Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 128
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Честита дъщеричка, Moonlit, да ви е жива и здрава и много да ви радва Sparkling HeartHeartpulseGift Heart

# 511
Честито Муунлит! Heart Бързо възстановяване!

Чакаме да чуем Априлче..

И аз още съм в очакване, много е странно това тръпнене, всяка болчица и “това начало на контракция ли е?” - мисълта ми минава 10 пъти на ден…

Ето обновен списък на чакащите хаха:
Aprilche24 - 10.10
Blackwhite1 - 16.10
shisharche - 20.10
Isibel, mommy22, Sugarr55 - 24.10
MayaJane - 26.10
sway911029, Juji1, Jojo_45 - 30.10
Avocado67 - 31.10
Blueorhid
D_ana
Stasy28
airgirl
Skady
InaB95

# 512
Аз много се чудя нашето бебе дали ще бъде скорпион като мама или ще е везни. Вече се започна сериозно с “наддаването” на дати за раждане от всички страни. Теоретично има шанс, ако се роди на 31ви точно за рождения ми ден да се приберем вкъщи. Вчера се шегувах с ММ, че може да реши да се появи на 27ми на изборите и да ме възпрепятства да гласувам за вече не знам кой път. Grinning Стига да не съм в родилното, живи и здрави, трима или четирима, отиваме да гласуваме.

На мен от вчера ми е едно изморено пак, постоянно се редуват приливи на енергия с нежелание да правя каквото и да е. Вече се усещам, че и с хора не искам да се виждам, като изключим родителите. Днес ще мързелувам цял ден и ще направя по някое време кратък стречинг или тренировка за бременни.

А вчера следобед за пореден ден имах епизод от 3 часа подготвителни контракции и болки в кръста. Нещо ме обзе страшна паника, че ще раждам по нощите и какво ще правим с голямото дете. Преговорихме плана за действие с ММ, успокоих се и съм заспала. Събудих се все още бременна без помен от каквито и да е контракции. Ще видим довечера как е. Не се навивам, че ще родя преди термин, ама се притеснявам дали ще разбера дали раждам. Хем ми е второ, хем ме тресат нервите от това очакване. Joy

# 513
Момичета мили, пиша, за да споделя, че вчера 13/10 се роди нашата малка дъщеричка 💗💗💗 3.430кг, 53см, нормално раждане. За момент бяхме поели в посоката за спешно секцио, но съм безкрайно щастлива, че все пак успя да се роди естествено. Ще ви пиша по-подробно как мина, но много исках да споделя новината с малката ни общност, която ми е безкрайно ценна ❤️

Честитоо! Живи и здрави да сте с малката принцеса! ❤️

# 514
Честито Муунлит! Heart Бързо възстановяване!

Чакаме да чуем Априлче..

И аз още съм в очакване, много е странно това тръпнене, всяка болчица и “това начало на контракция ли е?” - мисълта ми минава 10 пъти на ден…

Ето обновен списък на чакащите хаха:
Aprilche24 - 10.10
Blackwhite1 - 16.10
shisharche - 20.10
Isibel, mommy22, Sugarr55 - 24.10
MayaJane - 26.10
sway911029, Juji1, Jojo_45 - 30.10
Avocado67 - 31.10
Blueorhid
D_ana
Stasy28
airgirl
Skady
InaB95
Здравейте и от мен, за момента все още не мога да се похваля. Днес пак бях на преглед, бебчо е добре, но пренасям вече 4ти ден, а той не иска да се ражда все още. В сряда ме викат пак. Доктора ми обясни, че е възможно да му е прекалено голяма главата за "изхода" иии може да се стигне до секцио. Юначето е наддало, но не ми казаха с колко, отговора беше "достатъчно е голям вече"...снощи много се беше разтанцувал и беше вече болезнено, но все още контракции нямам. Ако до сряда не реши да излиза сам, най вероятно ще искам вече секцио, че не се трае 😁 кръста ме боли ужасно и 2м ги минавам между три и пет работни дни 🤣🤣
Честито на новите мами 🩵🩵🩵 живи и здрави да сте вие и малчетата ❤️❤️❤️

# 515
Здравейте и от мен!

Честито бебче, Moonlit. Много хубава дата - 13-ти е моят рожден ден. Да сте много здрави и щастливи. 🥰
Ще чакаме да разкажеш.

