Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвят храни, особено с грис?
Как да приготвя гьоза?
Къде мога да купя пресни миди и скариди в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвят храни, особено с грис?
При панниране с грис храната не изисква много течност за накисване. Обикновено първо се използва зърно, като оризово брашно, след това се потапя в яйце и накрая се овалва в грис. Този метод създава хрупкава коричка, особено в италианската кухня, където е задължителен за паниране на морски дарове или зеленчуци.
-
Как да приготвя гьоза?
-
Къде мога да купя пресни миди и скариди в София?
-
Къде мога да намеря кокосово брашно и какви са някои начини за използването му?
-
Как мога да използвам дюли в готвенето?
Може ли някой за торта Наполеон да даде рецепта? Ядох в една турска сладкарница и много ми хареса, в предвид че не консумирам захар, това нещо много ми допадна. Аз даже и захар не планувам в крема, ако си я направя. Но не знам кое как, тези кори се пекат предваритевлно ли, с крема ли не разбрах. Това което ядох беше хрупкаво, а не подгизнало. Аз понеже хич не обичам подгизнали десерти, включително и бисквитена торта на попара. Обикновено си правя бисквитената торта на Пепчо, която с лъжица за сладолед се сипваше. Идеална е за моите вкусове. Та в този ред на мисли много си харесах тази торта Наполеон.
Във фурната ще ги пека, да. Сега пека реване и след него ги мятам тях.

Моите хора първия път решиха че съм го прегорила и доста се чудиха да опитат ли и кожичката