Какво толкова отблъскващо има в това една жена да обича и пие бира?

• 10 442
  • 258
  •   1
Отговори
# 15
Може би самия факт, че жената пие или им е неприятна гледка. Аз също не понасям бира нито мириса, нито вкуса, както и някой да ми смърди на такова, но т'ва е. Има и по големи проблеми в живота.

# 16
Няма що, страшен проблем....

Дали е отблъскващо зависи къде и колко бира пие, ако надига литри в градинката, отблъкнващо е, ако пие една бира в заведение, какво толкова.

# 17
То и на мен ми е неприятна гледка като мъж плюе по улиците и винаги се дръпвам погнусено, ама за мое съжаление, никой не го интересува. Simple Smile

# 18
Това е нерелевантно сравнение - мъжът цапа, а пиещата бира жена вреди само на себе си - е, и на близките си, ако прекалява.

Честно казано, този казус ми се вижда измислен, аз никога не съм срещала мъж, който да има нещо против жената да пие бира. Още малко ще и каже и шкембе да не яде...

# 19
Е, нали говорим за гнусотия, а не за негативни последствия. Доколкото разбирам, мъжете не са се затъжили, че жената може да развие алкохолна зависимост, а че било "тяхна" напитка, как може жена да я пие. Simple Smile

Мен не ме учудва темата, вече всякакви ги има. Мъжете с крехко чувство за мъжественост ги удря точно в опити за контрол над жените.

# 20
За първи път чувам за такива.

# 21
  • Пловдив
Това ми звучи като мамино/татино ергенче с много претенции, повечето от които - тип консервативни.
Бих имала едно наум. Според мен най-честото развитие при такива е, че всяка поредна мома бързо се уморява от тях и си бие камшика.

# 22
На мен лично просто ми мирише неприятно, без значение дали си мъж или жена.

# 23
  • Пловдив
Става дума за случай, когато момъкът смята, че конкретно жена да го прави, е отблъскващо, не че му е неприятна бирата да я пие или да я мирише в чашата.

# 24
Абе на мен и други питиета ми миришат неприятно, в случая не става дума за това. Тия приказки как е грозно жена да пие бира, грозно е жена да пуши, грозно е ... (попълни си сама) защото е жена, са нечии представи за женственост или липса на такава, нищо повече. А вече кой и откъде ги придобива тия представи е отделна тема.

# 25
  • София
На мен пък ми е неприятно да виждам хора, които смучат от ония USB-та за пушене. Ама чак пък толкова...

# 26
Има мъже, които са дълбоко несигурни в своята мъжественост. Тях по обясними причини много ги е страх от всякакви намеци за хомосексуалност, размиване на ролите между мъже и жени, някой да не ги помисли за женчовци, а жената до тях - за мъжествена по какъвто и да е начин. Такъв мъж никога няма да облече розова риза, никога няма да излиза с жена, която не е крайно феминизирана, все е нащрек някой да не подложи под съмнение мъжкото в тях, защото вътрешно са раздирани от колебания. Обикновено в тийн/младежките години са имали някакво хомосексуално преживяване. Моите пет стотинки по темата.

# 27
  • София
За пръв път попадам на такова твърдение. Досега дори не е имало намек за подобно отношение от страна на мъж.

П.П. Нали не става въпрос някакви сериозни количества?

Не става въпрос за сериозни количества. Споделяли са ми, че дори гледката на жена с бира ги отблъсква.
Мен - също. Но съм жена и надали съм ти от помощ с гледната си точка.

# 28
Присъединявам се към горното мнение на "наивница на средна възраст", щях да напиша нещо в същия дух.
Има мъже, които не харесват жени, които употребяват алкохол като цяло. Но фиксирането точно в бирата говори за комплекси и несигурност. Една бира през лятото е много по-"невинна", от така широко разпространеното пиене на бутилка розе или просеко, или все още модерното наливане с коктейли аперол.
Не се занимавай с такива. Но ми е много странно как си попаднала на няколко такива типажа, а аз за половин вековния си живот не съм и чувала за точно такъв вид претенция. Хем съм общувала с мъже от всякакви националности, социално положение, възраст. Замисли се какви хора привличаш.

# 29
  • София
Ако нямаш предвид пиене на по няколко халби от литър, рязко смени средата.
Нито аз, нито съпругът ми сме по пиенето, но чак пък такова преиграване!
Друго си е да се гушнете с любимия на плажа с по ледена бира.
След бирата ще има и други претенции - как да се обличаш, какво да говориш, с кого да общуваш и т.н.
Но пък и самата ти явно имаш разни предразсъдъци, съдейки по реакции в други теми, та не би трябвало да са ти странни чуждите предразсъдъци.

Общи условия

Активация на акаунт