Благодаря на момичетата,  които ми честитихте рожденния ден💓

Aprilche,
 и другите, които чакаме, още малко.
Всеки следващ ден ми е по-тежък, ноо вижда се вече краят на приключението бременност и новото начало. ❤️

# 516
Moonlit, честито, много се радвам за вас! Бях притаила дъх вчера и си мислех, че ще се появи бебе на хоризонта. Перфектни мерки са това.
Стискам палци всичко да върви по вода сега и да си се радвате взаимно.

Априлче, неприятно е това с болките, но пък е хубаво, че бебо е добре.

Juji, честит празник на патерица на теб!

Mommy, аз май му хванах ритъма на умореното или поне така си мисля. Като стана, имам енергия да действам, но после като хапна, изчезва. Тогава има риск направо да си се залежа ранния следобяд, ако не се стегна. Обикновено си взимам един електролит и си почивам малко, за да преодолея тази фаза. Уикенда поне работеше. Стречинга ми помага също, но него го правя или сутрин, или вечер.
Но все още не съм си стегнала багажа например. И аз като Moonlit нещо я отлагам тази задача.

# 517
Здравейте момичета, честото на всички родили! Пожелавам прекрасни моменти с бебоците. ☀

Чак сега насмогнах да прочета предната и тази тема. Иначе си ви следя, но предимно в началото само се включвах.

При мен термина е на 20.10., коригиран още на първите фетални.

В петък на тоновете се установи високо кръвно+тоновете на бебка бяха на горната граница, та съм настанена оттогава в болницата за изследвания и да видим как ще процедираме. Откриха ми и белтък в урината, а това + кръвното е признак на прееклампсия. Но проследяващия ми каза, че на този етап не е нужно да индуцираме към този момент. Назначена ми е терапия с хапчета за кръвното и това е. Днес на доплер д-р спомена, че хубаво да забързаме нещата. Честно казано в момента съм много напрегната от тези противоречиви мнения на проследяващия ме и лекаря, който направи доплера. Още по-напрягащо е че никой не ми дава изчерпателна информация.

Та помрънках Ви малко.

# 518
Juji, ето ме и мен, та Честит Рожден Ден и от мен 🤣 Да сме живи и здрави 🥳 …цял ден има на разположение моето бебенце да се роди на моят РД, ако иска 😁

Moonlit, да ти е честита и здрава дъщеричката 🍀🥳🎁🎂🌹 Чакам с разказа ти с нетърпение 🤭

# 519
Здравейте момичета, честото на всички родили! Пожелавам прекрасни моменти с бебоците. ☀

Чак сега насмогнах да прочета предната и тази тема. Иначе си ви следя, но предимно в началото само се включвах.

При мен термина е на 20.10., коригиран още на първите фетални.

В петък на тоновете се установи високо кръвно+тоновете на бебка бяха на горната граница, та съм настанена оттогава в болницата за изследвания и да видим как ще процедираме. Откриха ми и белтък в урината, а това + кръвното е признак на прееклампсия. Но проследяващия ми каза, че на този етап не е нужно да индуцираме към този момент. Назначена ми е терапия с хапчета за кръвното и това е. Днес на доплер д-р спомена, че хубаво да забързаме нещата. Честно казано в момента съм много напрегната от тези противоречиви мнения на проследяващия ме и лекаря, който направи доплера. Още по-напрягащо е че никой не ми дава изчерпателна информация.

