Пубертетът при момичетата до 14 години

• 20 280
  • 394
  •   1
Отговори
# 285
моята още от 7 годишна иска цели бански, да се крие.

# 286
На моята девойка (10г.) много започнаха да ѝ миришат краката. Сблъсквали ли сте с този проблем и как сте го решили?

# 287
а на моята с тази бяла кожа от слънцето има малки кафяви точки, които ще станат бенки. Хем я мажа с фактор 50+ от различни марки. Какво да предприема? Тя даже една на корема не си я харесва и току ме пита как се маха. Интересувам се могат ли с нещо да се мажат и за да изчезнат още малките светлокафяви (около един милиметър) точки? Още са трудно забележими , но има
А за горното мнение - много са важни обувките. При нас се получи от обувки изкуствена кожа. Трябва обувките да са от естествена кожа и да могат да "дишат".

# 288
а на моята с тази бяла кожа от слънцето има малки кафяви точки, които ще станат бенки. Хем я мажа с фактор 50+ от различни марки. Какво да предприема? Тя даже една на корема не си я харесва и току ме пита как се маха. Интересувам се могат ли с нещо да се мажат и за да изчезнат още малките светлокафяви (около един милиметър) точки? Още са трудно забележими , но има
А за горното мнение - много са важни обувките. При нас се получи от обувки изкуствена кожа. Трябва обувките да са от естествена кожа и да могат да "дишат".
Естетсвена кожа, дишащи ... и пак.
Аз съм светла, децата ми също. Не всяка кафява точка става бенка, повечето си седят като лунички по цялото тяло. Слънцезащитата тип медицинска козметика за мен е по-добра. С нея излизат по-малко такива петънца. Най-важното е да се научи човек да не им обръща внимание, а при децата често фокусирането върху нещо е резултат от реакцията на родител. Моята майка напр. много се дразнеше от луничките по лицето ми, с които всяко лято се снабдявах. И досега я смущават. За щастие мен не ме дразнят, децата ми също.

# 289

За лице е по добре да се ползва крем с кристали, а не химичен.
По скъпи са, но си заслужава.
Обичайните кремове действат след около 20мин и за определено време. С кристалите действат веднага и докато не се махне крема.
Да не говорим, че като ти влезе в очите не дразни.
Изглежда като фон-дьо-тен,но няма цвят и се слага по много малко.

Аз ползвам този, но едва ли е само той на пазара:

# 290
За краката - дъщеря ми имаше такъв период. Беше ужасно като си събуе обувките. Много и се потяха краката ( и зимата в студа бяха потни) и от това миришеха. С времето изчезна проблема. Предполагам е било нещо от хормоните. Аз я карах да си мие краката и да си сменя чорапите при всяка възможност.

# 291
Няма проблем с краката. Ходи само с памучни чорапи и маратонки.
Наистина имаше момент, преди цикъла, когато при изпотяване се усещаше по-силно, но не и краката. После се регулира.

# 292
  • София
Помня като растяхме с брат ми имахме и двамата един такъв миризлив на крака период. Отмина. Явно са хормони.
На голямата мишниците ѝ по едно време миришеха като трамвай 5 в късен летен следобед. Също отмина.
Сега чакам включване от малката. Тя също е с изключително светла кожа и въпреки мазането всяко лято се сдобива с нови и нови бенки и петна. Не знам какво може да се направи, рядко се съблича, гледам винаги да е с нещо облечена на плажа, а когато е по бански, първо я мажа обилно. И въпреки това петната се увеличават.
И ситни пъпчици почнаха да се появяват от време на време по челото и носа. Сега ще стане на 10.

# 293
На мен бенки постоянно нови ми излизат , и то на места, които даже и не се излагат на слънце.  Зимата редовно. Така че едва ли слънцето ги провокира.

# 294
За краката е важна наистина обувката, аз за това купувам кецове. За изпотяване ролката на vishi върши чудесна работа. За кожата сме с късмет, аз съм много бяла, от първа група, с рижа коса и лунички. Но дъщерята е средна от баща си. Трудно изгаря, не се случвало, аз мажа с 50, но пак има лунички по лицето.

# 295
  • Варна
"За изпотяване ролката на vishi върши чудесна работа" - интересува ме какво точно използвате, защото търся подходящ продукт и за моята дъщеря(10г).

# 296
"За изпотяване ролката на vishi върши чудесна работа" - интересува ме какво точно използвате, защото търся подходящ продукт и за моята дъщеря(10г).
Извинявам се, объркала съм, на Euserin е https://galen.bg/eucerin-dezodorant-rol-on-protiv-silno-izpotyavane-50-ml

# 297
И дъщеря ми ползва този ( на 11г) и е много добра находка.

# 298
  • Варна
Как е положението при вашите момичета с тегло и височина? Моята госпожица (10г) е с ръст 149см и тежи 34.5 кг. Доста висока ми се струва за тази възраст. Аз съм 162см, а  баща й е 177см - не сме високи.  В класа тя е най-висока(с още 2 момичета). Другите деца са с около глава по-ниски. Около нас родители и познати все й правят коментар, че е много висока, което много започва да ме дразни. Все едно мога да направя нещо. Как е при вашите момичета?

# 299
Моята девойка стана на 11г преди 2 месеца и е 160см и 42кг.

Висока е, но и ние сме високи, тя е прекрасна 😍😍😍

П.с. малката ми дъщеря е на 8г току що навършени. 138см и 32кг.

По моите стандарти, на 10г 149см не е чак много висока Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт