Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 076
  • 213
  •   1
Отговори
# 60
По принцип не съм привърженик на абортите по желание (освен ако жената не е станала жертва на сексуално посегателство), но в случая не бих я и подкрепила да задържи бебето, защото звучи твърде незряло. Не може да вземаш такива съдбоносни решения дали някой да живее или не "на инат". Другото нещо е - твърде податлива си на вмешателство, нямаш собствено мнение. Историята звучи така сякаш през цялото време си спала, докато онзи тип те е водил на лекар. Къде е твоето мнение, твоята позиция? Тялото си е твое и ти трябва да вземеш осъзнат избор, не е нужно всичко да се случва на момента. До третия месец може да се направи аборт. Помисли си хубаво дали родителите ти ще те подкрепят морално и финансово, защото няма да те лъжа, но за да отгледаш себе си и бебе през първите две години от живота му, ще ти трябват поне 25-30 хиляди лева (при положение, че не плащаш и квартира, а има къде да живееш).

# 61
  • София
Я пак.  
25-30 000лв?
Тя да не ходи ежемесечно с бебето на Малдивите?
Ако няма квартира (ти си поставила това условие), има кърма (аз, моята я кърмих до 2г), дрехи не купува (само в началото съм купувала, защото приятелите ме заринаха с дрешки, някои дори не съм го обличала).
За Памперси - един пакет от около 100 памперса е около 40, да кажем 45 лв (при това на Pampers, които са скъпи). Това е по 0,45лв на памперс. Хайде, сложи го 0,50 лв.
За 2 години ще ѝ трябват около 10000, да кажем  12000 памперса.
12000 памперса по 0,50 е 6600лв.
За 2 години. Да, може и да е на АМ, 1 година, признавам, че нямма представа колко излиза, но едва ли е 20-25 000 за около година (толкова предполагам, че се ползва).
И пак казвам, според мен съм и преувеличила цените, а може и въобще да не се налага.
Пак казвам, това да не се чете като опит за желание да ѝ казвам как трябва да задържи бебето.

# 62
30 000 лв ли? Хора, вие откачихте. Моя син, който беше на АМ, почти не ядящ кухня и домашни Пюрета, а купешки и който не е износвал чужди дрешки не ми е струвал толкова!
Светулка, около 6-7м, когато изпиваше по 5кутии с АМ на месец, струваше около 200лв млякото. То не е чак толкова скъпо това АМ, да, не е като да е на кърма, ама чак пък 30 000лв е мега прекалено!

# 63
Говоря за издръжка на МАЙКАТА и бебето. 1000 лв на месец поне за двама човека. Какви Малдиви, какви 5 лв. Аз казвам колко пари съм дала за моята издръжка и тази на бебето. Нямах кърма и една кутия мляко за алергични деца е 33 лв. Къде забравяте първоначалните покупки - кошара, количка, столче за хранене. Ами после пюретата? За пюрета съм дала пари колкото за една лека кола само. Естествено, че може да ядат само боб и леща, но не говорим за мизерстване. Вие, като майки, на фотосинтеза ли сте карали през двете години майчинство, че забравяте, че и вие трябва да ядете нещо, да си купите козметика, да направите нещо елементарно за себе си.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 18:43 от mariamp28

# 64
  • Out of the Mix
Ами съгласен съм, горе-долу това е някаква сума минимум, която трябва да има налична в банковата сметка за семейството за режийни, непредвидени, просто за спокойствие. Изключително скъп е в момента животът. Дори толкова трябва да има всяка жена решила да бременее, за спокойствие. Мъжът и той поне толкова, може и повече. След което могат само да се отдадат 2-3 г. на семейното щастие заедно, не единият да отсъства постоянно. Relieved
Съвременната модерна жена, раждаща 30+ се предполага, че е с кариера, някакви спестявания, и трябва да си е подложила умно преди това. Поне се предполага. Не да профуква всичко, а да си има, отново казвам - за нея си.
Аз лично, ако имам някога дете, изобщо не искам да отсъствам и искам всеки ден да съм до жена си. Relaxed

# 65
То леки коли има по 500,2000 и 200 000лв по принцип....
Направо си я представям на 20г,самотна майка с 30 000лв.  Мда, мечтите са безплатни Simple Smile

# 66
Revoker, напълно съм съгласна с теб.
В случая техните трябва да се бръкнат и да издържат майка и бебе две години.
Помня, че един храноден на моето дете беше към 12 лв. Поне по две купешки пюрета на ден плюс няколко порции АМ. Няколко хиляди лева съм дала за пюретата, не мога да кажа точна цифра.
Но нали и аз трябва да ям нещо (може би или може би не?)
Но това са битови сметки. Авторката трябва да вземе своето решение бавно, внимателно и осъзнато, да претегли плюсовете и минусите. Ако е повърнала хапчето и не прокърви, вероятно още е бременна.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 19:00 от mariamp28

# 67
Цяло пюре започват на 7-8-9м да ядат. До 2 годишно ли го храни с пюрета? Децата на годинка започват да ядат детска кухня или каквото му сготвиш. Моя син на годинка не пиеше мляко и с малки изключения се хранеше с готвена храна. Какви пюрета и АМ на 2г? Да, ако го обличаш с Долче и Габана, 30 000лв няма ти стигнат. Като самотна майка, ще й се наложи доста компромиси да направи и до тази сума изобщо няма да се доближи.

