Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 813
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Моите усещания бяха в едната страна надолу в гърлото, и като се завъртя в шията.
Сега усещам по езика и малко надолу, но не по сливиците.
Иначе ме притесняват тези гъсти храчки със солен вкус. Ако пусна гърлен, ще се види ли нещо или храчка да изследвам ?

# 316
Моите усещания бяха в едната страна надолу в гърлото, и като се завъртя в шията.
Сега усещам по езика и малко надолу, но не по сливиците.
Иначе ме притесняват тези гъсти храчки със солен вкус. Ако пусна гърлен, ще се види ли нещо или храчка да изследвам ?
Гърлен и носен се пуска, в лабораторията знаят.

# 317
От ляво на езика където влиза в гърлото и лявата сливица. Видимо там няма нищо различно.

# 318
Аз там имах възпаление на тези издути жлези ли е не знам какво, но си беше постковид тогава. Пак мазах с гранофорин

# 319
Не е нужно да търсите аптека която приготвя лекарства. Гранофурин има в някои аптеки, даже на спрей направо за гърлото, със съответния дълъг накрайник и прочие, както е примерно е спреят Тантум Верде и подобни. Само как му беше името... не помня дали пак така се водеше или с някакво просто подобно име. Но ако питате в аптека няма да ви се чудят и направо Гранофурин да кажете, има си го пак. Като цена не е много евтин де, едно време като си беше само разтвор дето мажехме си спомням че беше евтино нещо, спрейчетата по-солено излизат.

# 320
Имам гранофурин. Като ви казвам, че нищо, за което се сетите не помага - значи нищо не помага. А усещането е да сте глътнали конец от прежда и той да стърчи от гърлото ви и да го подръпвате постоянно, ако изобщо можете да си представите такова нещо.

# 321

Здравейте:)
Прикачвам резултати от няколко изследвания, които пуснах ,назначени от ендокринолог.
Заради завишения пролактин ми даде направление за ЯМР на хипофиза. Витамин Д според нея е в граници, което е много странно предвид това ,което чета в темите. Но каза, че мога да пия по 1000IU дневно Rolling Eyes
Обмисляме ин витро с партньора ми и за целта тсх каза,че трябва да е по-ниско. Предписа ми Еутирокс от 25мкг . По една таблетка дневно. Пуснах изследванията заради оплаквания като умора, главоболие, тревожност ,отпадналост, паник атаки през нощта, плачливост. А от почти седмица имам трептене на очните ябълки (което най-много ме притеснява)  и изтръпване на лявата ръка. Възможно ли е да се дължи на ниската стойност на вит.Д според вас? Или да има връзка с  пролактина? Какви други изследвания бих могла да пусна?  И каква доза вит. Д да приеамам? За Б 12 каза,че е добре.

# 322
Според мен В12 е хубаво да се вдигне още, нормално за възрастни е да е около 550-600. Симптомите ти са от ниския Д и В12 и хипофункцията на ЩЖ. А ТСХ не само заради инвитро трябва да е нисък, при здрави хора и добре работеща жлеза не трябва да е над 2-2,5, но по-важни са щитовидните а от твоя Т4 се вижда, че е сравнително нисък, трябва да е над средата на границата поне.
Аз лично смятам, че пролактина ти е висок заради ТСХ, но няма лошо да се провери хипофизата. Спазени ли са всички условия за вземане на кръв за него?

# 323
Според мен В12 е хубаво да се вдигне още, нормално за възрастни е да е около 550-600. Симптомите ти са от ниския Д и В12 и хипофункцията на ЩЖ. А ТСХ не само заради инвитро трябва да е нисък, при здрави хора и добре работеща жлеза не трябва да е над 2-2,5, но по-важни са щитовидните а от твоя Т4 се вижда, че е сравнително нисък, трябва да е над средата на границата поне.
Аз лично смятам, че пролактина ти е висок заради ТСХ, но няма лошо да се провери хипофизата. Спазени ли са всички условия за вземане на кръв за него?

Благодаря за отговорите! Flowers Hibiscus
Ами смятам, че са спазени, като изключим това, че напоследък рядко се случва да съм спокойна:(
Според вас нещо друго трябва ли да пусна като изследвания, преди да предприема прием на Д и Б12?
И засега прием само на Еутирокс достатъчен ли е?

# 324
Във връзка с прием на В12 е хубаво да се провери как е желязото, че при по-големи дози В12 желязото малко спада.
Другото което пропуснах да напиша преди това - кр.захар е доста ниска за сутрешна, това си е хипогликемия и говори за висок инсулин, така че е хубаво и той да бъде проверен. Ако го пускаш, пусни пак и кр.захар, че трябва да се видят заедно как са.

# 325
Здравейте! Записала съм час утре да ходя да ми поставят доза от ваксина за ЧПВ. Обаче от миналата седмица съм леко болна, към момента кашлям доста. Дали това ще е проблем? Няма как да питам доктора предварително.
привет как става записването, при какъв доктор се ходи?

# 326
  • В страната на мечтите.
Някой минавал ли е през операция за премахване на полипи в носа и в синусите? Малко ме притеснява факта, че ще минават през горната ми устна над зъбите, за да стигнат до синусите, а доктора нямаше време и не успях да го питам шевове ще има ли, ще боли ли, ще мога ли да се храня?

# 327
Здравейте! При мен щитовидните хормони са ок, само Тат е 8.06, а референтната е под 5. Как се сваля Тат?
Възможно ли е от него да имам болки в гърдите 1 седмица след приключване на цикъла, до началото на новия цикъл?

# 328
Не са ти от това болките.
ТАТ са антитела създадени в организма и атакуващи щитовидната жлеза и говори за евентуално автоимунно заболяване Хашимото.

# 329
Ако искам да потърся второ мнение за биопсия на лимфен възел, как се процедира. Биопсията е правена във Варна, а искам второ мнение от София. Лично ли трябва да се ходи или може да се прати?

Общи условия

Активация на акаунт