Пубертетът при момичетата до 14 години

• 19 962
  • 393
  •   1
Отговори
# 315
  • Северозапада
Дъщеря ми навърши 12 в края на май. Висока е около 165, като порасна много през последната година. Обувки носи 38ми номер. Теглото не се сещам колко я мерихме, но мисля, че е около 45. За мен този ръст е супер, но аз съм 155 и много се радвам, че ме надрасна 😄. Не ни е лесно на нас ниските, все трябва да търсиш някой да ти помага с високите рафтове в магазините 😂. На тази възраст имам чувство, че има най-голямо разнообразие в ръста на децата, поради индивидуалния темп на развитие.

# 316
Дъщеря ми имаше един период преди да на върши 11г в който порастна 5 см за 2-3 месеца. Всичко я боля, коленете, гърба. Сега поспря, но очаквам още един бум на растеж преди да и дойде, съдейки по себе си. Точно преди това за 6м бях порастнала 8см.

# 317
  • София
Всичко е много индивидуално.
Моето момиченце ще стане на 10 другата седмица.
Висока е 151, 42кг у дома и 44 при баба си. 😒 Носи 37 вече.
Не очаквам да стане супер висока обаче, защото и кака ѝ беше така. До четвърти клас стърчеше над класа и на около 13-14 години се спря на 165. Просто някои израстват по-рано.

# 318
  • София
Всичко е много индивидуално.
Моето момиченце ще стане на 10 другата седмица.
Висока е 151, 42кг у дома и 44 при баба си. 😒 Носи 37 вече.
Не очаквам да стане супер висока обаче, защото и кака ѝ беше така. До четвърти клас стърчеше над класа и на около 13-14 години се спря на 165. Просто някои израстват по-рано.

Това ме разсмя Laughing
Сигурна съм, че и при нас така варират килограмите, не съм се сетила да я премеря след престой бри баба И !

# 319
Дъщеря ми върви доста дребна и ниска. Преди месец навърши 12 години - 145 см и 33 кг. Почти винаги е от най- дребните, дали в класа, дали сред приятели. На моменти доста я натоварва, понякога отнася и подигравки. Много си говорим на тази тема, но предполагам повече от 160-165 няма са порастне. Двамата с мъжа ми сме по 170 см. Голямата щерка е 165 см (21г), пък синът ни е 185 см (16 г).

# 320
То на хората угодия няма. Ако си по-дребен-джудже си, ако си по-висок-маркуч си. И не само децата отнасят подигравки, големи хора също често коментират хапливо нещо, което няма как човек да промени. Да са ни живи и здрави децата, всяко си има своите предимства.

# 321
Това е до възпитание. Ние не сме толерантна нация и всеки различен е заклеймен. За съжаление ако аз и вие си учим децата да са толерантни и че всеки е различен, то масовката не е така. Това също е сблъсък за децата. Ценностната система на околните им прави огромно впечатление. Много говорим с голямата на тази тема, кое е правилно и кое не. За съжаление вече все по-често се сблъсква с връзкари.

# 322
Като емигрант това е първото нещо което те шокира.. коментарите и безплатния хейт от всякъде а БГ просто съсипва децата.
В БГ бях толкова комплексирана като дете, аз! която после бях модел няколко години.

Сега виждам децата около мен и как растат децата ми. Толкова е различно.

Само трябва да отворите за малко темата за най красива абитиурентка... хората, майки!, момичета... всичките са ужасни.

# 323
  • София
Дъщеря ми навърши 12 в края на Март. Висока е 160 см и е около 50 кг. НЕ е от най-високите в класа си, по средна височина е. Има съученички високи колкото мен (173 см съм) и такива по 1 глава под нея...
За номера на обувките обаче се притеснявам... Носи 39.5-40 номер. Аз нося 40-ти и то след бременността, преди това бях 39-ти до 39.5 максимум. Силно се надявам да е максимум 41-ви номер, защото ще е мъка с обувките.

П.С. Някога аз вървях най-висока в класа. Много обиди съм получила, но да кажем, че не им обръщах внимание.

# 324
Мойта дъщеря е на 12 и 4 месеца. Височка е бая. Аз съм 173, тя е почти колкото мен. И слабо. 39 номер обувки. Моля се поне да спре да расте на крака.

# 325
  • София
Здравейте, влизам и аз при вас с дъщеря на 9 г. Някои деца от класа и се подиграват, че имала мустачки, то си е така, де, но тя е възпитана и никога не би казала нещо подобно на някое дете. Сигурно някой от вас се е сблъсквал с нещо подобно, как ще ме посъветвате да процедирам?
И тя е ниска, ама и двамата с баща и не сме високи, не очаквам чудеса от нея... Та ми казва, не стига, че ми се подиграват, че съм ниска, ами сега и това...

# 326
На моята дъщеря също й се подиграваха. На козметик я водех първо, сега вече сама си маха космите над устната.

# 327
  • София
Не е ли малка на 9 г? Чудя се как да процедирам.

# 328
Щом има подигравки, какво значение има малка е или не. Махайте ги щом наистина ги има, децата са лоши и ще и създадат комплекси .
Не разбирам тая драма с космите, ако пречат на детето и ако то иска се махат, няма начален срок или нещо. Има силно окосмени деца и на 9 има и на 15 без. Важното е детето да е спокойно и щастливо.
Дали ще сега или догодина какво значение има.

# 329
Не е ли малка на 9 г? Чудя се как да процедирам.
Не е малка. Защо да се комплексира детето?

Общи условия

Активация на акаунт