Пубертетът при момичетата до 14 години

• 20 272
  • 394
  •   1
Отговори
# 300
Има скокове във възрастта. Моята беше малко по ниска. После миналото лято дръпна на височина на 8 години и леко стана по висока от някои нейни съученици. Добре е детето. Не е приятно разни подмятания за да не го депресират и развие комплекс. После има скок във височината про навлизане в пубертета - про всеки е различно.

# 301
Моята е на 11 години и е 160 висока, тежи 45 кг. Висока е, но аз съм висока, целия ни род и тя се е метнала на нас. Отделно тренира и баскетбол, та съвсем. Въобще не и пука. И след коментари, но госпожата в училище бързо ги тушира, защото ако на нея и викат гигант, на други им викаха джуджета. Та адекватно се намеси госпожата.

# 302
И моята малка дъщеря е на 10. Висока е 160 см  и 45-6 кг. Ние също не сме високи с баща и. В класа има и по височки от нея и доста по- дребни. На мен също ми се струва, че децата се развиват по-бързо в днешно време. А в същото време виждам доста дребни за възрастта си дечица. Не обръщай внимание на чужди коментари. Каква им е работата изобщо да коментират и да се бъркат, не мога да разбера. Важното е децата да са здрави, всеки се развива индивидуално.

# 303
  • София
Спокойно, дъщеря ми е 155 см, юли ще навърши 10. Висока е, да, но не екстремно. В класа й има едно момиче и едно момче колкото нея. Има и много дребнички, които като гледам родителите им, в някакъв момент ще я задминат. Просто нашите по-рано израстват. За добро или лошо, очаквам и по-ранен цикъл поради тази причина. Дано спортът го задържи още време.

# 304
Правя е CocoNuts. Трябва толерантност. Аз на моята я уча да уважава всички хора. И да не се учи да подмята забележки. Дано да съм успял
Иначе след време тези, които са сега по-ниски могат да станат по високи от вашето дете.

# 305
А тези по 160 високите с кой номер обувки са?

Малко ме стряска този 38 номер на 11г 😅

# 306
Краката рязко спряха да растат. Преди не успяваше с един размер да изкара един сезон, сега вече две години седи на 37, но на височина расте. Аз бях същата, сестра ми и тя. Гледам и сестрите и са като нея.
Аз съм доволна, че растат високи и трите.

# 307
  • София
Масово сегашните поколения са с по-големи крака от нас, такива са ми наблюденията. Дъщеря ми е 35 някъде е в момента, но другото момиченце със същия ръст е 39.

# 308
А и моята от миналата година стои на 38, но едва ли ще остане така..
Аз съм 175см и също съм с 38 номер, ооообаче таткото е 195см с 48номер.. 😅😅😅

# 309
А тези по 160 високите с кой номер обувки са?

Малко ме стряска този 38 номер на 11г 😅

😀 38 е моята. И мен ме стряска, но  пък имам за износване цял куп маратонки  😂

# 310
  • София
И моята девойка е на 10 и е с 38 номер!
Най-неприятното е, че стъпалото И е дълго и тясно! Дамските обувки са И широки! Миналата седмица се "убихме" да търсим сандали... повечето модели и "хлопат"! Накрая взехме някакви компромисни от Резърв, които пак са И широки, но поне не бяха скъпи.

# 311
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Точно по тази тема се чудех онзи ден. Не е ли малко лано на 9 и половина да носи 36 номер?
Аз съм с 42, но при мен е мутация - майка ми и прабаба ми също са с големи крака, на девойката ще ме задмине, май май...
Намерих един модел сандали в дамската 36 номер, които ѝ заспаха.
Нещо ударно взе да се развива. Потта мирише, косата се омазнява, пъпки излизат, настроенията са кошмарни... Гърди растат..
Мрън Cry

# 312
Моята от 10 до 11 рязко дръпна, сега вече спря или ако расте е бавно. До 165 ако стигне ще съм много доволна. И аз и баща и сме дребни, аз 159 той 174, кака и 165. 38 са и двете. Дано така си остане и малката.
Сега лятно време душ взима и сутрин и вечер, ползва дезодорант без алуминий на ДМ, не мирише.
Косата се мие на 3-4 дни. Комедони има. Ползва козметика аптечна от детматолог е крема и дневният и слънцезащита. Мие с гел без сапун.

# 313
Как е положението при вашите момичета с тегло и височина? Моята госпожица (10г) е с ръст 149см и тежи 34.5 кг. Доста висока ми се струва за тази възраст. Аз съм 162см, а  баща й е 177см - не сме високи.  В класа тя е най-висока(с още 2 момичета). Другите деца са с около глава по-ниски. Около нас родители и познати все й правят коментар, че е много висока, което много започва да ме дразни. Все едно мога да направя нещо. Как е при вашите момичета?
[/quote

И моята е със същите размери и години и е среден ръст в класа, супер са си Wink

# 314
Иначе след време тези, които са сега по-ниски могат да станат по високи от вашето дете.
Почти винаги така се случва. Аз бях от дребните, сега съм от високите 😃

Моите са с по-големи номера на краката от мен, с моя 36-37 номер. Дано не им растат повече. На едната стъпалото е широко, на другата - дълго и тясно. И двата варианта не са добре. Но явно рядко вече се случва да е нормална ширината.

Общи условия

Активация на акаунт