Та помрънках Ви малко.
Не се притеснявай, всичко ще е наред! Стискаме палци! Гледай да си максимално спокойна, хората си знаят работата. Довери им се и една по-голяма чаша "майната му". Вярвам, че всичко ще се случи на добрата страна 🩵

# 520
Moonlit,честито бебче.Живо и здраво да е.
Евелин,не те плаша,но няма смисъл да се чака.Ето при мен,следящия ме обърка и затова бебето ми е в кувиоз в момента.Репродуктивната ми отбеляза още миналия месец,че бебето забавя растежа си,но той не,та не.В понеделник вече ми каза,че е хипотроф и е 2320гр,а той вечерта преди секциото го измери 2950гр и че не страдало,а се храни добре.И какво излезе:бебе 2370,с недоразвити дробове,дишащо с апаратура,недоразвито,в 37+2г.с.
Моля ви дайте идея как да оптпуша тези канали.Гърдите ми са пълни,на буци,умирам от болка,масажирам под душа и излиза едва по капка коластра.Направо умирам.Вчера цял ден акушерките се редеха да ме стискат,ревах им в ръцете и не иска да тръгне.Ама като ви казвам болка,наистина болка.
Сутринта ме изписаха и съм вкъщи вече.Бебето ще го виждаме само два пъти седмично.Диша една идея по-добре и върви с тенденция за спиране на кислорода.Обаче поне 20 дена ще е в кувиоз.Сърцето ми се къса,че е там.Качвам ви снимка иначе да го видите.

# 521
Евелин,не те плаша,но няма смисъл да се чака.Ето при мен,следящия ме обърка и затова бебето ми е в кувиоз в момента.Репродуктивната ми отбеляза още миналия месец,че бебето забавя растежа си,но той не,та не.В понеделник вече ми каза,че е хипотроф и е 2320гр,а той вечерта преди секциото го измери 2950гр и че не страдало,а се храни добре.И какво излезе:бебе 2370,с недоразвити дробове,дишащо с апаратура,недоразвито,в 37+2г.с.
Моля ви дайте идея как да оптпуша тези канали.Гърдите ми са пълни,на буци,умирам от болка,масажирам под душа и излиза едва по капка коластра.Направо умирам.Вчера цял ден акушерките се редеха да ме стискат,ревах им в ръцете и не иска да тръгне.Ама като ви казвам болка,наистина болка.
Сутринта ме изписаха и съм вкъщи вече.Бебето ще го виждаме само два пъти седмично.Диша една идея по-добре и върви с тенденция за спиране на кислорода.Обаче поне 20 дена ще е в кувиоз.Сърцето ми се къса,че е там.Качвам ви снимка иначе да го видите.

Ама пък хубав, Галинчо 🤗 и голям!

# 522
Писах писах, изтрих всичко с едно движение нагоре  😐

Maya_Jane,
Честит Рожден Ден, да си жива и здрава! Много щастие, късмет и любов. 🥰🥰🥰
Моето буболече реши да не се роди на моя рожден ден, а да си има неин си ден ден, сега ще видим твоето бебче на какво мнение е. Simple Smile  Благодаря ти за пожеланията. 🥰

Евелина,
Според мен питай за повече информация докторите и настоявай за действия, ако се налага.

Лунатичке,
Красавец е Галин, да е жив и здрав!
За кърмата търпение и на три часа изпомпване въпреки болката, ще отпусне.

Днес е много хубав празник, Света Петка Параскева. Честит празник, момичета. Бъдете здрави.

# 523

Топиш кърпа в гореща вода и налагаш на гърдите, после масажираш като гледаш да разтикваш буците и цедиш, редуваш поне 20-30 мин така. Моята помпа е ръчна, не знам дали има значение и с електрическите как е, но трябва да стане.

# 524
Милия Галинчо, бързо да минават тия 20 дни!
Кураж, скъпа Лунатичке. За гърдите май топли компреси, душове и цедене.

Mayaa happy birthdayy 🌹🌹🌹

У нас имам ревливче нощем, хванаха го колики.
Ама не се оплаквам де, умирам от кеф, че е вкъщи и Бог ни възнагради така, чак плача от щастие понякога. Simple Smile

Правих вчера колаж на бебче и батко като бебе, 1 към 1 са, много си приличат.

Аз съм по-добре, вече 10 ден от секциото. Ще ходя да пазарувам, а скоро и на фризьор за подстригване и кичури.
Днес иначе ми беше термина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт