🎁 Коледни подаръци 2024/2025 🎁

• 139 782
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 855
И аз съм в чуденка за баба ми 70+. Не ми се ще да и подарявам кухненска посуда, а нещо лично за нея си. Много скромна жена е, обмислях някакъв козметичен комплект за тяло, но май се отказвам..  въпреки, че си ползва всичко, което сме и дали 😁 Снощи се зачудих дали да не и взема от тези домашните халати, сещате се, дето са като одеялца 😁 сигурно е малко детинско, но на нея все и е студено и винаги ходи доста облечена, примерно с някакви вълнени елеци и жилетки, които освен, че са по-тежки, ги пере и на ръка. Халата мисля, че ще е удобен, лек, топъл, мек и може да си го пере в пералня, но не знам как ще го възприеме. 😁 Предишни години сме и взимали пижами, тенджери, веднъж и взех персонализиран тефтер за рецепти ръчна изработка, често казано не знам дали го ползва, въпреки, че има доста тетрадки, в които записва рецепти, не мисля, че не и е харесало, а по-скоро може да и е “жал” да го ползва. Та да, и аз съм отворена за предложения.

# 856
Здравейте, търся безжични слушалки за един младеж като допълващ подарък.  Да ме насочите към модел?

# 857
За моите баби и дядовци 75+ последните години им подготвяме кошници с премиум деликатеси, месни, сладки, бутилка вино и т.н. Тъй като те все спестяват и рядко си позволяват по-скъпи продукти, а и все се оплакват, че нямат място за вещи, идеята ни е да ги поглезим по празниците с някакви по-нестандартни храни и напитки. Идеята за съвместно преживяване също ми се струва много добра, стига да са по-активни хората. Моите за съжаление не са вече много подвижни.

# 858
  • София
Във връзка с бабата, не бих подарявала посуда.
Аз съм на 50, сестра ми е почти на 60, майка ми и свекърва ми са по на 80. И всяка от нас, независимо от възрастта, обича да се чувства жена. Само дето пенсионерките невинаги могат да си го позволят финансово.
Затова на майка ми и свекърва ми предпочитам да подарявам женски глезотии - козметика (особено се радват на разни подмладяващи серуми), парфюми, ароматни душ-гелове, хубави комплекти от шал, шапка и ръкавици (има бродирани, рисувани и т.н., а не убити цветове).
Хубав халат, хавлия за баня също е супер.
Само веднъж (по настояване на съпруга ми, понеже чул, че майка му харесала някаква реклама) ѝ взехме някакъв робот за сокове, смутита и т.н.  И тя беше страшно разочарована, защото това си е семеен уред, семеен подарък.
Кошници с деликатеси също много им влизат наистина в употреба, особено ако имат приятели, с които да се събират по домашному зимните месеци. Друго е в компанийка да хапнат и пийнат и да кажат, че това е от децата/внуците. Сияят в такива моменти.

# 859
За моите баби и дядовци 75+ последните години им подготвяме кошници с премиум деликатеси, месни, сладки, бутилка вино и т.н. Тъй като те все спестяват и рядко си позволяват по-скъпи продукти, а и все се оплакват, че нямат място за вещи, идеята ни е да ги поглезим по празниците с някакви по-нестандартни храни и напитки. Идеята за съвместно преживяване също ми се струва много добра, стига да са по-активни хората. Моите за съжаление не са вече много подвижни.
Подвижна е моята, но не е по-нестандартните преживявания честно казано. Относно кошницата, баба ми живее с майка ми и брат ми и не е лишена от нищо, така че не смятам, че това ще я зарадва.
Fever Ray и аз не харесвам подаръци тип “семейни” 😁 Точно за това искам да е нещо за нея си, козметика за лице и гримове не ползва въобще, прекалено скромна е. Освен халата се чудех за подаръчен комплект от The Body Shop, те са си за тяло, освен това уж са и с изчистен състав, пък сега са и в промоция някой ако се интересува.
В случай, че халата ми остане крайно решение, може ли някой да сподели от къде мога да купя хубав и пухкав такъв? ♥

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 10:33 от ForestFairy13

# 860
Чудя се и се мая какво да купя на майка ми (76 г.). Козметика, бижута, уреди за дома, шалове и дрехи не искам.
И аз съм в същата дилема. Още не съм купила, но се чудех дали да не купя билети за театър и двете да отидем по женски, а после да вечеряме пак двете на някое хубаво място.
Отворена съм към предложения, защото за толкова години съм купувала какво ли не.
Последно замислям - масажор тип възглавница или от затоплящите ботуши .
Още мисля и не съм взела решение.

