Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 779
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ви за съветите. за 20 дни в Сердика болница, с направление е 2800 лв. Много сме се отчаяли имам  нужда от малко кураж, не е в кома, диша сама, но не знаем как е и това ме притеснява. 
Потресен съм от мненията за това как изписват хората, къде живеем? Държава отдавна няма, а здравната система е пародия...
Няма да коментирам как дойде раздрънкана линейка и трябва ние да я сваляме...с одеало..

# 346
Майка ми беше наистина зле, с множество инсулти, без гълтателен рефлекс (затова и беше със сонда), с оток на врата и шията, при нея беше въпрос на дни, аз не се заблуждавах... Но в болницата не бяха човеци. Онези думи на завеждащата, докато избутваше количката в преддверието, няма да ги забравя никога... За нея майка ми вече беше умряла и не искаше да и се води в статистиката на отделението като още един смъртен случай. До ден днешен като имат смъртен случай в отделение - полудяват! Не знам защо, нещо не им изплаща касата сигурно, в такива случаи винаги става въпрос за пари. Вкъщи нямаше как да я заведа, тя беше със сонда и система, дали не беше и с катетър, вече не помня. Имаше нужда от квалифицирана медицинска помощ. Близките в такива случаи са в безизходица, защото не могат лично да полагат медицинските грижи, от които болният се нуждае, ако нямат такава квалификация и в който хоспис за тежко болни намерят място, там отиват. В тези хосписи не смятат, че ще ги уморят, обаче, защото си предплащаш месеца... Пари не връщат, нищо че престоят се оказа 20 часа и тя си отиде... Много ужасен спомен, но... това е част от живота.
Но тази практика, да изхвърлят човек от болницата в такова състояние, защото пътеката му е свършила... звучи точно като, защото пътят му е свършил. Отвратително е, коравосърдечно, нечовешко. А в такъв момент си толкова объркан, шашнат и огорчен, че не знаеш какво да направиш. Правата на пациентите никой пациент не си ги знае, хлопват ти вратата под носи и те оставят на волята на съдбата... а тя в повечето от тези случаи е пътят към оня свят. Дано са на по-добро място, тези които не издържаха на Системата!

Somebody12, съжалявам за това, което преживявате! Ако баба ти си има дни, ще оцелее, дай Боже да се справи и тя, и вие.

# 347
Здравейте с цел регулиране на обилен цикъл ми бе назначен Примолут нор, към който бях скептична, защото преди години за продължително течение ми бе предписан Дуфастон и след 10 дневен прием ми дойде с кръвоизливи, та и този път с Примолута ситуацията се оказа почти сходна. Нормално ли е след спирането им така да не ми ги приема организма? До колкото съм чела и чувала, след спирането им е нормално да се върнеш постарому, но при мен е по-влошено положението. След преглед и изследвания на щитовидната нямаше нищо притеснително и всичко бе в норма.

# 348
Майка ми беше наистина зле, с множество инсулти, без гълтателен рефлекс (затова и беше със сонда), с оток на врата и шията, при нея беше въпрос на дни, аз не се заблуждавах... Но в болницата не бяха човеци. Онези думи на завеждащата, докато избутваше количката в преддверието, няма да ги забравя никога... За нея майка ми вече беше умряла и не искаше да и се води в статистиката на отделението като още един смъртен случай. До ден днешен като имат смъртен случай в отделение - полудяват! Не знам защо, нещо не им изплаща касата сигурно, в такива случаи винаги става въпрос за пари. Вкъщи нямаше как да я заведа, тя беше със сонда и система, дали не беше и с катетър, вече не помня. Имаше нужда от квалифицирана медицинска помощ. Близките в такива случаи са в безизходица, защото не могат лично да полагат медицинските грижи, от които болният се нуждае, ако нямат такава квалификация и в който хоспис за тежко болни намерят място, там отиват. В тези хосписи не смятат, че ще ги уморят, обаче, защото си предплащаш месеца... Пари не връщат, нищо че престоят се оказа 20 часа и тя си отиде... Много ужасен спомен, но... това е част от живота.
Но тази практика, да изхвърлят човек от болницата в такова състояние, защото пътеката му е свършила... звучи точно като, защото пътят му е свършил. Отвратително е, коравосърдечно, нечовешко. А в такъв момент си толкова объркан, шашнат и огорчен, че не знаеш какво да направиш. Правата на пациентите никой пациент не си ги знае, хлопват ти вратата под носи и те оставят на волята на съдбата... а тя в повечето от тези случаи е пътят към оня свят. Дано са на по-добро място, тези които не издържаха на Системата!

