Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 043
  • 213
  •   1
Отговори
# 45
  • Melmak
Е, как? Ще хвърли бебето на майка си и след това само ще се снима с него за фейса каква добра майка е.

# 46
Е, как? Ще хвърли бебето на майка си и след това само ще се снима с него за фейса каква добра майка е.

Е, то на 20 г. себе си не може да гледа, какво остава за бебе....

Дори и да са с бащата, пак оглеждането без помощ ще е доста трудно.

Всичките ми познати, родили на 19-20 г., са си гледали децата с баби, но иначе им е важно да имат "бебчИ" .

Дано тук поне нещата се развият добре.

# 47
Пристрастен съм и не мога да дам адекватни решения. Защо така се определи темата,че приятелят иска? Защо се стовари вината върху него? Според мен едва ли младежа е пропуснал да внимава. Или си е казвал "още мъничко,още мъничко и опасна,рибките навлезли в реката" Или е бил пиян или дрогиран за да допусне това. Другата причина да навреди умишлено на жената. Сама няма да е при евентуално отглеждане на дете,но ще има трудни в бъдещи връзки. Но ако след аборт продължи с младежа,според мен ще е грешка

# 48
Тялото си е нейно.
Детето ще е общо.
Така че трябва да се разберат.
Не може тя да взима решение за нещо , което ще промени и неговия живот.
Не е приятна случката. Но ако не я изговорят може да страдат.
Аз на 30 се усетих готов да съм баща.
На 20 съм бил юноша бледен.
Лесно се правят деца , но трудно се гледат.

# 49
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Тялото си е нейно.
Детето ще е общо.
Болезнено прав си, и ни е с мъжа ми се загаджихме на 20 и няколко, но твърдо бяхме решили, че дете ще имаме на по късен етап...
 Предполагам, че освен шока от бременността, тя е шокирана от поведението му, рязко и директно -  "отиваме и го махаш". Което означава, че или е много хладнокръвен, или по лошо, не му е за пръв път.
 Вероятно тя е по влюбената, и е приемала нещата по сериозно, и сега е като полята с леден душ.
 Затова, мили момичета, опичайте си акъла!

# 50
Тялото си е нейно.
Детето ще е общо.
Болезнено прав си, и ни е с мъжа ми се загаджихме на 20 и няколко, но твърдо бяхме решили, че дете ще имаме на по късен етап...
 Предполагам, че освен шока от бременността, тя е шокирана от поведението му, рязко и директно -  "отиваме и го махаш". Което означава, че или е много хладнокръвен, или по лошо, не му е за пръв път.
 Вероятно тя е по влюбената, и е приемала нещата по сериозно, и сега е като полята с леден душ.
 Затова, мили момичета, опичайте си акъла!
Право казваш
Проблема по скоро е в начина по който е поставил въпроса.
Всъщност никой  незнае как е било точно.

# 51
А, и не е на инат изпила хапчето, на инат го е повърнала. Някаква грешка в изказа има.

# 52
Поставяй себе си на първо място, ако се чувстваш готова и ако мислиш, че можеш да се справиш сама на тази крехка възраст, давай! Относно "мъжа"... сменяй

# 53
А, и не е на инат изпила хапчето, на инат го е повърнала. Някаква грешка в изказа има.

Няма грешка. Цитат на авторката :

"Взехме хапчетата,имахме голям спор докато изпия едното,но в крайна сметка го изпих напук,защото бебето ми очевидно е нежелано. Работата е там,че някъде 5 мин след приема го повърнах…"

# 54
И аз мисля, че на мъжа не му е за първи път. Знаел точно какво да направи и къде да отиде. Или си е правил кефа, но е мислил ако стане нещо какво да прави.
Не съм сигурна обаче, че тя е готова за майка.

# 55
Знаеш ли колко трудно е да се расте без баща? Лично аз съм расла без баща и ако можех да избирам, бих избрала да не съм се раждала. Не давай живот на поредния страдалец.
До някъде е вярно,че е трудно. Но е по добре да живееш по труден начин вместо да спреш и да се откажеш. На никой не е лесно да живее,дори пълни семейства. Природата е такава

Не си заслужава, в живота има прекалено много трудности, и ако от малък си започнал с трудностите, ставаш тъжен човек, който само си чака края. Авторката не трябва да позволи да се роди поредният страдалец.

