Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 085
  • 213
  •   1
Отговори
# 75
Аз не разбрах защо са задължителни купешките пюрета. То колко време карат бебета на пюрета, няколко месеца само. И не е нещо супер сложно да се правят пюрета вкъщи, може даже храната за майката просто да се смели (но без сол). АМ е нужно до година. Дрехи втора употреба не е толкова трудно да се намерят. Както и кошара, количка и тн.

Аз лично подкрепям аборта, ако жената го иска. Но ако не иска, не е редно да и се чете конско как трябвало да абортира. Това е неин избор и само тя може да реши

# 76
Ама никой не ѝ казва да абортира. Само ѝ казваме, че гледането на дете става с пари, а мъжът до нея и е показал безкрайно ясно, че той дете не желае и няма да гледа. Така, че следва да си направи много добре сметката дали ще може сама да се справи. И, че дори да се прибере в детската си стая, при мама и татко, някой ще трябва да плаща за цялата тая работа.

# 77
И аз не й казвам да абортира, а да си помисли и да вземе максимално информирано решение. Подкрепям я и й давам зелена светлина да роди, ако има кой да й влезе в положение от роднините й. Но и тя трябва да осъзнае какво иска. Доста прибързано е било да отиде още в първия ден от узнаването на бременността да я прекъсне и то по желание на някакъв к*леш, който щял да решава вместо нея. После изпила хапчето напук, но накрая се надявала хапчето да не е подействало. В момента всичко в главата й е каша и тя трябва да си помисли бавно и внимателно за всичко, едно по едно. То е ясно, че приятелят й не го броим в картинката. Ако тръгне да ражда, трябва да се направи ДНК тест и оня да плаща издръжка поне.

# 78
  • По света и у нас
Момиче на 20 защо си се разбързала… но пък ако искаш бебе да знаеш, че е най-голямото задължение в живота и ще го правиш минимум 18 години. Ти преценяваш, но да знаеш, че може и сама да гледаш бебето. Ако няма кой да ти помага ще се озориш. Но да знаеш, химическия аборт е за предпочитане пред кюртажа - мисли бързо.

# 79
Не знам защо 1000 лв. за 2-ма, на месец ви се виждат много пари. Не са.

Защото са имали мъже до себе си, които са плащали сметките. Друго обяснение за толкова неадекватни коментари нямам.
Ах, да, и приятелки, които са им правили подаръци и давали дрешки, останали от техните деца. Не са спестявали от дискотеки.
Напълно реална е сумата, посочена от mariamp28, и даже бих добавила, че това е минимумът. На днешни цени, защото не се знае кое колко ще струва след година и след две.

Напълно адекватно ми звучи и на мен. Пък и жената каза + майката. То аз само ям за над 1000 на месец.

Иначе не виждам кво толко има да мисли. 5 секунди ми трябват да преценя имам ли пари за бебе или не.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 20:58 от murcinhum

# 80
  • На изток от Ада
То детето винаги може да го хвърли при бабата.
Моята етърва късно роди. На 37 г ама детето го даде на свеки на 1г 5м . Сега е на 4 детето по бабите е от тогава.

# 81
Момиче на 20 защо си се разбързала… но пък ако искаш бебе да знаеш, че е най-голямото задължение в живота и ще го правиш минимум 18 години. Ти преценяваш, но да знаеш, че може и сама да гледаш бебето. Ако няма кой да ти помага ще се озориш. Но да знаеш, химическия аборт е за предпочитане пред кюртажа - мисли бързо.

Не е задължително, с кюртаж става бързо и без болка, с хапчета става бавно и с болка

# 82
Абе, моля ви се. Тя нямала смелост да не иска да пие хапче и да се изрепчи на приятеля дето я накарал да абортира, ще има смелост да гледа бебе
Айде, момичето да изпие хапчето другия път и да се съсредоточи над кандидат студентстването или работата.

# 83
Много грозно изказване за жена, която не иска аборт. Решението е нейно

# 84
Като не иска, какво прави под напора на чужди хора в кабинет на гинеколог, в който се прави, че пие хапче.

# 85
Домашното насилие е страшно нещо, тя е изплашена. Хайде да не я мачкаме още

# 86
Какво домашно насилие?!
Тя е на 20 и още живее у техните и вероятно ѝ дават джобни.

# 87
Добре, да го наречем насилие от интимен партньор, същото е.

# 88
  • На изток от Ада
Дано го зареже този!

# 89
  • Melmak
Да, разбира се, че не си. Но със сигурност има хора, които и за това биха помислили. Съответно ми се струва като сериозно лекарско безхаберие да се раздават такива хапчета за "домашна употреба". Направо потрес.

Цялата й работа на тази лекарка е такава. Като видя, че имам приятел и е с мен почна да ме разубеждава. Викам не, абсурд.

После уговорихме ден за аборт, прати ме на кръвни и т.н. Трябваше да бъде аборт с пълн упойка и вакуум.

Каза да пия това хапче вечерта преди процедурата, защото съм млада и по тоя начин щяло да се улесни самото интерумпцио. Много по-щадящо щяло да е.

И аз не знам, че пия хапче за аборт. Не ни дадоха листовката, после се оказа, че дори не е на български. Не знам колко е било легално това лекарство или поне в този му внос.

Съответно аз пия хапчето и започва адската мъка през нощта. Часове наред мъка и болка, после видях, че сакчето е изпаднало.

След това отидох при нея, едвам ходех от болка и кървища. Каза, че почти всичко е изпаднало и няма смисъл от вакуума. Да съм пиела още няколко от това, че да се изчисти всичко. Две седмици имах ужасни болки, кръв и контракции. Такава травма преживях, че като чуя медикаментозен аборт и ми причернява.

Ужасна история, Ечисера... Нямам думи за тази жена. Ужасно отношение и тотална липса на професионализъм. Съжалявам, че е трябвало да минеш през толкова травмиращо изживяване Frowning1

Благодаря ти. За това е хубаво жените да правят секс умно, аз сглупих един път в живота си и го платих с лихвата.

Разбирам я авторката до една степен. На 20 си толкова млад и зелен. Моят мъж ме подкрепи, решението го взехме заедно, не ме е насилвал да направя аборт. Идваше с мен на всеки преглед, взехме пари на заем, бяхме ужасно финансово, познавахме се от месеци. Въобще.. като се присетя!

Но авторката трябва да знае, че аборт се преживява. Гадно е, тежко е, но животът продължава. А тя е на 20 и й предстоят хубави неща!

Общи условия

Активация на акаунт