Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 246
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Има ли в групата човек, който има диплома от ШУ? Преминах обучение за кредит и сега, за да го издадат искат да въведа номер на диплома, серия и кога е издадена. На началната страница на дипломата има стикер от МОН, където има номер, но и на последната страница има Регистрационен номер. Въпросът ми е кой е този номер на диплома, който трябва да впиша?

ШУ имат регистрационен номер и идентификационен номер, като когато им звънях за да питам същото - кой номер да давам за кредитите, ми отговориха, че няма значение и да пиша този с датата - тоест регистрационния, но не е точно така. Защото след това като карах ПКС (към друг университет) в свидетелството е вписан Идентификационния номер (този с точките) , въпреки че съм подала регистрационния. Намират се в средата на Приложението над печата. Номерата на стикера на МОН са факултетен номер и ЕГН.
Най-достоверно е като си проверите дипломата в този сайт : https://students.nacid.bg/graduated
Там дипломата си я намерих по идент.номер само и когато Ви проверяват дипломата за автентичност е през този регистър. Като от сайта можете да си свалите и директно дипломата в пдф формат сканирана.

Датата я има написана след рег.номер, а серията също е написана и на 1та страницата под снимката, както и в приложението в края. От последните години изглеждат така : Серия ШУ 2017 . Като годината е вашата година от издаването на дипломата.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 16:24 от Крамбъл

# 406
За много години! Много успешна и спокойна 2025г ! Вече получихте ли си документа за V ПКС от ДИУУ София ( с изпит през ноември)?

# 407
За пкс 5 и 4 вече би трябвало всички да са си ги получили. За пкс 3 още не са готови.
Аз получих за пкс 4 преди ваканцията. Миналата година за пкс 5 пак по това време бяха готови.

# 408
  • при моите деца .....
А как мина изпитът да 4 ПКС?
Да се мотивирам и аз да запиша.

# 409
Запиши се през КНСБ (СБУ). Изпитът се състои в препис на предварително разработена от теб тема, която ти казват и трябва да предадеш на синдиката месеци преди датата на изпита.

# 410
Аз още не съм получила документ за V ПКС от ДИУУ София. Колегите, които се явиха през синдикатите ги взеха края на декември.

# 411
Здравейте , къде мога да запиша магистър педагогика по физика .

# 412
  • при моите деца .....
СУ
ПУ
Има със сигурност магистратура МОФА

# 413
За много години колеги! В момента уча магистратура " Управление на човешките ресурси". Въпросът ми е мога ли тази година да запиша паралелно втора магистратура в педагогическо направление?

# 414
# 415
Има ли някой, който ще защитава 3 ПКС към ДИКПО Варна?

# 416
Здравейте, завършила съм специалност, която ми дава право на преподаване. Досега като преподавател съм работила само в частни школи. Бих искала да започна да преподавам частни уроци самостоятелно, но не зная какви са изискванията. Можете ли да ми кажете, необходимо ли е да направя фирма, да издавам документ( касов бон)? Ако пусна обява в интернет, дали биха ме търсили от НАП, само заради това, че съм публикувала обявата?
[/size]
Да Ви търсят само по обява е малко вероятно, а и обявата сама по себе си не означава получаването на пари.
Ако работите с фирма, ще Ви е необоходим касов апарат. Ако работите като физическо лице - не.
Като за всеки стартиращ малък бизнес проблем са осигуровките.

# 417
Запиши се през КНСБ (СБУ). Изпитът се състои в препис на предварително разработена от теб тема, която ти казват и трябва да предадеш на синдиката месеци преди датата на изпита.

Не са ли много по-високи като цени от останалите места? Поне последно като ги коментирахме така ми е останало като спомен.

# 418
За цените на обученията ли питаш? КНСБ (СБУ) работят с ДИУУ. Ако не си член, плащаш за членство и таксите на ДИУУ и те изпитват на място, групово. Най-изгодно е, ако не си от София и не ти се пътува за изпити. Движат целия административен процес. Ако отидеш на място в ДИУУ за изпит, изпитът няма нищо общо с едно преписване на предварително дадена тема. Ще трябва да учиш по конспект всички теми. За пкс 3 вече няма нужда от посредник, защото е онлайн всичко.

# 419
За цените на обученията ли питаш? КНСБ (СБУ) работят с ДИУУ. Ако не си член, плащаш за членство и таксите на ДИУУ и те изпитват на място, групово. Най-изгодно е, ако не си от София и не ти се пътува за изпити. Движат целия административен процес. Ако отидеш на място в ДИУУ за изпит, изпитът няма нищо общо с едно преписване на предварително дадена тема. Ще трябва да учиш по конспект всички теми. За пкс 3 вече няма нужда от посредник, защото е онлайн всичко.
Относно 3 пкс как така всичко е онлайн? Интересувам се, тъй като догодина ще записвам.

Общи условия

Активация на акаунт