друг да го сложиш? Не знаех, че има политика да се дава за вкъщи.

# 40
  • Melmak
Тъпотия е. Това преди 10 г беше при една лекарка, която хич не е читава. Не е било нещо криминално, отидох в болница, при нея много жени раждат.

Каза ми довечера изпиваш едно и сутринта второ хапче. И да, реално е едно минималистично хапченце, на всеки може да го сложиш и да не разбере. Не съм мислила тогава за злоупотреби. Даже ни бяха дали цял блистер и после пих още да се доизчистя.

# 41
  • София
Да, разбира се, че не си. Но със сигурност има хора, които и за това биха помислили. Съответно ми се струва като сериозно лекарско безхаберие да се раздават такива хапчета за "домашна употреба". Направо потрес.

# 42
  • Melmak
Да, разбира се, че не си. Но със сигурност има хора, които и за това биха помислили. Съответно ми се струва като сериозно лекарско безхаберие да се раздават такива хапчета за "домашна употреба". Направо потрес.

Цялата й работа на тази лекарка е такава. Като видя, че имам приятел и е с мен почна да ме разубеждава. Викам не, абсурд.

После уговорихме ден за аборт, прати ме на кръвни и т.н. Трябваше да бъде аборт с пълн упойка и вакуум.

Каза да пия това хапче вечерта преди процедурата, защото съм млада и по тоя начин щяло да се улесни самото интерумпцио. Много по-щадящо щяло да е.

И аз не знам, че пия хапче за аборт. Не ни дадоха листовката, после се оказа, че дори не е на български. Не знам колко е било легално това лекарство или поне в този му внос.

Съответно аз пия хапчето и започва адската мъка през нощта. Часове наред мъка и болка, после видях, че сакчето е изпаднало.

След това отидох при нея, едвам ходех от болка и кървища. Каза, че почти всичко е изпаднало и няма смисъл от вакуума. Да съм пиела още няколко от това, че да се изчисти всичко. Две седмици имах ужасни болки, кръв и контракции. Такава травма преживях, че като чуя медикаментозен аборт и ми причернява.

# 43
Тук изобщо не се говори за раздяла. Имам усещането, че иска да задържи и мъжа и бременността. Не знам как си я представя тази работа, но няма как да насила да го направи баща. Трябва да е наясно, че ако остави бебето, ще си го гледа сама.

# 44
Ако си мислиш, че като задържиш бебето, той ще се осъзнае и ще сте семейство, грешиш. Помисли на 20г какво ще правиш като самотна майка, как ще се издържаш, ще можеш ли да го отгледаш наистина сама това дете.
Само факта, че си го изпила това хапче на инат, ми говори, че си много незряла и си далеч от момента да си родител, още повече и единствен! В твоята ситуация, аборта е единствен вариант. Човека ясно ти е показал, че това дете е нежелано. Ако и той е на 20г не се и изненадвам.

Общи условия

Активация на акаунт