Пубертетът при момичетата до 14 години

• 20 320
  • 394
  •   1
Отговори
# 270
Дрийм, дибидюс голи😂🫣 В банята влизаме излизаме, после се мотаме, пред баща им не се показват вече, но не от срам, а аз казах на малката че не бива. Иначе онзи ден се оплака че едната гърда е по- голяма от другата и си ги показа без никакво неудобство. Ние нямаме тема табу, за всичко говорим свободно с нея и голотата не ни безпокои. Лятото всеки ден минаваме през нудистки плаж, още от как беше на 5-6 и не и прави никакво впечатление, ни жени, ни мъже. Минаваме си и не коментира изобщо.

# 271
На нас лятното училище е с излаз на нудистки плаж.
Коментари на дъщеря ми... мамо, ама на тях всичко им виси 🤣

# 272
На нас лятното училище е с излаз на нудистки плаж.
Коментари на дъщеря ми... мамо, ама на тях всичко им виси 🤣
JoyJoyJoy е, то добре, че тогава всичко им виси Blush

# 273
Моята се крие като все едно …. Не съм я виждала гола откакто е на 8 сигурно. Абсурд да ѝ видя космите интим. Едва напоследък се отпуска да я видя по сутиен или по гащи.
За космите е много въпрос на среда. Аз имам една колежка, която се ходи с косми. Германците по принцип не ги бъркат такива неща. Моето обаче го бърка, защото расте с обезкосмена майка. Мотивацията идва отвътре. Дори всички деца в училище да бяха с косми тя щеше да си ги маха, защото за нея така е по-естетично.

# 274
Аз се събличам пред тях, и те пред мен. Нямаме притеснения. Говорим открито за всичко. Наскоро учиха размножаване при хората, та си говорихме и отговарях на различни въпроси. За мен това не трябва да е табу, да е срамно и т.н.

# 275
То и аз се събличам, и си ходя по гащи, но то се крие сериозно. А като беше малка се къпеше с баща си. Спокойно му говори за цикъл, за разни други неща, но иди да чукнеш на врата след баня 🤣 Не! Не! Не влизай! Не!

# 276
aDream, да и у нас всички се разхождаме без нищо. Все пак са децата ми и мм... какво да се крия от тях Simple Smile
На момичетата както каза Jacky, казвам да не се мотат без дрехи пред баща им, но не го спазват на 100%.

А аз им гледам всичко и на всякъде, понякога по тяхна молба, понякога защото аз питам.

Така е било винаги...

# 277
  • Бургас
И моята започна да се крие от известно време, но миналото лято трябваше да й подам хавлията в банята и я видях. Оттогава се отпусна малко по малко и даже сега се къпем заедно по нейно желание.
За о/без/космяването някои от вас май не правят разлика, за подмишници примерно, между някакво окосмяване и гъсто тъмно руно. И тук нямат нищо общо  възприятията на средата или възрастта. Единствено индивидуалните особености и това как се чувства детето. Същото се отнася и до методите на обезкосмяване. Едно е да бръснеш мъх, друго е косми тип "твърда мъжка брада". Освен това и от гледна точка на хигиената е по-добре без косми.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 22:00 от sunny-n

# 278
Ама моля ви се, друго си е да стърчат косми от интима като си по бански.

# 279
Е, колко пък да стърчат на 9-10-11-12г?

Освен това там пък съвсем не бих ги пипала на малко момиче.
В гимназията имах приятелка на 14-15г с възпаление колкото орех заради бръснати косми на сгънката баш.

# 280
И ние с дъщеря ми не се крием една от друга. Тя от баща си -да.
Някой пита за момчетата - да, тези които се притесняват си махат космите по ръце, крака и тн ( където имат). Имам пример пред мен на 11 годишно , което си ги маха от ръцете - бяха дълги и черни и детето се притесняваше.
Ама моля ви се, друго си е да стърчат косми от интима като си по бански.

То не само от банския. Племенницата ми не искаше да облече тениска лятото заради космите по ръцете. На 11 години - черни, дълги и дебели.
Темата с космите е много субективна, защото има косми и “косми” . Руси и тънки косми и аз не виждам смисъл да се махат при 11-12 годишно, но кма наистина космати деца и при тях може да повлияе на психиката.

# 281
Аз живея в Испания ако бг космите са по-косми здраве да е Simple Smile
Но да,  общества различни.. проблеми различни Simple Smile

Малко да променя темата, можете ли да ми препоръчате бранд дънки които да са по дълги, но малки номера.
Нещо започнаха да са проблем. Последните дънки на щерката са Brershka,  32ри номер, но започват да и късеят.

# 282
Здравейте!
 Дъщеря ми е на 10г. От миналата година започнаха да се появяват черни точки по нослето ѝ. Посетихме дерматолог т.к. имаше и други оплаквания, та съчетахме нещата. Препоръча мазане с Акне Аут на Биотрейд само на нослето. За няколко мазания всичко изчезва и спира. При поява на нови черни точки намазва отново.
В нейното обкръжение (основно съученички) на дневен ред е темата с килограмите.

# 283
Здравейте!
 Дъщеря ми е на 10г. От миналата година започнаха да се появяват черни точки по нослето ѝ. Посетихме дерматолог т.к. имаше и други оплаквания, та съчетахме нещата. Препоръча мазане с Акне Аут на Биотрейд само на нослето. За няколко мазания всичко изчезва и спира. При поява на нови черни точки намазва отново.
С кой точно продукт на Biotrade мажете?

# 284
Здравейте!
С кой точно продукт на Biotrade мажете?

Общи условия

Активация на акаунт