Отговори
# 1 725
"защото според неговата философия променящият се свят, който виждаме около нас, е само отражение на една по-висша реалност" Simple Smile
Ама разбира се, логично Simple Smile

# 1 726
Кайс, това в Сикстинската капела ли е или на др място в музеите? И също, колко време ви отне обиколката, имаше ли мн хора вътре?
Влизахте ли във вила Боргезе? (И до там все не сколасвам...)

# 1 727
  • тук и там
Това е Ватиканският музей, те са заедно със Сикстинската капела. Минаваш през музея и стигаш до капелата. В музеят можеш да снимаш, Сикстинската капела е най-накрая,в нея влязохме преди да излезем.В самата Сикстинската капела е забранено снимането. Тоест-планирайте си така нещата, че първо да обиколите навсякъде и последно да влезете в Сикстинската капела.Някъде два часа и половина беше с гид, но той кара по съкратена програма, иначе можете да се върнете и да си обикалят сами колкото искате, гидът е до Капелата и от там вие си решавате. Хора има много, ние бяхме с предварително купени билети от офиц. сайт и не сме чакали на опашка за да влезем. Нашият час беше 12.30,имаше хора, но на излизане имаше двойно повече, та може би преди обяд е една идея по-спокойно. Но си е навалица, гидът е от помощ и в това отношение, защото има опит и знае как да намира подходящи места където да спре групата и за снимки включително. Във вила  Боргезе не сме ходили-за съжаление, и не знам дали ще успеем.Ако утре остане време-може, но ме съмнява, пък и билети нямаме.. Другия път.. Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 23:32 от Кайсия

# 1 728
  • Пловдив
Добро!

# 1 729
Добро утро!
   Кайс,безкрайно благодаря!!!!От сърце ти желая и днес да имате прекрасен ден!
   Събудих се с кошмар-сънувах ,че Кати си е забравила у дома и трите кученца,без които не заспива.Те са едни и същи и задължително едното е с нея.А тя и трите забравила у нас.Скокнах с идеята да паля колата и да ги нося.
    Слушах за Валенсия, жалко за загиналите!
   Пия кафе,днес е по-студено на терасата.
  Мисте,кафето е страхотно!
   В Полиняно с моята приятелка седнахме в такова кафе-читалня.Имсме мечта,да направим такова в нашия град.Тв има опит с продажба на книги,имаше книжарница,аз ще правя сладкиши ,кафе и чай.Да има удобни места за сядане,където да пиеш чай,да прочетеш,ако ти хареса-да си купиш книга.Да организираме четения,да обсъждаме книги,да се срещаме с автори.Мечти,мечти,мечти.........
. Ето отвън кафето с книги.

# 1 730
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Преди две лета бяхме във Валенсия. Невероятен град е.
Чета, че стария град не е пострадал, защото навремето Франко е разпоредил да направят канали, които да отвеждат водата встрани от него.
Разумно решение,който и да го е предложил. И явно добре разчетено като обем.
Ние видяхме каналите, в тях има игрища, тенис кортове... Все неща, в които няма да има хора при бедствие.

Честно казано не мога да си представя този огромен, равнинен град под вода. Sad тъжно, много тъжно...

# 1 731
Прекрасна мечта, Марули! 😍
Дано се сбъдне! 🙏
Присети ме за импровизираните малки библиотечки в един от парковете на предишното местоживеене.

Как е проекто снахата в работата? Харесва ли ѝ, спокойна ли е?

Сърцето ми се къса за Валенсия. 😢
Тилката има близка приятелка от Мурсия, чийто регион също е засегнат…

Днес съм си отспала- дълбокия сън съм го заковала точно на 3 часа. ☺

# 1 732
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И в София съм виждала такива.
И е комплекса, в който живеем в Кайро има.
Много е интересно Simple Smile пропагандна литература от една от Кореите, на корейски, до туристическа брошура за Азербайджан, до книги на арабски, руски, английски...

# 1 733
Да, много интересни находки има.
Радвам се, че и в Бг вече има такива (аз лично не съм виждала), а още повече ме радва, че не са разбити.

# 1 734
Тилче, в нашия град има .В парка зад театъра.
   Ние с моя кокошкарник внесохме молба до кмета, преди години, да ни позволи да направим такава къщичка за книги.Един от мъховете ни направи проект, щяхме да го изработим от дърво,както трябва,лакирана, повдигната.Обаче ни изпревариха,не знам кой.Но това няма значение, факт е,че има вече такава.Бе значение кой точно я направи.
   В детската на Кати също има такава къщичка за книги .Ние сме вземали и оставяли.Като почна да я прибирам другата седмица,че сега не ходи, ще ви снимам,ако се сетя.
   Тилка, проекто снахата е добре.Но й е трудно да свикне и да разбере вътрешните правила.Не им позволяват да гушкат ревящите бебенца,да ги държат за ръчичка, да не се привързвали.Тя е в ясленска група.

# 1 735
  • Пловдив
Марул, много  грозно звучат тия правила! Сефте чувам...
За мечтата... много яко! Simple Smile Ще дойда с кеф, да знайш! И аз искам подобно кафе. Кат по филмите.

Тия импровизирани общи читални ги има и тук, да...оня ден аха да направя забележка на едни малки хулиганчета, които бяха хвърлили книжки на земята.

# 1 736
Добрютру!

Тарталета не беше ли около Валенсия? За нея се сетих дали са добре като прочетох вчера.

Кайсия, хайде до края на пътуването все така да си въодушевена от Рим Simple Smile

# 1 737
  • тук и там
Дано,Ули, за днес имаме Колизеум.Предишният град,който така ме грабна и въодушеви с архитектура,история и атмосфера,беше Париж.Но преди доста време беше това.За съжаление,така и не успяхме да посетим Лувъра,при следващо посещение ,това ще е номер едно в списъка ми.В Лондон не съм ходила,имам подозрения,че и там би ми харесало много.Пожелавам си и там да отидем скоро.
Добро утро!Моите хора още спят,аз пия еспресо в стаята.Последен ден тук!

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 09:55 от Кайсия

# 1 738
На пазар за обувки на децата,и с двете едновременно,с всяка изминала година е по-поносим.Е,нищо,че след него човек има нужда от чаша с питие,и възстановяване на гласните струни.Бонусът е,че на прибиране искаше да го оставя в детската градина 😂
Бърз обяд,полуготов 😁,а за вечеря ще правя картофени кюфтета.Стъмването рано ми идва много добре 😎. Повече време за шетане и почивка имам 🤭

# 1 739
Странни правила, особено пък в яслена група. Да не е някое от "модерните" течения?
Нашите деца с такава любов говорят все още за градината (може и ясла да се води първата стъпка, аз така и не ги запомних кое до колко е, те бяха в частна и всички деца прекарваха заедно свободното си време; от 2- годишни тръгнаха, Тилката даже и по- рано, за брат ѝ просто си бях казала, че од 2 ще е дм Grinning) любимите си госпожи- как ги гушкали, успокоявали при нужда и т.н. Heart
Това да гледаш безпомощно мъниче да плаче и да не го гушнеш... Знам ли? Аз лично не бих била спокойна и Ок детето ми да е в такава обстановка, но това съм аз, за други явно е за предпочитане.
Усещам, че много съм се размекнала нещо. Дори със синчето един качествен скандал не мога да спретна. Joy

Общи условия

Активация на акаунт