Отговори
# 105
Честно казано мъжете сме доста зле като цяло в ухажването и тия случки, които споделят дамите тук, изобщо не ме изненадват. Сетих се за една с мое участие и съм сигурен, че ако на мястото на момичето беше Рокстар, щеше да ме отреже и да я запомни като една от най-провалените си срещи Sweat Smile
Каня едно момиче (аз на 20, тя на 19) на среща. Отивам до града й, понеже аз съм от София, а тя от малък град наблизо, и се разбираме да отидем на пикник. Още не бяхме стигнали до мястото и се изля такъв брутален дъжд, че обърнахме, вир вода мокри, и се прибрахме кой откъде е. Не носих нито чадър, нито измислих къде можем да се скрием. Това ми е в топ 3 на най-провалени срещи Laughing
Амиии то за това сме мъже.
Според мен ако жена хареса мъж спира с изискванията.
Ако не го хареса ще измисли причина.
Или е висок или е нисък.
Аз не го мисля.
Не може да харесваш на всички.

# 106
Изненадвате ме с негативните мнения за срещи в парка. Специално за първо виждане, среща през деня на оживено обществено място е най-безопасно.

Също така, ако не съм сигурна дали ще има продължение или дали изобщо ще ми хареса човекът, не обичам да ми плащат и черпят и да се чувствам длъжна. Взимаме си по едно кафенце и толкоз.

Отделно обожавам да се разхождам. А и с непознат ми е много по-приятно и несконфузно да ходим рамо до рамо и да си говорим, отколкото да се гледаме в очите седнали на маса като на разпит в районното.

Има си време за всичко. Ако станат нещата, има премного възможности и начини да се тества мъжа, да те черпи, да прави жестове, да те води на вечери и като цяло да се види има ли кожа в играта.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 18:02 от Clare

# 107
Не става въпрос точно за отрязване, защото аз не съм имала никакви намерения, но на два пъти ми се е случвало едно и също и съм се чувствала доста гадно. Като от всичко останах с впечатление, че ако се държиш окей с определени хора, понякога те бъркат това с тотално различни неща или и аз не знам какъв им е проблемът, честно казано.
Та излизаме един следобед с един приятел, неговата приятелка, още едно познато момиче и един приятел на нашия приятел, който е в България за малко. Като той не е българин, от Македония е, а общият ни приятел има корени там и едните му баба и дядо са от същия град като това момче. Съответно двамата са си близки и се познават от деца. Аз реално тогава се запознах с него и си говорихме напълно само и единствено приятелски. Той вече беше пообиколил и извън София през изминалата седмица и реално му оставаше само следващия ден, после щеше да си пътува обратно. Така се случи, че се уговорихме да се помотаем на другия ден заедно, за да не е сам, защото въпреки че беше делничен ден, аз бях почивка и свободна, общият ни приятел пък си имаше работа и нямаше как. Като това по никакъв начин не е било среща среща.
Видяхме се навън на другия ден, седяхме много време в парка. Той е по-голям, има доста интересна професия и е пътувал на много места по разни конференции и събития, на мен ми беше много любопитно и много говорихме за това, а и на него явно му беше приятно да разказва. По-късно отидохме да хапнем и реално като седнахме вече там, почна с някакви други теми. Пита ме как съм с любовния живот и тн. Аз му казвам, че нямам интерес към темата и не ми се говори особено за това. Той пак в тази насока ме пита някакви неща. Понеже преди това му бях разказала, че мисля да си сменя работата, също и че мисля след като си завърша бакалавъра, да запиша и нещо друго доста по-различно да уча. И той ми вика да не съм си сменяла мнението така и за мъжете. Уот дъ фък. И, абе, още много неадекватности се започнаха тук, но няма смисъл да се разказват. Като на този етап вече разговорът започна да преминава от забавен в началото на деня към абсолютно забил и разочароващ. След това повървяхме още и пак седнахме за малко. Не помня как се стигна до темата, но нещо почна да ми говори как му се танцувало, искаше да танцуваме в парка, аз не. Почна да ми говори как ме било срам. И в един момент тръгна да ме целува. При което аз наистина се шокирах, защото въпреки всичко не съм предполагала, че ще си позволи такова нещо. И се отдръпнах и в началото направо не знаех какво да му кажа. В крайна сметка, го изкарах на шега да не са му сложили нещо в яденето или да се е натровил. После понеже бяхме говорили по-рано да отидем в мола, тръгнахме натам. Като той видя, че ми стана неприятно, и там, докато се мотаехме, имам чувството, че нарочно ми каза нещо как ли щял да ми стои един бански от витрината и пак някакви такива, за да ме дразни. Въобще някакви абсолютно  непровокирани с нищо неща, нямам представа защо и как се стигна да ги говори. Помотахме се още малко вътре и му казах да тръгваме, че става късно, пък и той трябваше на следващия ден да пътува и така. Като се разделяхме накрая се беше намусил, то и аз нямах желание да говоря повече за нищо, общо взето го изтърпях и не си тръгнах по-рано след тези изпълнения, защото се чувствах, че едва ли не съм поела ангажимент, а и въпреки всичко ми беше жал да го зарежа сам през последния му ден в България. Но като се прибрах, се чувствах наистина много гадно от целия ден и даже си и поревах, защото и в този период това ми дойде в повече. По-късно вечерта ми прати някакви снимки от деня, които бяхме правили и ми се извини, ако ме бил накарал да се притесня. Аз го игнорирах това, пожелах му лек път на другия ден и това е. На общия ни приятел впоследствие казах, че сме изкарали окей.
Подобна ситуация, макар и по-умерена започна да се разиграва и на работата ми с друг човек само няколко седмици по-късно. Където обаче агонията беше по-дълга, а въпросният човек, когато разбра, че нямам интерес към него различен от приятелски, започна да се държи пасивно-агресивно.

