Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 301
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
А относно лекциите за 3 ПКС колко месеца продължават?

# 466
  • Добрич
Колеги, сякаш някой от вас беше споделил, че учителите с ТЕЛК не ги дават за квестори на ДЗИ и НВО?

Това как е регламентирано, в някакви вътрешни правила ли?

В нормативните документи не откривам нищо по въпроса.

Според РУО щом си на трудов договор като учител, значи ставаш за квестор.

Някой може ли да сподели информация по темата?

# 467
Колеги, за проверяване на олимпиада какво е допълнителното заплащане? Ако въобще има такова.

# 468
  • Върху лъчите на Слънцето.
Учителите с ТЕЛК не са освободени от квесторство.
За проверка и дежурство на олимпиади според закона се заплаща, но не и според директорите.
Относно квесторите е нечестно някои хора да бъдат включвани на всички изпити, а други сякаш са забравени. Трябва да се регламентира някаква равнопоставеност.
Интересно ми е тази година как ще се случи хем да бъдем квестори, хем да провеждаме часове, защото НВО 7. клас е учебен ден.

# 469
  • Майничка
Така, както миналата година бяхме квестори на НВО 10 клас и после си изкарахме часовете.
Иначе при нас за дежурствата на олимпиада през уикенда си има директорска заповед за извънреден труд. И проверката май се заплащаше, но нещо супер символично за работа.

# 470
  • Добрич
И ние това коментирахме в училище,  че НВО в 7. клас е в учебни дни.
Може само начални учители да са квестори или учители от основни училища...  А може и да учим следобед или изпитите да са следобед... Ще видим...

# 471
Здравейте, имам завършен бакалавър ТУ, насочила съм се към следдипломна квалификация математика и информационни технологии в софийски университет.( Но все още се чудя дали да е следдипломна квалификация или магистър/дали ще има значение при кандидатстване за работа и дали ще има значение за заплатата?)

Искам да ви попитам има ли разлика между това да запиша следдипломна квалификация или да запиша магистратура?
Например, когато кандидатствам за работа (кое би натежало повече). Ако съм със следдипломна квалификация, тези които са с магистър ще бъдат ли с предимство или сме на равно?

И отделно, учителите завършили цяло образование бакалавър 4 години педагогика ще бъдат ли предпочитани пред такива като мен, които имат различен бакалавър от педагогика и допълнително са изкарали квалификация?

# 472
Banichka, към каква магистратура сте се насочили?

# 473
  • София
Здравейте, имам завършен бакалавър ТУ, насочила съм се към следдипломна квалификация математика и информационни технологии в софийски университет.( Но все още се чудя дали да е следдипломна квалификация или магистър/дали ще има значение при кандидатстване за работа и дали ще има значение за заплатата?)

Искам да ви попитам има ли разлика между това да запиша следдипломна квалификация или да запиша магистратура?
Например, когато кандидатствам за работа (кое би натежало повече). Ако съм със следдипломна квалификация, тези които са с магистър ще бъдат ли с предимство или сме на равно?

И отделно, учителите завършили цяло образование бакалавър 4 години педагогика ще бъдат ли предпочитани пред такива като мен, които имат различен бакалавър от педагогика и допълнително са изкарали квалификация?
Тези, които са бакалаври и магистри винаги ще бъдат предпочитани от тези с допълнителна квалификация. Вие сте запознати с математиката след като сте завършили ТУ, материята няма да Ви бъде нова. Разбира се, бакалаврите са най-добре подготвените, няма място за спор в това, но има магистри, които също не отстъпват на бакалаврите. С предимство винаги ще бъдат бакалаври и магистри. Ако сте в София, СДК също ще Ви свърши работа. В столицата постоянно се търсят математици целогодишно. Заплатата е една съща за бакалавър, магистър и СДК. Започва се с 1853 лв. основно заплащане.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 01:50 от eliapt

# 474
eliapt благодаря за изчерпателния отговор.
За София става въпрос.
 Разглеждам следдипломните квалификации, понеже специално в СУ магистър има(предучилищна и начална педагогика, социална и специална педагогика)/не е това, което аз търся/

Нямам възможност да пътувам до друг град и   гледам какви опции предлага София специално СУ.

# 475

Например, когато кандидатствам за работа (кое би натежало повече).

Коментирали сме го и друг път. При равни други условия магистратурата би имала предимство пред СДК, както и педагогика, изучавана и в балкалавърската степен, би натежала.
Но понастоящем другите условия никога не са равни и много голямо значение имат "препоръките".
Мой приятел, който тепърва учи, го назначиха на място, за което има още поне десет кандидати, но препоръката дойде от много високо място в града. При това е на пълна заплата, а не като неправоспособен.
Лично аз много се дразня от такива неща. Приятел, не приятел, но реално прецака няколко човека с дипломи, сред които и друг приятел.

Но това тебе не те касае много. Има голям дефицит на учители по математика и информатика, така че и с половин диплома ще те вземат.

# 476
  • при моите деца .....
За София става въпрос.
 Разглеждам следдипломните квалификации, понеже специално в СУ магистър има.....
Малко е странен сайта на СУ.
Има Магистратура
Технология за обучение по математика и информатика.
Даже сега има кампания за прием за започване от летен семестър.

Ако искаш на лични мога да ти изпратя линкове.
Подава се за кандидатстване он-лайн, заплаща се такса 30 лв за класиране.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 19:26 от * Боби *

# 477
За София става въпрос.
Има Магистратура
Технологиа за обучение по математика и информатика.

Да на лични, бих се радвала за линковете. Наистина на СУ сайта не е много добре подреден.

# 478
  • European Union
Моето мнение е, че със СДК учител по математика, работа ще се намери на секундата.

# 479
За София става въпрос.
Има Магистратура
Технологиа за обучение по математика и информатика.

Да на лични, бих се радвала за линковете. Наистина на СУ сайта не е много добре подреден.

Тази специалност, обаче, не дава учителска правоспособност.

Общи условия

Активация на акаунт