# 861
Здравейте, търся безжични слушалки за един младеж като допълващ подарък.  Да ме насочите към модел?
JBL вкъщи и таткото и младежа са доволни.

# 862
На 70 годишни - семейството бях зациклила, вчера случайно набързо поръчах последните два броя хавлии 100 x150 + покривка за маса от Wikkiki. Имам кърпите различните цветове от преди две години по промоциите, не са от рошавите, но много плътни, дебели и здрави.
Знам, че обичат такъв вид домашен текстил, много са се радвали и на спални чаршафи/пликове предни години

Сега вече лесно ще добавя вино, деликатес, шоколад, дежурния календар на фют с цветята и празниците... Може би някакви лед светлини за двора им..

# 863
Моята баба е на 71 и преди 2г взехме такъв масажор тип "възглавничка", но се оказа, че я боли като го ползва. Дори когато е пуснат слабо, въртенето идвало по-силно за нея, та отказва да го ползва.
Активна жена е, живее в малък град заедно с родителите ми, обикаля с колелото, а на къщата редовно работи нещо в двора, в същото време си излиза с наборките сутрин. Тази година и аз вече съм пред дилема какво да е, защото всичко подарено досега все се "пази", козметиките включително, при мен кошница с деликатеси също няма да е вариант, защото си живее с нашите и не се лишават от нищо.
За миналата Коледа взех електрическа пила за пети + комплект за грижа за ходилата, защото от работата в двора петите й са почти редовно напукани. Най-накрая беше подарък, който ползва за себе си.
Скрит текст:
За всяка Коледа с мъжа ми ходим при тях, а почти всеки ден, който сме там си набелязваме някое близко място, което да посетим. Примерно - решаваме да тръгнем посока Търново - обиколка на нещата наоколо.

# 864
За бабите - ако мислите, че може да не възприеме халат, може да огледате за някое топло поларено горнище. Майка ми имаше такова с цип, доста прилича на халат, но е по-късо и не ти се мотае из краката .
Иначе по въпроса за готварските тефтери, напомняйте им на тези ценни жени да пишат там всичките си хитрини от домашни препарати с лимон, през лекове за гърло и бърз растеж на цветята, изобщо всичко. Толкова ми липсва да звънна на баба и да я питам кое как беше и какво се слагаше.

# 865
Търся нещо за 9 годишно момиче. Дрехи не ми се гадае да улучвам, вече иска сама да си избира.
Не съм наясно с хоби, ще ми се нещо образователно, подходяща книга,  някакъв несер за пособия.....

С пъзелите за моите деца се стегнах и поръчах,  ще преценям кое ще получат сега кое по нататък, другата седмица ще пристигнат, ако някой нещо го интересува ще снимам по-отблизо

Дървен пъзел карта на Европа, загледах го от пролетта и взе, че свърши в озон и го поръчах от store bg
https://www.ozone.bg/product/bigjigs-pazel-evropa-bigjigs/

Магнитната книга на janod сезони
https://www.ozone.bg/product/janod-magnitna-kniga-sezoni/

Магнитен пъзел моята градина на janod
https://www.ozone.bg/product/janod-moyata-magnitna-gradina/

Магнитен за частите на човешкото тяло на tokky toy https://www.ozone.bg/product/tooky-toy-magnitna-diagrama-na-chov … koto-tyalo-th842/

Книжка за търсене и намиране https://www.ozone.bg/product/moyata-parva-kniga-tarsi-i-nameri-k … revozni-sredstva/

Набелязала съм някои книги, но се надявам следващите дни да има намаление

# 866
За възрастните жени-моята майка в последните години и дори месеци от живота си все искаше да и купувам книги, въпреки че има огромна библиотека. Много и харесаха тип биографии или автобиографии, напр на Драган Тенев, когото тя много харесваше, книгата я чете два, три пъти,(заглавието беше нещо като Триста хилядна София..). Освен това, гледам че  и други възрастни жени харесват готварски книги, особено такива с ритуални блюда за празниците и информация за празничната трапеза, както и списания за готварство(ако е сигурно, че абонамент няма да се загуби).

