Пубертетът при момичетата до 14 години

• 23 103
  • 464
  •   1
Отговори
# 450
Дъщеря ми е на 14. Каза, че ще си търси мъж с брат или сестра,  за да имат децата й първи братовчеди. Ако мъжа й нямал брат/брат сестра,  то трябвало да имат поне две деца. Та и единствените деца си имат липси. Кой материални, кой социални, няма пълно щастие.

# 451
При нас проблемът е, че на моменти казват, че нямат дрехи. А, не е така. Имат много неща, които сами си ги избират и после нещо не им харесва да ги носят. Стоят си така в шкафа и искат нови.
Не харесват само скъпи работи, но сега цените са толкова високи, че то наистина къде има нормална цена за по-качествена дреха, не знам.

Взимахме панталони от Синсей, които на 2-3-то пране станаха на топчета. Стоят като стари и износени.
Имат от ХМ, които са хубави, но сега един спортен е 50 лв. Худитата също са им хубави, но пак по 40-50 лв. едното. Дънките от 40+ до 70 лв.
На последното намаление пуснаха едни стари модели, пак на скъпички цени, нищо не избраха.

Нито да им откажа, нито да им купувам всеки месец. Не е като да не се съобразяват хич с парите. Но като ревнат, че няма какво да облекат и ми излязат с 300 причини защо не носят това и онова, и аз се чудя как да постъпя.

За децата - те са на етап, че осъзнават какво представлява раждането и това много ги плаши. Simple Smile

# 452
То и аз мога да изкарам от 100 кладенеца вода, защо ми трябват нови дрехи, но се съобразявам.
Худита на H&M, купих лятото на голямо намаление по 20 лв, тя беше с мен, хареса си ги и сега само тях носи. Дънки и взех от Теранова, пак беше с мен, мери, хареса, носи. Клинове за спорт поръчах от Уайкики или взимам от Декатлон. Маратонки сега взех на черен петък каквито тя е харесала. От Синсей нещата са за в къщи само, просто бързо замонават, качеството е никакво. Пепко имат попадения, едно яке си хареса там и и го взех. Но аз пазарувам много он лайн. Следя в АЮ и БС, намаленията, a H&M, го преслушвам в магазина, защото понякога там има много по-добро намаление от това в сайта.
За дребните взех зимни якета по 20лв/бр.

# 453
Моите дъщери обичат бебета, но нямат никакво отношение към себе си по този въпрос.
Също имаме толкова приятели без деца, че просто не смятат, че е задължение или че трябва да мислят по въпроса.

Дрехи имат много и двете.
Малката има нейните и на сестра си умалелите.
Голямата има нейните и моите, които са ми доскучали.
Смешно ми е че голямата, която физически прилича на мен, сега е на вълна широки дънки и прилепнали блузки и пуловерчета. На нейните години и аз се обличах точно така 🤪

Всъщност и сега се възползвам от модата на широките дънки. Дано не се върне скоро модата на прилепналите Simple Smile

# 454
  • София
a dream, а предлагала ли си да продадат част от старите си дрехи, за да финансират покупка на нови? Или да купят дрехи със събрани от РД пари? Аз себе си възпирам по подобен начин - за да купя нови неща, трябва да се освободя от стари (продам, даря, подаря...зависи от нещото и от състоянието).
А за броя деца - средният иска да имаме още едно бебе, но той някой ден не искал да има собствени деца, щял да се радва на децата на батко си и на малката си сестра. Но го отдавам по-скоро на възрастта, все още е на ниво "момичетата са гадни".

# 455
  • Бургас
Този "филм" с ограничаването и финансовата дисциплина съм го гледала два пъти. И двата пъти аргументът "еди кой си има еди какво си" е основният.
От най-ранна възраст се опитвам да уча на такава дисциплина, говоря, давам личен пример защо не е разумно да се купуват скъпи дрехи.
Не харчи много моята дъщеря, но напоследък забелязвам едно залитане по постоянно ходене по магазините.
Дрехи избира много внимателно и ако нещо не й хареса дори минимално, не купува. Сама си избира дрехите, за да гаранция, че ще ги носи.
Бюджет за гримове няма. От джобните и пари, подари от баби, или които е изкарала сама с домакинска или друга работа.
С дрехите не прекалява, пестелива е, но ако видя залитане казвам, че е прекомерно и не давам пари. Или давам месечен бюджет извън джобните, в които трябва да се вмести.
Беше залитнала по едни комплекти "Карма", дето пак "всички ги носят", обясних, че са полиестерни, с недобро качество и тя се отказа.
Старите дрехи също продавам - основно в "Ремикс".

# 456
  • София
Моите са 3 и по-скоро големите страдат, че нямат собствена стая, а брат им има. Един вид - той е по-важен. Мечтаят да живеят в голяма къща именно заради това, но аз напълно ги разбирам, защото съм живяла в стая с баба ми, и също имам страхотни комплекси що се отнася до лично пространство.

# 457
А аз съвсем целенасочено не деля каката от близначките. Дребните са си самодостатъчни и много лесно изключват кака си от всичко. Свикнали са да са двете и ако ги отделя допирните им точки съвсем ще намалеят. Така се дразнят, обичат, карат заедно.

# 458
  • София
А аз съвсем целенасочено не деля каката от близначките. Дребните са си самодостатъчни и много лесно изключват кака си от всичко. Свикнали са да са двете и ако ги отделя допирните им точки съвсем ще намалеят. Така се дразнят, обичат, карат заедно.
Да, но при моите близначки брат им е момче и е 9 г по-малък. Няма как да бъдат на едно място по никакъв начин, най-малкото заради режима. Мисълта ми беше, че и те се похлъзгват по скъпото, защото за съжаление и средата им е такава, всички това гледат, те искат да са в тренда, не им се купува всичко обаче, а те не желаят да си дават парите за скъпи дрехи, въпреки, че ги искат. Grinning телета...

# 459
Ох, да, Кармата Grinning
И при нас са в коледния списък с подаръци.
То как се появиха, всъщност? Български бранд ли е това? Сигурно някой инфлуенсър ги продава и зарибява децата с тях. Grinning

# 460
  • София
aDream, дъщеря ми получи от едно състезание код за 20% отстъпка за Карма, мога да ти го пратя. Той даже ми се струва, чв може многократно да се ползва, защото QR кодът е линк само към сайта. Миналата година взехме техен екип и така си стои в гардероба. На мен са ми грознички, дебела материя и придават обем, но явно такава е модата. Някаква българска марка, която е много популярна явно сред момичетата.

# 461
Много ще съм ти благодарна Hug

Дописвам, че са съгласни да си продават дрехите, но нямам идея къде може да се направи това, освен в OLX.
Tintina, ще проуча за Remix как се случват нещата.
Имат нови, необличани неща, които си стоят ей така в гардеробите. Доста подарявам на племеницата, но ако може да взема някаква сума за тях, би било добре да ги продадем.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 12:48 от aDream

# 462
Олее, и вие ли Карма😅 И моята иска един екип от новите плюшен е. Иначе има от дебелите носи си го.
Но сега тоя плюша е намален и може би няма да може и код. Нищо особено не е да е чак 100 лв, ама на.. Ние пак сме добре ми една дружка с две момчета за някви LUDA говори марка явно, по 80 лв и нагоре фанелки🤪 верно са луди 😂

# 463
  • here and now
Моята и миналата година и тази за Коледа - Карма, иначе не купувам такова аз. Но тя няма анцузи(освен едно грозно, според мен долнище), а и казва, че ѝ топлят.
И едни UGG обувки изпроси.. И те грозни, ама ... и аз навремето не съм имала по-добър вкус Mr. Green

# 464
  • Бургас
Естествено, че някакви инфлуенсърки ги рекламират.
Плюс цялото училище.
Опитвам се да обяснявам, че модата е, когато ти имаш нещо, което други нямат, а не обратното, обаче не знам дали в главата нещо влиза Bowtie

aDream
Скрит текст:
Хубавото на Ремикса е, че не се занимаваш. Пращат ти една торба, пъхаш вътре каквото решиш, те преценяват кое става за продажба, пускат го, като се продаде, превеждат пари. Вярно, малко са, някой път не се продава, или са стотинки, обаче в ОЛХ трябва сам да си следиш обявите, а аз нямам нито нерви, нито време за това. Има и разни групи във Фб за продажби, но и за тях нямам време. От Ремикса не очаквай чудеса, но алтернативата е или да подаряваш, или да хвърляш.  

Общи условия

Активация на акаунт