# 108
Затова назад писах, че не всеки разбира от културен отказ.
Предполагам, че всяка жена има по някоя такава история.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 18:31 от EmmaT

# 109
Яка цедка Simple Smile
Е то остава ли някой ?

Разбира се.
Някой винаги ще има.
Въпросът е не някой, а определен.
//
Има едни простаци дето като им се сепнеш по-рязко да те оставят на мира и се почва – феминистка, мъжемразка, не ти е на нивото, злобарка. Такива много ги обичам за спаринг. После спя като бебе.

# 110
  • France
Нормално е някой да се обърка в сигналите на другия. Става ненормално обаче ако продължава в дадената посока след като му е казано "не ме интересува"

# 111
Хммм, на пейка в парка е кофти, защото като пиеш бира няма къде да пишкаш. Пък и бира без мезе не върви. Пък и аз бира не обичам. Предпочитам вино, ама в парка на пейка нЕкак си не върви... И е странно.
В момента съм се зарибила по едно суши на едно заведение и като излизам с приятелка все там ходим да пием бяло вино и да ядем суши. Часове заминават в приказки... Струва ми се идеално и за среща, който ходи по такива.

# 112
Затова назад писах, че не всеки разбира от културен отказ.
Предполагам, че всяка жена има по някоя такава история.

Абсолютно, особено на млади години. Simple Smile
Много мъже разчитат погрешно сигналите на жените и ако се случи една жена да си поговори с тях, недай си боже да покаже, че разговорът ѝ е приятен, те веднага го приемат като друг вид интерес и се пробват да я вкарат в леглото си и то по най-дърварския начин.
Geri2000 явно е младо момиче и още не се е сблъсквала с такива ситуации, щом се учудва как така човекът се е пробвал. В такива случаи се реагира още при първия намек – твърдо показваш, че нямаш интерес, защото клинченето, опитите да откажеш по-деликатно и да не го обидиш водят точно до обратното – той става още по-настоятелен. Мъжете не схващат намеци, с тях „право куме в очи“.
Абе, ще се научите... Simple Smile

# 113
В парка на среща ми се вижда освен неудобно и неуважително , че не може да положи малко усилие .

# 114
Явно не си от София, Майче.
Има си в парковете еко тоо-та, а в Борисова прекрасна тоалетна (едно от евала-та неща на Фандъчето, че възстанови и оправи тоалетната там).
Божке, що джинове, вино и бири сме изпили по пейки на групови и с любимия срещи.
Не ме кефи да съм постоянно "на маса". Ни крачета можеш да опнеш, ни да се поразтъпчеш малко. В заведение не повече от 2 часа, после ме хваща съклета.
Не е проблем среща на пейка. То си проличава след 3 изречения кой какво го стяга или влече.