# 68
Тази сметка си е съвсем ок и то ако живее при техните. Ако трябва да плаща наем излизаме извън тези пари. Не знам защо 1000 лв. за 2-ма, на месец ви се виждат много пари. Не са. За прегледи по време на бременността и нoрмална болница за раждане също трябват пари.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 19:58 от alex_jp

# 69
Абсолютно. Една фетална морфология ти е 150 лв, през бременността ти трябват поне две такива. Кръвни изследвания, добавки, витамини. Аз раждах в държавна болница, но и там избор на екип ти е около хилядарка, ако искаш да се отнесат с теб човешки и всичко да мине по план. Ами като се роди детето - пак лекарства трябват и за него. Ако е алергично - тест за алергии плюс преглед ти е около 300 лв. Има много хипотези. Човек като тръгне да ражда, трябва да има заделени пари за всякакви изникващи казуси и хипотези. В случая техните трябва да имат.
Естествено, има майки, които раждат сами вкъщи и кърмят децата си до 4 години и се хранят с корени и листа от дърветата.

# 70
Не знам защо 1000 лв. за 2-ма, на месец ви се виждат много пари. Не са.

Защото са имали мъже до себе си, които са плащали сметките. Друго обяснение за толкова неадекватни коментари нямам.
Ах, да, и приятелки, които са им правили подаръци и давали дрешки, останали от техните деца. Не са спестявали от дискотеки.
Напълно реална е сумата, посочена от mariamp28, и даже бих добавила, че това е минимумът. На днешни цени, защото не се знае кое колко ще струва след година и след две.

# 71
Реално говорим за момиче на 20г, което вероятно не работи, което пък значи, че и майчинството няма да получава, самотна майка при това! Какви 30 000лв, като тя дори 780лв майчинство няма да получава? Кой ще я издържа и нея и бебето й?
Ами мъже сме имали да, деца се правят от двама и се гледат от двама!
 Аз говоря за издръжка на дете, изобщо не смятам битови разходи. Дори и при родителите си да живее, ще й ги плащат, но останалото?

# 72
Ама моля ви се, не я пращайте при майка ѝ, хич не искам да ми дойде 20 годишна дъщеря бременна да я отглеждам заедно с детето.
Добре, че минаха тази възраст и са омъжени жени 30+ годишни. Точно съм се отърсила от тинейджърство, студентство и хоп у нас. А не! Ние родителите имаме право да си вземем въздух към 50 те , хайде да не ни се тръшват бременни дъщери.

# 73
Може пък момичето да е от богато семейство.
Аз не прочетох да пита за пари.
Мило момиче, ако не е късно, послушай сърцето си.
Когато забременях не бяхме цъфнали и върнали с ММ. Даже никак!
Изведнъж се напълни с хора, бегли познати, колеги, съседи, които като ме видеха с корема, почваха да обясняват колко е скъпо да имаш дете.
То не беше изброяване на цени на пюрета, памперси и т.н.
Не казвам че е без пари, но човек може да се оправи и с по-малко. Аз лично не си падам по готовите пюрета и сама си ги правех. Детето го научих рано на гърне и имах кърма. Първата година не помня да съм вземала много дрехи, просто толкова близки и приятели ми подариха, че някои си останаха с етикетите.
Тук лошото е, че няма подкрепа от бащата и  е била притисната.
Такова важно решение, човек си го взема сам и с си преценява, ще може ли да го понесе.
Винаги съм се изненадвала, с какво настървение се препоръчва аборт.
Ако беше прическа или правене на нокти се препоръчва да се помисли, ама за аборт, няма проблем.
Спирам по темата аз. Момичето изчезна.
Дано е добре.

# 74
Когато забременях не бяхме цъфнали и върнали с ММ. Даже никак!

Ето пак. С ММ. Laughing
А ако беше сама, без ММ, без образование и работа, без подкрепа от близки и може би без жилище, как щеше да се справиш???
Е, да, винаги я има опцията да се даде детето за осиновяване.

Общи условия

Активация на акаунт