Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 905
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Повечето приеми - и за магистър (, ако признаят немската бакалавърска диплома), и за СДК, са наесен. Ако желаете да преподавате само на тази възрастова гупа, може да видите и ФНОИ към СУ - НУПЧЕ/ПУПЧЕ, но и там приемът е наесен. Според мен, ако немският Ви е добър, не се ограничавайте с диплома само за малки деца.
С добър немски език има много работа не само като учител. Ако се блазните от половин работен ден и дълги ваканции, имайте предвид, че не е така - пише го човек, който преди 5 години реши да стане учител, за да му е по-лесно, в сравнение с частния сектор, и мога да кажа, че постоянно имам работа Laughing

Здравейте, много благодаря за бързия отговор.
Не не се блазня от ваканции и тези неща.
Винаги съм харесвала работата с деца, детето ми понеже също е с немско гражданство и се опитвам да го уча вкъщи и все повече се зароди идея да се преквалифицирам в тази насока.
Смея да твърдя, че немския ми е на много добро ниво (работя в момента на позиция за която се изисква Ц1 и е в специфична сфера с доста терминология).

Като цяло и не е нещо спешно така, че ще проучвам варианти за да мога да действам на есен.
Чудя се дали е необходимо да направя някакво признаване на бакалавърската ми дипломна - Bachelor of Arts се води иначе, специалност социални науки.

# 451
  • Добрич
Absent_, ако Ви признаят бакалавърската диплома,  може да има варианти за СДК или магистратура. Без диплома почвате от началото, съответно повече време, повече пари, повече нерви и пр...

☆☆☆  

Колеги, във вашите училища този месец ще има ли пари за заплати? При нас се коментира, че тъй като няма бюджет, няма и постъпления. Наличните средства не са достатъчни за изплащане на заплатите.

# 452
Здравейте. Аз съм учител в майчинство,  но скоро ми приключва, съответно трябва да отида да си оправя документите за платена отпуска. Може ли по-знаещите колеги и вече минали през това да ми кажат какво трябва да гледам и за какво да внимавам, когато подписвам документите, тъй като имам опасения за някои неща, а и директорката ни е доста особена и много колеги е прецаквала с годините? Да отбележа, че съм на постоянен договор. Благодаря

# 453
  • Майничка
При нас, от няколко години, декемврийската заплата я изплащат в края на декември, януари караме на баберки и през февруари влизаме в ритъм с януарската. Не за първи път сме без бюджет.

# 454
И ние взехме заплатата за декември през декември. Януарската заплата, чак през февруари…
Уж се чува и за някакви увеличение на заплатите, но докато го приемат сигурно ще ги изплатят със задна дата.

# 455
  • при моите деца .....
Ние вземаме запатата в края на текущия месец.
Имаме голям преходен остатък и винаги си вземаме януарската заплата през януари.

# 456
  • София
Имам информация, че ще има пари за заплати, въпреки закъснението на бюджета.

# 457
Блъскам си главата с моите билингви... В цял един клас няма и 1 за което да се захвана. На последната контролна целият клас е с двойки.

# 458
И ние имаме остатък и ще вземем януари за януари. И аз дочувам, че ще има увеличение 14.5%, но не вярвам да се случи преди гласуване на бюджета.
Обикновено януари взимаме и за дрехи, но нещо от общината са превели само половината от полагащата се част от бюджета за януари. Странно защо, при положение, че ако няма бюджет трябва да е една дванадеста от миналогодишния. Но пък в нашата община се случват всякакви чудеса, та не е много чудно...

# 459
  • European Union
Явно такива са им указанията. И при нас са превели половината от полагащото се за януари и са изпратили писмо кои разходи са допустими. Общо взето само за заплати, но поне заплати ще имаме.

# 460
Здравейте, момичета.Имам ли сред вас начален учител.Бих искала да го попитам нещо.

# 461
Здравейте, момичета.Имам ли сред вас начален учител.Бих искала да го попитам нещо.
Питай, насреща съм.

# 462
Колеги, някой скоро да е преминавал 3 ПКС към СУ през синдикатите? Как преминава?

# 463
Аз карах към ДИУУ през синдикатите. Курсът с лекциите започна май месец- онлайн беше всичко, предимно събота-неделя. После си избрах тема, писах, изпратих на научния ръководител и после на учебен отдел. Защитата беше онлайн и не беше трудно. Обясняват, дават насоки. Не се чудете, а записвайте. Лошото е, че не случих на ръководител, но и нямах избор, беше си само 1. Е, нямах проблеми никакви с дипломната, но все пак. Сега обаче се правят на много заети и ни бавят дипломите, но предполагам навсякъде е така, тъкмо училището ще спести някой лев.🤭

# 464
При мен много бързо я издадоха дипломата за 3 ПКС (ТУ Варна) . Сега погледнах-  на 29.03 ми беше защитата, на 26.04 бяха готови. Но там като цяло бързичко работят и не са ми бавили нещата.

Общи условия

Активация на акаунт