Somebody12, съжалявам за това, което преживявате! Ако баба ти си има дни, ще оцелее, дай Боже да се справи и тя, и вие.
Много съжалявам за това което сте преживели. Системата ни е под всякаква критика! Аз се ужасявам, че се водим европейска държава, а сме нещо като Пакистан...

Някой има ли мнения за Втора градска болница?

# 349
Бъбреците ми са пълни с пясък. Не знам от къде е дошло това нещо, но преди 2 години ги нямаше. В каната брита си мисля е проблема, 3 години я ползвам, но идеи къде другаде да ровя?
Как реши от каната? Ползаме я всички вкъщи 15+ години, може и повече не помня вече - откак ги има общо взето - никакви такива проблеми, никой вкъщи. Абсурдно е каната, това не е да ти влезе директно пясък от питейната вода (ако това ти е допускането). Отлагат се подформата на кристалчета от различни вещества, които се натрупват... Доста различен произход може да имат.
По-скоро търси нещо в хранене, добавки, лекарства - витамини, АБ.. може да е физиология на отделителната система..
Докторът не каза ли какъв вид са - това може да те насочи от какво вероятно са предизвикани.

# 350
Знаете ли някой добър нефролог, в София? Съгласна съм дори на престой в болница, да ми се направят нужните изследвания и да се проследи какво ми има. От години се разправям с един и същ проблем - периодични болки в предимно десния бъбрек, не е като криза силно, но ето последните дни пак имах болки, ходих и до СПО, просто ми вляха спазмолитици и на ехограф нищо няма. Ходила съм на нефролози, пускала съм урини, ходих и на скенер с контраст - НИЩО. А оплакванията си ги имам. Просто не са всеки ден и не са постоянни. Иначе преди съм имала бъбречни кризи, но вече не ги получавам така силни, а като спазми в бъбрека, тежест. Отделно често уринирам и то обилни количества, рядко издържам повече от час без да ходя до тоалетна. Това ми влошава и качеството на живот донякъде - не мога да пътувам на дълъг път, не мога да спя през цялата нощ - будя се да ставам до тоалетна.

# 351
  • Бургас
Здравейте с цел регулиране на обилен цикъл ми бе назначен Примолут нор, към който бях скептична, защото преди години за продължително течение ми бе предписан Дуфастон и след 10 дневен прием ми дойде с кръвоизливи, та и този път с Примолута ситуацията се оказа почти сходна. Нормално ли е след спирането им така да не ми ги приема организма? До колкото съм чела и чувала, след спирането им е нормално да се върнеш постарому, но при мен е по-влошено положението. След преглед и изследвания на щитовидната нямаше нищо притеснително и всичко бе в норма.

Дали са ви преглеждали за миоми. Обикновено при наличието им има обилен цикъл. Друг вариант е ендометриоза. Въобще какво казва гинеколога ви.

Отделно често уринирам и то обилни количества, рядко издържам повече от час без да ходя до тоалетна. Това ми влошава и качеството на живот донякъде - не мога да пътувам на дълъг път, не мога да спя през цялата нощ - будя се да ставам до тоалетна.

Как сте с кръвната захар?

# 352

Дали са ви преглеждали за миоми. Обикновено при наличието им има обилен цикъл. Друг вариант е ендометриоза. Въобще какво казва гинеколога ви.

Здравейте. В септември ми предстоеше годишния гинекологичен преглед, но ден преди посещението получих доста обилен цикъл със съсиреци, за втори път в живота ми (първият път беше след Дуфастон), но и попринцип не съм с най-леките менструации. Отидох прегледа ме, каза, че няма нещо притеснително, но трябва да спре, за да ме прегледа добре и да вземе материал за цитонамаска. Но нямало да спре без хормонални, а напротив можело да се засили и да се стигне до кръвоизливи. Казах му, че в миналото съм имала допир с такъв тип лекарства и след тях е отврат. Каза изчакай няколко дни прецени си и да взема Примолут, защото докато и това не се пробва, не се знае. Послушах го, пих го по схема, всичко беше наред, спря, отидох на преглед отново, гледа ме и на ехограф, каза, че пак не е ясно защо така е станало, като съм имала перфектна матка и яйчници (не съм раждала и съм била готова), резултата от цитона перфектно, препоръча ми да си направя за щитовидна и те перфектни като ги видя, но пак резултата от Примолута е като след Дуфастона. Ако е нещо тип миоми и полипи, какво изследване трябва да бъде проведено?

# 353
Благодаря ви за съветите. за 20 дни в Сердика болница, с направление е 2800 лв. Много сме се отчаяли имам  нужда от малко кураж, не е в кома, диша сама, но не знаем как е и това ме притеснява. 
Потресен съм от мненията за това как изписват хората, къде живеем? Държава отдавна няма, а здравната система е пародия...
Няма да коментирам как дойде раздрънкана линейка и трябва ние да я сваляме...с одеало..
оооо, много позната история! а преди инсулта, докато лежеше след падането, трябваше да я водим на снимки. с един инвалиден стол, с една раздрънкана бричка, за която плащаш 30 лв на болницата...чак ми се реве като си спомням! умориха я насила, защото никой не обръща внимание на 80 годишните, като цяло на възрастните хора!
Намерете рехабилитатор да идва вкъщи.

# 354
Уф, много неприятни спомени ми припомнихте и на мен.
А дали може да се придвиди инсулта или инфаркта. То е ясно, че рано или късно идва краят , но ако може да е по-леко и не толкова трагично. Какво може да направим за да ги избегнем на средна възраст? Това , че при нашите родители е било така и при нас ли ще е това? Пиенето на аспирин помага ли? Храни, билки, питиета, ясно е без алкохол и цигари, не ги употребявам. Алкохол много малко.
Стягат ме гърдите понякога, и ме "стяга" лявата ръка.

# 355
Може би като първа крачка и вероятно най-важна е да не го мислите всичко това по този начин, защото самото мислене за тези неща и вманиачаването, внася огромен стрес и напрежение.. със и без здравословен начкн на живот за съжаление може да се случи при всеки.

# 356
Да, да то краят идва при всеки.
Нали не си представяте , че съм седнала да ''си скубя косите '' ? Аз съм щастлив човек. Heart Exl

# 357
Ами не ми е казал от какво е пясъка, каза само да се наливам с вода. Нямам проблеми с бъбреци, на случаен преглед се разбра. А за каната се сетих защото друга промяна в прием на храна, лекарства, добавки нямам.
Имам някаква болка вдясно долу, но е по-вероятно въздух и лечението бе насочено към червата.

# 358
  • до най-прекрасния мъж
Никой не може да предвиди инфаркт или инсулт за съжаление. Познавам няколко млади мъже, в разцвета на силите си, активни, спортуващи, с нормално тегло, които си отидоха от масивен инфаркт. Напълно неочаквано и внезапно. Така че, по-малко стрес, повече позитивни мисли и живейте сега.
За възрастните хора, нямам думи, не мога изобщо да го побера в главата си. Системата е много, много сбъркана. За да изпишат някого, пък бил той и безнадеждно болен, би следвало да е поне със стабилни жизнени показатели. Но уви...Едва ли не ти казват - вземай си човека вкъщи, да си отиде там...

# 359
Направо ти го казват даже. Една санитарка трябваше да кара татко на скенер и ни вика, "Защо го мъчите човека, оставете го да си умре вкъщи"..... Weary

Общи условия

Активация на акаунт