Какво толкова отблъскващо има в това една жена да обича и пие бира?

• 10 453
  • 258
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Примерно на приятелско събиране следобед-привечер лятото, просто не виждам друго подходящо питие. Безалкохолно?

# 121
  • София
Аз имам една друга позиция. Разбира се, конкретно по въпроса, не знаем по същество нито какъв типаж е човекът, нито каква е била точно ситуацията. Но аз лично нямам толкова резерви към тези, които прекаляват примерно с алкохола или цигарите, колкото към онези, които са вманиачени към здравословен начин на живот. Мисля, че имаше един термин орторексия, но не съм сигурна, че се съотнася точно до този тип крайност. Когато маниакалното вторачване в здравословно хранене, отказ от всякакъв алкохол, цигари, "вредни храни" и изобщо обсесията по такъв начин на живот, се превръща в една тотална психоза. Такива хора са направо опасни за мен, под това се крият много ригидни личности, с които освен, че трудно се общува, трудно попадат и в отношения. Аз лично бягам с двеста като надуша такъв типаж, защото под цялата тази завеса се крие една крайна закоравялост. Една бира, независимо дали на първа или пета среща и да ти се набие в очите подобно нещо...Това е сериозна червена лампичка. Най-малкото, че човек на първа среща обикновено е притеснен и често може да го направи, за да се отпусне например..

# 122
  • София
Аз, да си призная, не мога без да пия нещо на първа среща. Треперят ми ръцете, потят се, съхне ми устата, толкова ми е притеснено, че.... не съм аз.

# 123
  • София
Примерно на приятелско събиране следобед-привечер лятото, просто не виждам друго подходящо питие. Безалкохолно?

И аперол-шприцът много си върви точно на това време. Аз го обожавам.
Между другото, имах късметът да съм на една дегустация на български бранд бира. Бяха комбинирали различните ястия с различни видове бира - светла, червена, тъмна и мътна, и беше много интересно. Оказа се например, че тъмната бира се комбинираше страхотно с шоколадовия десерт, който организаторите бяха избрали.

# 124
  • София
И аперол-шприцът много си върви точно на това време. Аз го обожавам.
Между другото, имах късметът да съм на една дегустация на български бранд бира. Бяха комбинирали различните ястия с различни видове бира - светла, червена, тъмна и мътна, и беше много интересно. Оказа се например, че тъмната бира се комбинираше страхотно с шоколадовия десерт, който организаторите бяха избрали.
В някакво списание бях чела точно съвет за тъмна бира с торта. Ами тя на вид и вкус донякъде напомня нескафе. Но лично не съм опитвала, няма да развалям хубавата бира Simple Smile
Тоя е*си претенцията, айде няма нужда. Но може пък жената да покаже, че охотно приема такива съвети за култивиране, има ги и такива

# 125
Това е точно опит за култивиране! Ако жената спре да пие бира и на втора среща си поръча "правилното" питие, значи е паднала в капана. После се продължава с други такива съвети.
Ако не е казано на жена, а в мъжки разговор, просто си измисля причини защо не се е получило с мацката.

# 126
По скоро ако мъжът е на аперол, а жената на бира може неговата нежна мъжка душица нещо да се засегне от такива простовати навици

# 127
  • Варна
За първи път чувам за такава глупост. В обкръжението ми жените си пият бира, а мъжете нямат нищо против.

# 128
  • София
Може би има разлика между пийване на бира и прекалено пиене, разбирай литражи бира.
Най-малкото би ми направило впечатление и бих проследила това навик ли е, отразява ли се на пвоедението - както за мъж, така и за жена.

# 129
Стига сте противопоставяли аперола на бирата. И двете си ги пия с кеф, според настроението и мястото.

# 130
  • София
Може би има разлика между пийване на бира и прекалено пиене, разбирай литражи бира.
Скрит текст:
Най-малкото би ми направило впечатление и бих проследила това навик ли е, отразява ли се на пвоедението - както за мъж, така и за жена.
И за мен това беше единственото логично предположение за такава реакция, но не било това:
За пръв път попадам на такова твърдение. Досега дори не е имало намек за подобно отношение от страна на мъж.

П.П. Нали не става въпрос някакви сериозни количества?

Не става въпрос за сериозни количества. Споделяли са ми, че дори гледката на жена с бира ги отблъсква.

# 131
Представям си мъж с подобно мислене с какви ли неадекватни предразсъдъци би могъл да ме изненада относно ролята на жената в секса и ... ми минава меракът Simple Smile Иначе казано - отблъскването е взаимно.

# 132
Защо всяко нещо, което не влиза във вашите рамки задължително трябва да се обясни с неадекватност или с другото любимо - с наличие на комплекси? Аз нямам нищо против всеки да си пие каквото иска, включително и бира, нито ще тръгна да коментирам такива неща с възрастни хора. Просто мен лично да гледам на първа среща жена да пие бира, не ме привлича. В моите очи все едно си губи малко от женствеността си. Естествено ако всичко останало е ок, едната бира нищо няма да промени, така че като цяло не е нещо съществено.

# 133
Просто мен лично да гледам на първа среща жена да пие бира, не ме привлича. В моите очи все едно си губи малко от женствеността си.
Има мъже, които са дълбоко несигурни в своята мъжественост. Тях по обясними причини много ги е страх от всякакви намеци за хомосексуалност, размиване на ролите между мъже и жени, някой да не ги помисли за женчовци, а жената до тях - за мъжествена по какъвто и да е начин. Такъв мъж [...] никога няма да излиза с жена, която не е крайно феминизирана, все е нащрек някой да не подложи под съмнение мъжкото в тях, защото вътрешно са раздирани от колебания.

Като феминизирана жена го цитирам. Добре, че сме сладурани и не сме ревнали, че искаме мъжът ни да убива мамутите или да ходи да умира на фронта, за да ни покаже колко е мъж. Стига ми само да ми носи торбите. 🌞

# 134
  • Out of the Mix
Именно.

Тони, и кво викаш, щом не пуша и пия, "не ставам". Smile
Не съм пълен въздържател, но пия рядко. Това на ежедневна бяза няма как да се случи.
Сега съм си направил следобеден релаксиращ чай от Био Зелен Ройбос Tea, нека ми е "зле".

Общи условия

Активация на акаунт