За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 25 188
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
По-хубави са, ама кой ще чака повече от седмица? Аз ги правя около седмица преди Коледа.

# 676
Затова е криенето Grinning А и тия споменати 3-4 дни звучат малко по-реалистично. Седмица вече е много, повечето хора да са ги намерили за толкова Joy

# 677
  • In transit
Здравейте,

можете ли да ми препоръчате изпитана рецепта за сладки/меденки/бонбони, които да мога да приготвя по-рано, но да стават за хапване и 2-3 дни по-късно без да се развалят като качество, външен вид и вкус?

Всички издържат 2-3 седмици, ако са скрити добре от погледите...иначе не. Joy

Бисквити Насладки със сладко

Хрупкави лимонови бисквити (без глутен и лактоза)

Мързеливи бонбони от бисквити

Белгийски канелени бисквити Спекулос

Канестрели

Бисквити Прегръдка

Линцери

Шоколадови дамски целувки

Септемврийки със сладко от смокини

# 678
Затова е криенето Grinning А и тия споменати 3-4 дни звучат малко по-реалистично. Седмица вече е много, повечето хора да са ги намерили за толкова Joy
Нат, то от себе си трябва да ги крия, никой друг не ги застрашава и няма нужда да ги търси и намира. Изчислила съм, че и да ям (което е неизбежно), ако не ги правя по-рано от седмица, все остават и за Коледа Simple Smile
Кажете ми, дами и Пейч, дали моето дюлево желе ще е подходящо за сладките "ангелски очи" или ще се разтече? Засега е доста гъстичко (вади се лъжицата обаче, отбой за феите).

# 679
Ако е с правилната консистенция поне аз не бих го слагала, то става да намажеш палачинка или от сорта но иначе "бяга". Особено ако е да печеш заедно с него - имай предвид че се размеква още като се нагрее. Ако ще слагаш при вече изпечени - там ти си решаваш, то няма да се промени спрямо в бурканчетата. При печенето обаче не се държи както мармаладите, желирано си е.

# 680
  • Русе
Скрит текст:
Нат, то от себе си трябва да ги крия, никой друг не ги застрашава и няма нужда да ги търси и намира. Изчислила съм, че и да ям (което е неизбежно), ако не ги правя по-рано от седмица, все остават и за Коледа Simple Smile
Кажете ми, дами и Пейч, дали моето дюлево желе ще е подходящо за сладките "ангелски очи" или ще се разтече? Засега е доста гъстичко (вади се лъжицата обаче, отбой за феите).

Може да се спреш на втория вариант за сладкото. Първо да изпечеш тестото и след това да напълниш вдлъбнатините с него.

Тези ги правих веднъж с желе от касис /купешко/ и станаха. Не се разтекоха. Пробвай направи половината с желе преди изпичане, другите без. Поне ще узнаеш дали ще тече.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 17:54 от peych

# 681
Точно от това се опасявам, Нат, в ангелските очи се пече с бисквитките. Ще сложа малинов конфитюр сигурно, макар че и конфитюрите по принцип при затопляне си текат. Освен да направя пробни и с двата пълнежа, пък все ще се намери кой да ги изяде.

# 682
Желето ти ще се разжелира със сигурност ако печеш с него. Но те тези сладки могат да се изпекат и само с дупчица в средата а да пълниш после, както и са ти предложили вече. Тогава си го знаеш какво ще е със сигурност - каквото е и в момента в буркана.

# 683
  • Sofia
О, Мики, тия септемврийки как ме блазнят... 

# 684
Е, то тук да не влизаш, само септемврийките ли? Simple Smile
Ще направя пробни очички съвсем скоро, че оставих едно незапечатано желе и ме блазни.

# 685
  • Sofia
Кубратова, гледам да не правя много слакиши (основно по поводи правя), та се въздържам и с очите. Simple Smile Затова си избрах едно, не че другите не са прекрасни...
Скрит текст:
След "Глюкозната революция", всичко сладко (и плодовете) намалихме, че нали като десерт  го ядем и след хранене просто не се яде по-много...

# 686
  • София
Точно от това се опасявам, Нат, в ангелските очи се пече с бисквитките. Ще сложа малинов конфитюр сигурно, макар че и конфитюрите по принцип при затопляне си текат. Освен да направя пробни и с двата пълнежа, пък все ще се намери кой да ги изяде.

Желето от дюли е подходящо!
Не! Не се пече със сладкото, ето как става , цитирам си от рецептата: ........."Между дланите бързо се оформя топче и се овалва в бадемовото брашно.
С показалец се натиска по средата да се образува вдлъбнатина.
Подреждат се в тавата с малко разстояние едни от други.
Пече се в затоплена фурна на 175 градуса за около 12 минути, бисквитата трябва да остане  бяла.
Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят напълно.
След като са охладени вдлъбнатината се запълва със сладко от дребни плодове.
Отстрани всяка сладка леко се напудря с пудра захар." и ето ги
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post_17.html

# 687
  • София
Здравейте,

можете ли да ми препоръчате изпитана рецепта за сладки/меденки/бонбони, които да мога да приготвя по-рано, но да стават за хапване и 2-3 дни по-късно без да се развалят като качество, външен вид и вкус?
Всяка маслена бисквита може да се приготви по-рано, оформяш си тестото и го оставяш във фризера, но всяка пликче го надпиши, за да знаеш, какво ще правиш, иначе се бъркат .
Тук има 99 рецепти за коледни бисквити, виж и прецени
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B8% … D0%B8%D1%82%D0%B8

# 688
  • In transit
Morena, сладки неща след основно хранене правя само като имаме гости и знам, че ядат десерти. Основно сутрин на закуска ям сладко, за да мога да го изгоря бързо.

# 689
  • Sofia
Мики,
Скрит текст:
според същата книга (която много харесвам и както и друг път съм казвала, според мен твърдо трябва да влезе във всеки дом)  закуската трябва да е солена, защото задава тона на целия ден.

Общи условия

Активация на акаунт