# 115
Не съм.
И при нас има Еко ама там посмъртно не влизам. По скоро в някой храст ще отида отколкото в Еко. Всъщност като излизам с детето по парковете си плащам в заведенията за ВЦ. Ама то е заради детето, защото иска в парка и бла бла. А по избор не бих отишла там да се виждам с приятелка или някой си. Абсурд да се напрегна толкоз, заради някой различен от детето ми. На мене трябва да ми е удобно и комфортно. Аз съм кифла и по-малко няма как да съм, а и не искам.
Снощи сме смяхме с една приятелка, дето ме кани на някакво събитие... Ама като каза, че се спяло на палатки и викам "ай в другия живот" Joy

# 116
Парк, музей, изложба, кафе с градинка или тераса, чайна, коледен базар -- според мен перфектни локации за първа среща.

По темата: Такива, дето водят на вечеря от първия път, са ми правили лошо впечатление и често вървят с един специфичен маниер. Тежкареят; плащат демонстративно; поливат се с водопад от парфюм; държат се покровителстващо и самодоволно; обясняват ти как стоят нещата от живота; впечатляват се от и се опитват и теб да впечатлят със супер криндж неща като марката уиски, реколтата на виното или фламбирания десерт, като невидели, каквито реално са; избират тузарски според тях ресторанти, а всъщност са или пенсионерски, или мутро-барокови, или някакъв друг ерзац; накрая може и някоя пура да извадят, та съвсем да затвърдят кринджа... Дон Казичене. Мне.

Като станем двойка, тогава вече очаквам ресторанти, че и някое Мишелинче от време на време, ако чергата позволява. Но очаквам и културата и светския опит, които този лайфстайл изисква.

# 117
Да, има неразбиране за бохемството.
Малко е ганьо маниер – ний тук баровци ли сме, ако не седнем в ресторант и не поръчаме поне за 100 кинта. И после и снимчоци, ако напускаме по социалките и сме пушка. Simple Smile
Всеки, както го разбира.
И в гурме ресторанти ходя, и на пейки. Други са ми критериите за хората.

# 118
Ми моят мъж ме покани на среща на дюнер, но поне ми го плати, та се радвам Simple Smile). Любимият му ресторант е турски долнопробен ресторант в града. Но честно казано, в този период бях излизала по какви ли не скъпи и префинени фюжън ресторанти и получавала подаръци от мъже, които по една или друга причина се оказваха неподходящи за мен, та бях свикнала хич да не гледам на романтичните жестове сериозно. Но в интерес на истината, и сега като ще е от общия бюджет, съм орязала всички ресторанти, дори турския Simple Smile). От време на време му предлагам да отида на среща с някой да заведе мен и децата на нещо засукано, както по време на безгрижния ми ергенски живот, но той не позволява.

# 119
Моя приятелка беше в сериозна връзка (3+ години), когато й се появи един кандидат. Като видя, че с нея няма как да стане към този момент, разпита за абсолютно всичките й приятелки (вкл. и за мен) дали са свободни. Дори за приятелките лесбийки. Споменава се женско име и оп - Пенка търси ли си мъж? Както ми беше симпатичен, рязко ми опротивя.

Било шега иначе. Simple Smile

Не ми е лесно. Отблъскват ме както тези, които са с един километър изисквания за повърхностни (според мен) неща, както и тези, които хич не подбират, важното е просто някаква женица да има в картинката. Всъщност вторите са ми по-противни доста.

Общи условия

Активация на акаунт