Пълни глупости, без всякаква връзка с темата.

Към авторката: сподели и обсъди с родителите, с близък роднина, на когото имаш доверие, с по-зрели приятелки. Решението си е изцяло твое, но понякога някои неща се виждат по-ясно отстрани, и добранемерен човек, който не е емоционално замесен, може да даде по-обективен поглед към ситуацията. Дали да се задържи или прекрати една бременност, е много сериозно решение, и няма място за "напук" и прекалени емоции.
И само да вметна, че в пета седмица нямаме "живот", нито "бебе". Има един ембрион с размер на зрънце с диаметър от 3 до 7 мм, който се състои от три дермални слоя. Нищо повече.

# 56
Колкото и грубо да прозвуча- за аборт съм в този случай !
Той ти е заявил категорично, че не го желае това дете. Ти си едва на 20г. - целия живот е пред теб. Сега е времето да учиш, да живееш, да се забавляваш. Ако го родиш си надяваш огромна отговорност на главата. Ще страдаш жестоко за всичко изгубено и това, че едно бебе не е само разходки и снимки във фейса.
Сигурна съм, че един ден ще срещнеш истинския мъж във време по-подходящо за деца и ще бъдеш истински щастлива. Не обричай себе си, това неродено дете, приятеля ти и вашите семейства. Защото това е нещо, което ще ви свързва завинаги.
Уплашена си, нормално е. Но мисли рационално !
Щом си изпила едното хапче, дори да си го повърнала, трябва незабавно да се свържеш с лекаря и да му обясниш. Правиш всичко под афект и правиш много големи глупости, които ще ти костват целия живот.
Ако има с някой по- възрастен родител, роднина или приятел да споделиш и той също да те посъветва най-добре.
Нямаш никакво време за решение, мисли рационално, а не емоционално .

# 57
  • София
Аз не мисля, че някой смята, че тя е готова за майка и я съветва да бъде такава, еле пък самотна. Просто  шокиращото е неговата реакция (даже не тази, че не иска бебе на 20 години), а начинът, по който се отнася с нея.
Този е насилник като по учебник, пък вие си говорете за аборта. Проблемът изобщо не е там.
И след някоя и друга година като прочетем история като онзиденшната ще поцъкаме с език и ще го оплюем. И като кажа, че вината е и нейна съм зла и неразбираща (не, защото я е пребил, а защото прожекторите светят ли светят, ама... те не са важни).

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 16:23 от Светулчица

# 58
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не мисля, че някой би я посъветвал да остане с този човек, след това, което се е случило...

# 59
  • София
Да, разбира се, че не си. Но със сигурност има хора, които и за това биха помислили. Съответно ми се струва като сериозно лекарско безхаберие да се раздават такива хапчета за "домашна употреба". Направо потрес.

Цялата й работа на тази лекарка е такава. Като видя, че имам приятел и е с мен почна да ме разубеждава. Викам не, абсурд.

После уговорихме ден за аборт, прати ме на кръвни и т.н. Трябваше да бъде аборт с пълн упойка и вакуум.

Каза да пия това хапче вечерта преди процедурата, защото съм млада и по тоя начин щяло да се улесни самото интерумпцио. Много по-щадящо щяло да е.

И аз не знам, че пия хапче за аборт. Не ни дадоха листовката, после се оказа, че дори не е на български. Не знам колко е било легално това лекарство или поне в този му внос.

Съответно аз пия хапчето и започва адската мъка през нощта. Часове наред мъка и болка, после видях, че сакчето е изпаднало.

След това отидох при нея, едвам ходех от болка и кървища. Каза, че почти всичко е изпаднало и няма смисъл от вакуума. Да съм пиела още няколко от това, че да се изчисти всичко. Две седмици имах ужасни болки, кръв и контракции. Такава травма преживях, че като чуя медикаментозен аборт и ми причернява.

Ужасна история, Ечисера... Нямам думи за тази жена. Ужасно отношение и тотална липса на професионализъм. Съжалявам, че е трябвало да минеш през толкова травмиращо изживяване Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт