Пубертетът при момичетата до 14 години

• 23 112
  • 464
  •   1
Отговори
# 405
  • София
На колко години я сложихте?

# 406
На 11, навършени.

# 407
И на моята дъщеря я сложиха през януари на целия им клас с навършени 11г.

# 408
Да,на 11г. навършени я ваксинирах. След 6 месеца и направих реимунизация.

# 409
  • София
Да разбирам ли, че 11 г възраст се определя като най-подходящата? Simple Smile

# 410
  • Бургас
На мен ми казаха навършени 12. Затова предстои.
Сега има две други ваксини по календара, предпочитам да изчакам да мине време и от тях.

# 411
  • София
Пред кабинета на личната има постер, на който пише над 10 г и за това питам, понеже дъщеря ми догодина ще навърши 10 г. живот и здраве.

# 412
  • София
На баткото и на дъщерята сме сложили изцяло, на малкото първа доза и чака втора.

# 413
По ТВ ги рекламират 11-15 незавършени години ..

# 414
Tintina, къде препоръчват плуване при гръбначно изкривяване? Вие май не сте в БГ. Тук категорично го отричат.

# 415
  • Бургас
В БГ съм, в Бургас.
Плуването го препоръча личен лекар, сестрата на личния лекар, чието дете също е със сколиоза, ортопед и двама рехабилитатори. Треньорката по плуване също е кинезитерапевт и изпълнява лечебни програми.
Учудвам се, че се отрича, защото и от обща култура знам, че плуването е полезно за развитие на гръбначната мускулатура.
Сколиозата я открих случайно покрай позната, която се беше напатила покрай нейното дете и ни обърна внимание да гледаме, защото в тази възраст момичетата много рязко израстват. Нейната дъщеря ходи при проф. Яблански, беше с корсет, също ходи на плуване и на лечебна гимнастика. Нейното изкривяване беше много сериозно, но се оправи.

# 416
ЧПВ на нас ни казаха преди навършени 14 години (в Германия сме). Може и след това, но ще трябва още една доза.
Сега предстои да опресняваме тетанус, дифтерия, коклюш и детски паралич и докторката предлага направо да сложи и ЧПВ. На мен ми се струва една 4 валентна и ЧПВ много на един път.

# 417
  • София
Аз бих отказала категорично, със сигурност никога повече няма да позволя да се сложат две ваксини на веднъж, на което и да е от децата ми.

# 418
Аз бих отказала категорично, със сигурност никога повече няма да позволя да се сложат две ваксини на веднъж, на което и да е от децата ми.

Защо?

# 419
  • София
Защото още като бебе дъщеря ми от ключи алергия от поставянето на 2 ваксини на 1 път и дълго време се борехме с проблема. И да от ваксините беше, защото беше са на АМ до този момент и нямаше от нищо какво друго да е. Сегашната ни лична лекарка също  е против да се слагат повече от 1 на един път. Не бих претоварвала организма така. И да кажа, че не съм АНТИВАКСЪР. Децата ми си имат всички ваксини, та даже и за варицела, която не е задължителна.

Общи условия

Активация на акаунт