Козметиката също е хубав подарък.

Аз също все още се чудя за момиченце на 8г,със сигурност част от подаръка ще е книга. Много се чудя, има едни симпатични комплекти в БИЛЛА за деца, да помагат, когато майките им правят сладкиши-съдържат малка точилка, малка форма за кекс и още нещо имаше. Децата обичат да се включват в такива дейности. Моят син изуми едни баби, когато много старателно си избра точилка, беше в 6 клас.

# 867
  • В страната на бурите
Чудя се и се мая какво да купя на майка ми (76 г.). Козметика, бижута, уреди за дома, шалове и дрехи не искам.
Майка ми е на същата възраст. Миналата година  направих за нея Кошница с подаръци - предимно храни, които избрах според вкуса й. Има и готови, но са скъпи и включените неща не ми харесаха. Та аз сложих вътре ликьор и бонбони, които знам че обича (традиционно в кошниците има такива) и допълних с доста интересни сирена и мезета, Коледна играчка, едни италиански спагети. Избрах по-луксозни неща, които не би си купила. Само сирената купувах на финала, за да не се развалят. Хубавото е, че избираш любими за човека неща, практично е и е ефектно.
Иначе друг вариант - халат за баня. На мен ми хареса идеята за пантофи от агнешка кожа, която видях в темата.
За уредчетата за крака и тяло - имаме такива - не ги ползваме. Масажорът вибрира неприятно силно, това за крака трябва да го въргаляш по пода или да не мърдаш от едно място.
А на мен можете ли да препоръчате откъде да купя хубава жилетка, по-голям размер?

# 868
  • Около Костинброд
И аз съм в чуденка за баба ми 70+. Не ми се ще да и подарявам кухненска посуда, а нещо лично за нея си. Много скромна жена е, обмислях някакъв козметичен комплект за тяло, но май се отказвам..  въпреки, че си ползва всичко, което сме и дали 😁 Снощи се зачудих дали да не и взема от тези домашните халати, сещате се, дето са като одеялца 😁 сигурно е малко детинско, но на нея все и е студено и винаги ходи доста облечена, примерно с някакви вълнени елеци и жилетки, които освен, че са по-тежки, ги пере и на ръка. Халата мисля, че ще е удобен, лек, топъл, мек и може да си го пере в пералня, но не знам как ще го възприеме. 😁 Предишни години сме и взимали пижами, тенджери, веднъж и взех персонализиран тефтер за рецепти ръчна изработка, често казано не знам дали го ползва, въпреки, че има доста тетрадки, в които записва рецепти, не мисля, че не и е харесало, а по-скоро може да и е “жал” да го ползва. Та да, и аз съм отворена за предложения.

Може да й подарите нещо съвременно вълнено - например вълнен потник.
Аз купувам вълнени бодита за мен и вълнени потници и бикини за майка ми от тук
Скрит текст:
За халатът - не всеки носи халати. Аз например ги намирам за неудобни, не ми се струва практично вкъщи да нося нещо дълго, което постоянно да ми се мотае из краката. Ама аз съм невротичка, всичко трябва да се случва бързо при мен и плюс това често се спъвам/удрям/закачам в разни неща, затова халатът не е подходяща дреха за мен. Но, ако мислите, че би носила, е супер идея.
Пантофи от агнешка кожа също не са лоша идея, ако можете да намерите такива с хубави и леки подметки. Подчертавам леки, защото имам едни такива пантофи, много топлят, но не ги нося много, защото подметката е много твърда и тежка. Живеем в двуетажна къща и не са ми удобни да ги шляпам по стълбите. Моите са такива Иначе, на моята баба, която е на 86 г, й подарявам вълнени чорапи или книги, тя обича да чете криминални романи. Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 10:30 от scarlett_moi

# 869
Момичета, дайте идея за 16 годишен младеж.
Обича коли. Подарявали сме парфюм на Порше, суичер на Бугати, ходи в музея на Ферари, на филма и т.н.
Нищо не се сещам, зациклила съм.

Общи условия

Активация на акаунт