Режим на виждане и лични отношения с дете

• 2 013
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Заведете дело веднага,докато детето не ви е забравило.Неминуемо ще му се говори против вас и ще бъде настройвано,но поне ще ви познава.Децата порастват и започват да разбират и роднинските връзки,и кой как се държи.

# 16
Според мен трябва да говори повече със снахата. С дело нещата ще станат по зле. Има един момент, в който има опастност да настройва детето срещу баба и дядо.
Няма ли опция да поговорите с родителите на жената, може би като баба и дядо ще влязат в положение? 🙂
Най-доброто решение да запазите добри отношения с майката.

# 17
Тя е говорила. Какво може повече да направи. Да и се моли ли?

Не знам, представи си, че починеш и съпруга ти си намери друга и да каже на майка ти - Виж какво няма да го виждаш това дете, защото продължавам напред и само ще му е по-мъчно за майка му. Ето намерил съм му втора майка.
Смяташ ли, че така би било редно?
И да не са били в перфектни отношения, бабата има право на общуване с внучето.

# 18
Има право, но ако реши да го настрои и детето откаже да ходи няма как да се случи насила. Ако детето е малко, може да изисква да е в присъствието на майката. Сложно е като цяло, затова казвам да се опита с разговор и ако трябва да се свърже с другите баба и дядо. Иначе, да ще получи разрешение, но до определен момент.
Странно ми е това желание да изтрие цялото семейство на мъжа си. И си мисля че има и други причини. 😉

# 19
  • SF
Тя тръгне ли да се свързва с другите дядо и баба, да наговаря роднини, приятели и т.н., нещата ще загрубеят много.
Има и гледна точка на майката, колкото и да е недомислена, от наша гледна точка. Решила е, че детето не трябва да бъде разкъсвано между 2 семейства (така е в нейната глава) и едното семейство, това на починалия й съпруг, започва да предприема действия срещу нейното решение, което е подкрепено и от другото семейство (новото). Има мъж, приятел или каквото там е намерила. Той също казва как да са нещата между тях тримата - жена, детето й и той. Сигурно има и приятелки, които казват "остави миналото, млада си, гледай само напред!" Вероятно и другите баба и дядо дават заявка, че детето няма да остане без баба и дядо. Има си тях.
Въобще, тази снаха, не е изтупана от обстоятелства и хора. Именно заради обстоятелствата и тези хора, тя взима някакви решения.
Един ден може сама да разбере, че са били най-грешните. Всеки от нас си има такива тайнички - правил е нещо преди години, после е сменил мнението, после е видял, че е било глупаво, нещо се поправя, друго не може, човекът си е отишъл и т.н. житейски ситуации.
Моето мислене е такова, че не оправдавам решението на майката. Животът понякога се стича така, че човек има нужда от още някой, който да го обича. Ама тя сега е с друг и кой знае какви чувства и взаимоотношения я подтикват тя да постъпва по този начин.

А и не всеки харесва свекърва си и семейството на този, за когото се е женил. Ох, за съжаление, понякога животът поднася и такива истории.

# 20
Зависи от много неща.
Не знам бг законите в подобни на този случаи, но в чужбина се отчита и това какви са били отношенията между баба и внуче по принцип  преди това - преди да е настъпило събитието (развод между родителите  или смърт както в случая).
При 2 деца, които познавам, различни казуси, от различни семейства, бабата не получи чрез съда решение да се вижда с внучето. Мотивът беше, че не са имали никакви отношения и преди (или спорадични), бабата не беше се интересувала кой знае колко от внучето преди това, съответно не се очаква да е положителен фактор и след това. Тоест остави се на внучето ако реши, ако поиска след време..

Хубаво би било все пак, според мен, да не се прекъсват съвсем отношенията.

# 21
  • SF
И тук е така. Ако има дело, тези неща ще се взимат под внимание.
Занова я съветваме да не се стига до дело, а само до това да склони майката, че внучето е слънчицето на жената.

# 22
  • Буркина Фасо
не всички чужбински закони са хубави.

# 23
не всички чужбински закони са хубави.

Е, прочети последното ми изречение. Ще видиш, че мисля като теб и без да пиша  с червено.

# 24
  • Буркина Фасо
аз нямам проблем да пиша с червени букви. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт