Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 113
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Честит празник, колеги!
Нека сме здрави и работим спокойно!

# 31
Честит празник, колеги!

# 32
Много ми е неприятно! Защо осмият клас бе премахнат от прогимназията? По-малките училища едва смогват с щатовете. Има ли възможност някога отново да го  приравнят към прогимназиалния етап?
Тъкмо си мислех и аз онзи ден същото. Осми клас така и така не е профилиран... Да го бяха оставили в основния (прогимназиален) етап. Аз съм учила в Испания. Там основният етап е до 6-и клас вкл. От 7-и клас почва задължителен прогимназиален етап - 4 години. 7, 8, 9 и 10 са задължителни. 11 и 12 клас са гимназиален етап и не са задължителни, ако по-нататъка не желаеш да учиш в университет. След 10-и клас има опции и за професионални квалификации (т.н. "модули"), с които можеш да станеш електротехник или фризьор, например, и да си вадиш хляба с тази професия.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 12:15 от amy_nka

# 33
Това, което пишеш, само показва какво може да стане и при нас. А именно, и 7 клас да отиде към прогимназиалния етап.
И сега при нас е същото за след 10 клас, което си написала. Могат да се карат курсове за фризьори, маникюр, ВиК и прочие, които изискват завършен 10 клас, 16 години, и са втора квалификационна степен.

# 34
Честит празник, колеги! Бъдете здрави!

# 35
Надявам се някак да има възможност осмият клас отново да си се даде на основните училища. Това е надеждата ми, която ще се радвам да се осъществи

# 36
  • Пловдив
Честит празник, колеги!
Аз съм учител по история, но тъй като не успявам да започна работа по предмета, обмислям да запиша магистратура предучилищна и начално училищна педагогика, ако сред вас има колега в детска градина ,желая да се допитам по няколко въпроса на лично съобщение. Simple Smile

# 37
Честит празник, колеги!
Аз съм учител по история, но тъй като не успявам да започна работа по предмета, обмислям да запиша магистратура предучилищна и начално училищна педагогика, ако сред вас има колега в детска градина ,желая да се допитам по няколко въпроса на лично съобщение. Simple Smile
Здравейте, можете да ми пишете на ЛС

# 38
Здравейте ! Искам да ви попитам , когато си без опит учител завършил ПНУП и бъдеш одобрен за учител от първи до четвърти клас ,веднага ли те правят класен или не ? Извинявам се ако въпросът ми е нелеп !

# 39
Нелеп е въпросът ви.
Да си начален учител, освен ако не си възпитател в начален етап, означава да си класен. Как си представяте вие да сте учителката в начален етап, тоест да водите четене, писане, математика и други, я класният ръководител да е някой друг? Той какво ще прави? Ще попълва дневник ли?

# 40
  • Варна
Въпросът не е нелеп. Момичето не знае и пита. Възпитатели няма, всички се водят учители.
Първо ще бъдеш учител в занималнята. Около година или две. После, ако има нужда от класен ще станеш такъв. Ако не ще чакаш. Няма как без опит да те назначат за класен.

Честит празник!

# 41
  • Някъде по Дунава
Възпитатели в училище няма, има в общежитията. И има вариант началният учител да не е класен. Това е по втория вариант на учебната програма, където и двамата учители на класа водят определени предмети и самоподготовка по тях. Единият е класен, другият - не, но се водят и двамата учители на едикой си клас. Това обаче е рядко срещано. Някои училища го представят като иновация, а е толкова хубаво. Но някои начални учители, не искат да слязат от трона и да отстъпят на колегата си да преподава.

# 42
  • Върху лъчите на Слънцето.
Здравейте ! Искам да ви попитам , когато си без опит учител завършил ПНУП и бъдеш одобрен за учител от първи до четвърти клас ,веднага ли те правят класен или не ? Извинявам се ако въпросът ми е нелеп !
Обикновено така се случва. Не се притеснявайте! Ще се справите! Успех! Simple Smile

# 43
  • Добрич
Когато дъщеря ми беше първи клас, при тях влизаха 7 на брой учители:
Бел, АЕ и ФВС - класен
Математика
ИТ
Околен свят (може да бъркам точното име на предмета)
Музика
ИИ
Бит и техника или нещо подобно.

Не всички имаха свои класове.

Най-често новите учители ги слагат при целодневната организация на учебния процес ( уточнявам, че при атестирането, техните карти бяха за възпитатели).

По-рядко започват учители-класни в начален етап, но не е невъзможно.

# 44
Здравейте, колеги! Класна съм за първа година на 6. ти клас. Имам час на класа в петък - 7. час. Какво правите по време на час на класа освен да обсъждате отсъствия, закъснения и проблеми през седмицата. Трябва да ги задържам цял час, а те са толкова шумни,че някои даже и на едно място не могат да седят. Допълнителни материали откъде мога да си набавя?  Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт